Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Moje řízky naruby

Zkuste klasický trojobal na obalování řízků, ať už kuřecích nebo vepřových, použít obráceně. Vaše řízky budou rázem naruby a získají nový rozměr. Po usmažení je proložte slaninou, cibulí a dejte ještě zapéct.

Hodnocení receptu je 5,0 (40×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

kucerova45 kucerova45

Snadný

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 60 min

80 min (20 min příprava + 60 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 027 kJ /
245 kcal
Bílkoviny18,34 g
Tuky15,29 g
Vláknina4,20 g
Cholesterol 518 mg
Sodík 204 mg
Sůl0,42 g
Sacharidy7,70 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Plátky masa osolíme, opepříme a naklepeme v mikroténovém sáčku ve strouhance. Krok 2: Vejce rozšleháme se solí a trochou mléka. Krok 3: Naklepané řízky v něm po obou stranách namočíme a rychle osmažíme na oleji dozlatova. Krok 4: Do zapékací mísy nebo pekáčku dáme usmažený řízek, na něj plátek slaniny a kolečko cibule. Postup opakujeme, až jsou všechny řízky naskládané. Krok 5: Nahoru dáme plátky másla a pečeme v troubě na 180 °C asi 30-60 minut (podle druhu masa a tloušťky řízků). Krok 6: Řízky podáváme s vařenými bramborami nebo bramborovou kaší a zeleninovým salátem.

TIP: Jak dlouho vařit brambory, aby nebyly tvrdé nebo rozvařené?

Zveřejněno 24. 2. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Moje řízky naruby

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qVYG

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Moje řízky naruby

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qVYG

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (28)

Všem moc chutnalo. Prostě mňam

Buchyna: Někdo dělá změnu a dá na řízky např. Moravanku a nálev místo vývaru, četla jsem to jinde, a těstíčko místo "jen" vajíčka s mlékem, takže je tu správně. :-8

pečené řízky byly skvělé, díky za inspiraci <3:-K

Armana: Jaké těstíčko a zeleninový salát:-(( Nespletla jste si stránku8-(

Vidím, že kritici jsou skoro na všech stránkách o vaření, to už jiné nebude.
Tento recept má hodně obměn, dnes jsem řízky dělala z kotlety (mám ji prostě na řízky nejradši), pekla bez cibule a slaniny zalité vývarem asi 20 minut, k nim jsme měli bramborovou kaši a okurkový salát, řízky se rozplývaly. :yes:
Opravdu, buď si recept změním k obrazu svému nebo jej nedělám.
Ale někteří prostě budou kritizovat vždycky a všude, to je jednodušší. :no:

Manžel má rád vysoké řízky, tak je také opeču, dám do pekáče a na každý dám plátek másla. Takhle jsem to ještě neudělala, děkuju za nápad , musí to být vynikající, příště to tak udělám.:-K

aneta berkova 27. 4. 2016 15:41
Meryl musim reagovat,kdyz ti to nechutna tak to proste nejez a vubec nemusis na tyto stranky chodi,ja tento recept chvalim.Kritika je velmi snadna.

Když budete čekat navštěvu skuste toto: usmažte si řízky jak je uvedeno v návodu nahoře a naskládejte je do pekáče, Na cibulce poduste nakrájené žampiony (bezkonkurenční jsou čerstvé houby), trochu kmínu, osolit, opepřit. Na každej řízek dejte kopeček těchto hub a lžíci sladké smetany a počkejte, až přijde návštěva. Pak strčte řízky do trouby, postavte vařit připravené brambory - a jděte se bavit s návštevou.:-) Pak se na chvilku omluvte, ...udělejte bamborovou kaši, vytahněte řízky z troby a pozvěte hosty ke stolu. Užijete si návštěvu, návštěva si užije vás a ještě sklidíte neskonalý obdiv.:-K

taky je dělám,ale maso položím na anglickou slaninu,pak už stejně,ale máslo už nedávám,jen trošku podliju vodou.S máslem by to už bylo moc mastné

:yes::yes::yes:

Co nejím nekritizuji,100 lidí sto chutí a mě se zrovna líbí a dělám to:-p:-D:-)):yes:

Dělávám podobně, strouhanka-těstíčko-smažit. Zeleninový salát nedávam pod maso, ale na maso a pokud je málo nálevu, přidám lák z okurek. Vynikající!:yes:

Navir: 100% souhlas. Zrovna včera jsem tu o masoxu vedla diskuzi, přesně tak jsem to napsala,jako ty.

Navir::yes:

Nechápu, nechápu, nechápu... Tak když mi recept nevyhovuje, tak ho přejdu a vyhledám mně vyhovující, to je stejná věc jako s masoxem. Naprosto zbytečné diskuze. Když masox nepoužívám, tak ho do jídla nedám, ale pořád dokola poučovat, jak je to nedobrý a nezdravý je opravdu na palici :-//

Opět se mohu jen ptát, Bože, lidi, co to jíte, smažit, na to klobása, slanina, plátky másla, pokud možno zalít šlehačkou, to je tuku tak na týden, ještě to může někdo posypat sýrem, to už je české, a k tomu hranolky a tatarku, děkuji nechci. Chodím si sem pro inspiraci, bohužel nevládnu technikou tak, abych sem dala své recepty a už vůbec to neumím vyfotit, ale myslím, že se zase stáhnu, jen bych kritizovala :-((

meryl: máte pravdu

Zobrazit starší odpověď

KDYSI PODOBNOU ZÁLEŽITOST PUBLIKOVALY TELEVIZNÍ HLASATELKY V KALENDÁŘI S RECEPTY POD NÁZVEM TŘÍCHLAPÉ HOVĚZÍ JÁ MÁM 4SYNY A TAK SE U NÁS JMENOVALO PĚTICHLAPÉ HOVĚZÍ:-)):-)):-)) A OD TÉ DOBY JAKO SVÁTEČNÍ JÍDLO PODÁVÁM,ALE ZÁSADNĚ S PLÁTKY SKVĚLÉHO HOVĚZÍHO ROŠTĚNCE APOD.JEN DO VEJCE PŘIDÁM STROUHANÝ SÝR... NAPROSTO FAMOZNÍ!!! HEZKÝ DEN.http://www.toprecepty.cz

:-p:yes:

grandiooozní :-p dělala jsem z krkovice-super-jen se rozplývalo v ústech-všichni se olizovali ( a vůbec nebylo znát,že je ta krkovice prorostlá s mastnější) vše se krásně "sladilo" dávám bod a posílám foto...díky :-)

Včera jsem tento receptík vyzkoušela a byla to mňamka:-p:yes:, jen jsem neměla anglickou,tak jsem dala plátek salámu a sýru. Přidávám foto,snad to nebude vadit:-K;-)

chocolate 26. 2. 2011 18:08
Sodovko, díky za inspiraci.Právě přemýšlím, co s kotletami.
Děkuji:-K

Strouhanku stačí do masa zatlačit i rukou. ;-) Řízky naopak dělám velice často, ale vždy je peču jenom 20 - 30 minut na 180°C. Znám ještě pokračování-takto udělané řízky se naskládají do pekáče, prokládají se anglickou slaninou a cibulí, nakrájenou na kolečka. Pak se zaliji směsí:
• 2 dl vody
• 3 lžíce kečupu
• 3 lžíce hořčice
• 1 lžíci vegety
Zalité řízky upečeme do měkka.
Nebo zalijeme jinou zálivkou (je má oblíbená).
• 120 g másla
• 500 ml vody
• 1 kostka masoxu
Další varianty:
- naskládané řízky v pekáčku zalijeme šlehačkou.
- nebo pod usmažené řízky do pekáčku vyklopíme sterilizovaný salát Moravanku i s nálevem + trošku vody nebo vývaru. Cibulky a okurky z Moravanky překrojím na menší kousky, akorát vytáhnu feferonku, který v těchto salátech bývá, ale kdo má rád ostré, není na škodu.
Řízky naopak jsou výborné :-p, proto posílám +8. :yes:

:yes::-)

Také už jsem dělala a jsou :-p:-p:-p + :yes:.

Také je tak dělám, jsou výborné.Dlouho jsme je neměli, tak mám hned inspiraci na nedělní oběd.

Znám, báječný:yes::yes::yes::-p:-)):-K

Super;-) :yes:

Tématické fráze:
rizky naruby, rizky naruby podle trosky, kuřecí řízky naruby, řizky na ruby, kuřecí řízek naruby, řízek naruby podle trošky, rizky naruby s anglickou slaninou, recept řizky na ruby, řízek na ruby postup, obracene rizky podle trosky, rizky naruby z plecka, řízky naopak, kuřecí řízek na ruby, řízek naruby, kuřecí řízky na ruby, řízky naruby recept, vepřový řízek naruby, řízek na ruby, řízky podle trošky, řízek naopak

Suroviny:
maso vepřové, strouhanka, vejce, mléko, sůl, pepř mletý, cibule, slanina anglická, olej, máslo

Přidat fotografie receptu