Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Závin trochu jinak

Hodnocení receptu je 4,5 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Fantom

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 214 kJ /
1 963 kcal
Bílkoviny26,68 g
Tuky121,29 g
Vláknina17,00 g
Cholesterol 259 mg
Sodík 296 mg
Sůl0,61 g
Sacharidy182,70 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Závin vytvoříme jako každý jiný jen s tím rozdílem, že zabalený závin zamotáme ještě do sítě z vnitřního sádla. Krok 2: Pečeme jako klasický závin. Závin má úžasnou vůni a jedinečnou chuť.

Zveřejněno 1. 3. 2011

Poznámka autora Fantom

Takto se upravoval moučník více než před 100 lety

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Závin trochu jinak

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xV1r

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Závin trochu jinak

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xV1r

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (21)

Já věděla, že se tady rozvine diskuze o bránici!:-D Už to tady někdo vysvětloval;-). Já když jdu do řezníka, že potřebuji bránici, jinak řečeno NEC, dostanu přesně tohle. Asi v tom mají binec i řezníci!:-D Hlavně, když všichni víme, co to je;-)

:yes: +1 senzační nápad, určitě by to šlo i s kynutým těstem

ale je vidět že mu rozumíš;-):yes:

Fantome:-8:-8:-D:-D
to nejsem..jen jsem od"fochu":-D:-D:yes:;-)

rebeka jsi 1 a s hvězdičkou;-)

:-D ale aspoň se u toho pobavíme ne?:yes:
Já jsem se ptal několika řezníků a žádnej nevěděl jak se to jmenuje, jen jedno věděli jistě že bránice je sval ktery pomáhá s dýcháním.

http://cs.wikipedia.org/wiki/Br%C3%A1nice
Fantom má pravdu..výraz bránice,ač vžitý,je nesprávný....
správně je to,jak píše autor v receptu:tuková blána (záclona z mikr)(vnitřní sádlo)
já si tu chuť umím představit docela dobře i tomto pokrmu;-) ..vždyť sádlo se dává i do kynutých sladkých těst nebo se jím mastí již upečený koláč či buchta
já bych se toho rozhodně nebála..naopak,tento nápad se mě velmi líbí:-K

To je zajímavé s tou bránicí,já do ní balím maso a teď vidím,že i sladké jídlo se do ní motá,no,to jsou věcí panečku:yes:U nás se tomu říká NEC nebo BRÁnice.Už jednou jsme na toto téma u mého receptu vedli dlouhou diskusi,když jsem napsala,že maso zabalím do NECU.Je to sranda,jedna republika a nerozumíme si:-D:-)):yes:

No, ona bránice jako taková je sval, tohle je přepážka mezi bránicí a pobřišnicí, jestli to dobře vysvětluju.
A když se může dávat sádlo do buchet, proč by se nemohlo dávat navrch, vždyť je to tuk, jen jinak uspořádaný ;-)

a co to tedy je,když ne bránice?:-) A ještě jeden dotaz bych měla, to se potom z toho sundá nebo se to má jíst s tím? Ale obávám se, že nic pro mě....přecejenom na sladkou dobrůtku dávat kousek zviřátka...:-D

ono se tomu říká různě a vzhledem že to nemá přesný název tak to můžete najít i pod chybným názvem bránice;-)

Me to taky prislo,ze jsem to nekde videla jako branici a v googlu v obrazcich me to vyskocilo jako veprova branice:-)

alenko nešťourej ale bránice je něco jiného víš;-)

Ono se tomu říká různě, řezníci tomu říkají košilka ;-)

Nechci být šťoura, ale ta záclonka je bránice. Balím do ní sekanou a krásně se vní upeče a nepraskne. Jinak závin vypadá dobře.:-p

Tématické fráze:
závin ze sádla, jablečný závin ze sádla, závin se sádlem, jak se motá závin, těsto na závin ze sádla, závin z vnitřního sádla, zavin jinak, jablečný závim, cukroví z vnitřního sádla, jablecny zavin trochu jinak, závin sádlo, těsto z vnitřního sádla, závin ze sýrového těsta, jím trochu jinak, jablečný závin se sádlem, vnitrni sadlo recepty, recept na závin ze sádla, pečeme z vnitřního sádla, závin sádlo recept, závin ze syrového sádla

Suroviny:
těsto listové, jablko, skořice mletá, cukr, strouhanka, rozinky, mandle, vejce, blána tuková vepřová

Přidat fotografie receptu