Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuře na bresský způsob (Francie)

Hodnocení receptu je 4,9 (17×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Eliza Eliza

Snadný

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 757 kJ /
1 615 kcal
Bílkoviny20,24 g
Tuky149,30 g
Vláknina28,30 g
Cholesterol 668 mg
Sodík 113 mg
Sůl0,23 g
Sacharidy37,75 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: V kastrůlku rozehřejeme polovinu másla, přidáme hříbky a podusíme je doměkka (na skus). Osolíme a dáme stranou. Krok 2: V silnostěnném kastrolu rozpustíme zbylé máslo a maso na něm opečeme ze všech stran dozlatova. Krok 3: Podlijeme trochou vody a teprve nyní maso osolíme, opepříme a vsypeme drobně nasekanou cibuli, plátky česneku a koření. Krok 4: Přiklopíme, zmírníme teplotu a dusíme asi hodinu. Průběžně podléváme. Krok 5: Měkké maso vyjmeme, do omáčky přilijeme smetanu rozšlehanou se žloutkem a podušené houby, promícháme, vrátíme maso a vše prohřejeme. Krok 6: Pokrm již nevaříme.

Zveřejněno 26. 2. 2011

Poznámka autorky Eliza

Z mých výstřižků; podle grafické úpravy tipuji na časopis Apetit.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuře na bresský způsob (Francie)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DYqx

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuře na bresský způsob (Francie)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DYqx

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (14)

Skvělý recept! <3 Přesně něco takového jsem hledala. Děkuji Elize za sdílení receptu!

Príma suroviny a nádherně vypadající jídlo:-p+10:yes:

:-K:-)+:yes:

...kuře a hříbky jsou mňamózní...ale takto se smetanou jsem ještě nezkoušela (určitě vyzkouším), já dávám osolené stehna obložené plátkami másla do pekáče a cca po půl hodince přidám taky podušené hříbky, případně k nim přikrájím teňounké plátečky anglické, upečené do křupava taky nemá konkurenci :-)

Kuřecí stehýnka jsou moje oblíbená a koneckonců i celé mojí rodiny, když jsou vykostěná a tady ještě navíc v kombinaci s houbičkami a smetanou...:yes:

:-p:yes: Elizo to vypadá náramně jedle:yes::-K

Se jen vzdálím do kuchyně, postavit brambory na salát (ta hovorová čeština je kouzelná...:-) ) a tady takový zájem...:-K Děkuju za pochvaly a body a zkuste - prý se jedná o klasický francouzský pokrm, jeden z typických.:-p

Houby i maso jsou v mrazáku;-), takže brzy budou i na talíři:-p Prima recept:yes: +1

wooow..to musi byt supr mnamka,takze bod!!:yes::-p:yes:

nemá chybu :-K

mňam mňam...šmakézní recept:-p:yes::yes:
a bod za fotěnku..což u tebe nemá cenu komentovat,bo ty to máš dycinky vymakaný do detailu:yes::yes:

když vidím kuřecí a hříbky,k tomu luxusní foto:-8:yes:tak není nikdo jiný,než Eli:-K:-K:yes:
paráááda:yes::yes::-K;-)

Hříbky a smetana - to nemůže být jiné než výborné :-p:yes::yes:

pěkný recept a fotky bez komentáře:yes: +

Tématické fráze:
kuře na 100 způsobů, kuře na sto způsobů, kuře na francouzský způsob, kuře na jiný způsob, kuře na myslivecký způsob, kuřecí stehno na francouzský způsob, kuře z francie, kuřecí stehna na asijský způsob, recept na kuře po francie, recept francie, kuře na francouzský způsob top recepty, recety luxusni kuratko, francie recepty, bretaňské kuře, kureci prsa po francie, kuře na asijský způsob, kuře na francouzský způsob videorecept, kuřecí stehno po francouzsku, kuřecí po francii, kuřecí prsa na francouzský způsob

Suroviny:
maso kuřecí, houba hřib, máslo, cibule, česnek, smetana ke šlehání, žloutek, tymián, bobkový list, pepř, sůl

Přidat fotografie receptu