Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pečená kachna od Danculky

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Danculka Danculka

Náročný

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 120 min

120 min (120 min příprava)

Suroviny pro 15

15

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 951 kJ /
2 856 kcal
Bílkoviny361,55 g
Tuky106,21 g
Vláknina8,73 g
Cholesterol 2,28 g
Sodík 2,40 g
Sůl5,28 g
Sacharidy109,23 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kachnu zbavíme trupu cez zadný otvor, dobrým skalpelom. Krok 2: Pri krku otvor zašijeme a kachnu nasolíme zvnútra aj z vonku. Zostanú na nej 4 kosti, 2 na krídlach a 2 na stehnách. Krok 3: Urobíme plnku, bravčové mäsko nakrájame na väčšie kocky, pokrájané rohlíky navlhčíme mliekom pridáme k mäsku, potom dáme vajíčka a ostatné koreniny vegetu, muš. kvet, soľ, korenie podľa chuti, nakoniec petrželku a dobre premiešame. Krok 4: Kachnu naplníme a otvor zašijeme, upravíme na pekáčí a podlejeme 1 dl vody a pečieme 1 hod z vrchu a 1 hod zo spodu, podávame s červenou repou a zemiakmi.

Zveřejněno 28. 2. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečená kachna od Danculky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PMzn

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečená kachna od Danculky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PMzn

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (13)

prajem dobrú chuť...
:-K

Prave delam:-*

To so rada:-K:-K:-K

Vyzkoušeno chutnalo:-p:-K:yes:

:yes: Aničko to je nápad, plním kachny i husy, ale vyndat kostru
a pak naplnit to mě nenapadlo ;-) ukládám a vyzkouším 6. bodík

pěkné!!!! Mi ten dutý fták vadí, že to váží dvě a půl kila, a sežereme to dva k obědu...;-) tož ho naplním!!!

Áno ,na rodinnou oslavu, dobre sa porcuje a je jí hodne...

Aničko, toto je vhodná kačenka pro celou rodinu :-D:yes:

jedna kachnička mi odpočívá v mražáku;-)+:yes:

:-D:-D:yes::yes: jojo, vetřelec!!:-D

Vypadá to jak Vetřelec, co se dere s břišní dutiny

:-p:yes:

To je fígl, musí to být mňamka:yes::yes:

Tématické fráze:
pečená kachna, pečená kachna recept, jak se porcuje kachna, pečená husa podle pohlreicha, pečená kachna podle pohlreicha, jak se porcuje husa, pečená kachna top recepty, husa podle pohlreicha, pečena kačenka, pečená kachna videorecept, pečena kachna video, pečená kachna recepty, čím naplnit kachnu, kachna recepty, pečená kachna pohlreich, husa jak se porcuje, recept na pečenou kachnu, jak se porcuje kachna?, pečení kachny, kačenka pečena

Suroviny:
kachna, plec vepřová, rohlík, mléko, petrželka, vejce, sůl, pepř, květ muškátový, vegeta, koření

Přidat fotografie receptu