Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Francouzský toast po česku

Hodnocení receptu je 4,8 (15×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Hella Hella

Snadný

Doba přípravy 3 min Doba přípravy: 3 min

3 min (3 min příprava)

Suroviny

Porce: 4 ks

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 201 kJ /
287 kcal
Bílkoviny12,08 g
Tuky9,06 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 265 mg
Sodík 139 mg
Sůl0,31 g
Sacharidy18,45 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejprve si rozehřejeme toastovač. Krok 2: Pečivo nakrájíme na plátky asi 2 cm silné (hamburger naplocho rozříznete). Krok 3: Mléko, vejce, rum a cukr asi 30 s šleháme, aby se cukr rozpustil. Krok 4: Plátky pečiva namočíme do vaječné lázně a asi 5 s necháme zvlhčovat z každé strany. Krok 5: Pak na každou ze 4 plotýnek toastovače dáme maličký kousek másla a rychle ho mašlovačkou rozetřeme po celé ploše. Krok 6: Na 2 plotýnky dáme namočené pečivo, pro vylepšení ještě můžeme pocukrovat (cukr trochu zkaramelizuje) a zbylými plotýnkami ho přitiskneme. Krok 7: Když toastovač vypne (asi za minutu), je hotovo.

Zveřejněno 2. 3. 2011

Poznámka autorky Hella

Na originál francouzský toast by se měla použít francouzská bageta a smažit by se mělo z obou stran na těžké litinové pánvi asi 10 minut dohněda.

Já jsem zkusila využít pečivo na hamburgery, které se prodává po 4 ks jako Víkendové pečivo. To moje bylo sypané sezamem, tak jsem tence z vršků odkrojila kůrku. Poloviny bochníčků se pěkně nacucaly a když se upekly, tak změnily tvar na čtverečky a chutnaly jako krásně nakynuté lívanečky polité rumem.

Tenhle recept je jen připomínkou toho, jak také se dá pro bleskovou přípravu toastovač využít, jinak můžete použít pánev.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Francouzský toast po česku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pRz6

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Francouzský toast po česku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pRz6

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (12)

java: Díky, dobrá vychytávka :yes:

Dobrá otázka "jak potom vypadá toustovač.." Tak malá rada: vložte do toustovače pečící papír (může se použít opakovaně - dokud v něm nejsou díry), a po práci zůstane toustovač úplně čistý ;-) Viděla jsem to kdysi na předváděčce a od té doby to dělám také tak.. a co to ušetřilo práce :-D

ěšreě;šr 2. 5. 2011 18:27
:yes::

Ne, ne, normálně toastovač čistím jen papírovým ubrouskem, teď jsem vzala vlhký hadřík na nádobí.Pokud "pocukrujete" krystalovým cukrem, tak se ten cukr trochu připeče, ale ten moučkový se nepřipeče, protože se hned rozpustí, ale zase nezkaramelizuje. Ale fakt s tím není žádná práce. To když vám z klasických toastů vyteče sýr, je s tím práce větší.

Helli, a jak vypadá ten toustovač po skončení opékání? Mám strach, abych toustovač nemusela hodinu drhnout. Vaječná lázeň, zkaramelizovaný cukr:-?

tak to je super,no a s tím rumem...učitě zkusím.:yes::-p

:yes::-K rychlá snídaně

Dcera je miluje se skorici a javorovym sirupem. Take je delam z toastoveho chleba a na panvi. V tomto receptiku se mi libi ten rum, bude to krasne vonet....;-):yes:

Francouzské toasty dělám také:-) ale používám světlý toastový chleba a opravdu je dělám na pánvi, stačí obyčejná teflonka aby se nepřipalovali a hezky do hněda:-) zvláštní chuť dostanou ještě když je po upečení trošku potřeme medem;-):-)

:-p:yes::yes:

;-(Moje nešťastná hodina,zase koukám na recepty a"trpím":-D:-DKrásný receptík:-p+2:yes:

kde je rum,to nemůže být špatné:-D:yes:
za voňavý recept a krásné foto máš 1.bodík:-K:-K

Tématické fráze:
francouzský toast, tousty z toustovače recepty, francouzský toust, francouzský toast recept, francouzské toasty, toasty z toustovače recepty, francouzky toast, toustovač recepty, francouský toust, francouzký toust, recepty na tousty do toustovače, francouzský toust recept, sladký toast, toastovač recepty, francouský toast, francouzsky po, toasty na pánvi, recept na francouzsky toust, francouzké tousty, francouzský toast sladky

Suroviny:
bageta, mléko, vejce, cukr krupice, rum, máslo

Přidat fotografie receptu