Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zavařené domácí klobásy na pozdní léto

Objevte lahůdku v každé sklenici s domácími klobásami. Každý kousíček je plný šťavnatého masa a bohatého koření, které je připravené k okamžitému užití nebo k přidání do vašich oblíbených jídel.

Hodnocení receptu je 4,3 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Danculka Danculka

Snadný

Doba přípravy 190 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 180 min

190 min (10 min příprava + 180 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Sklenice i víčka dobře umyjeme a osušíme. Krok 2: Čerstvě vyuzené klobásy, pokud jsou ještě ohebné, urovnáme natěsno do sklenic. Množství se liší podle toho, jak jsou velké a silné.
Přidáme 2-3 lžíce vody a uzavřeme víčkem. Krok 3: Sterilizujeme 45 minut na teplotu 90 °C. Druhý den to opakujeme, opět 45 minut na 90 °C.

TIP: Jak zavařit maso

Zveřejněno 3. 3. 2011

Poznámka autorky Danculka

Domáce klobásy si robí každý po svojom, aby dlhšie vydržali a v chladničke nezaberali miesto. Zavaríme si ich do po pohárov či už na dovolenku, chalupu alebo len tak, rýchla večera a pod.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zavařené domácí klobásy na pozdní léto

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wEkw

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zavařené domácí klobásy na pozdní léto

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wEkw

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (14)

Chcem sa opýtať, či má niekto skúsenosti s konzervovaním údených klobás, mám na mysli naloženie do konzerv.
ďakujem

Mariana:Když zavařujeme klobásy do plechovek, naplníme plechovku, zalijeme plně převařenou osolenou vodou - na 1 litr 20 g soli, a vaříme 2,5 hod. na 100°. Po uvaření plechovky rychle zchladíme ve studené vodě. Tak to děláme my a ještě se nám nestalo, že by se nějaká nafoukla nebo zkazila.

Dobrý den, jen dodám, že teplota by měla být alespoň 90' C. Víčka, na těch nešetřit, opravdu jen červené masové a použít na zavaření masa jen jednou. Já je ještě pro jistotu pár minut vyvařím. Případné nechycení sklenice naštve více jak ušetření pár korun za víčka. ;-)

Vladimír 18. 2. 2014 10:58
Dobrý den,na kolik stupňů a lze to zavařit i v troubě?
Děkuji,Vladimír:-))

Preto,že je to mäsko a mäsko sa má sterilizovať dvakrát...:)

Dobrý den, proč se musí prosím klobásy zavařovat 2x?

Díky vám za bodíky...

Danculko, taky bych si nechala líbit, je to moc fajn je mít takto zavařené a když přijde nějaký masožrout(jako já:-))) hned se může pohostit;-) Dávám ti 5.bodík:yes:

Aničko jsi s víčky poctivá. I já vždy dbal aby pryž na víčku byla červená na maso. Ale zjistl jsem, že i bílá se dá použít když to nechci skladovat rok a více, COŽ STENĚ NEVYJDE a sníme to dřív.

Také jsme dřív klobásy dělali a následně zavařovali. Byly moc dobré.:yes:

Dělám to stejně. Bohužel, klobásy už se snědly, tak mám takhle ve sklenicích ve sklepě ještě uzené maso;-)

Cathleen,na víčkach je gumka červená preto som ich použila..:-))

Aničko, zavařené klobásky mé maminky - moje srdeční záležitost:-pmňam! Jen si myslím, že není vhodné maso zavářet pod šroubovací víčka, na to jsou potřeba ta obyčejná, s červenou gumičkou.
Jinak ale bodík za tuto nádheru:-8:yes::yes:

Zatím dělám mimo zeleniny, ovoce jen maso. Klobásy jsem ještě nezkusil, ale jistě udělám, protože mám i já nepříjemné zkušenosti s jejich vyschnutím v chladničce (i když se nezkazí) a mají po seschnutí nevábnou chuť. Ztrácí rychle kvalitu. Tu a tam dostanu od známých po zabíječkách (Jihočech, kde se to moc drží) balík masa, klobás, jitrnic atd. a já než aby to ztratilo ten správný šmak, tak to raději rozdám dál. Ale nyní to zkusím podle tebe. Ty máš ode mne +1bodík.

Tématické fráze:
zavařování klobás, zavařovani klobasek do sklenic, zavařování klobás do sklenic, jak zavařit klobásy, zavařování klobás do sklenic v troubě, zavařování uzených klobás, zavařování domacích klobas, jak zavařit domácí klobásy, zavařování uzených klobás do sklenic, zavařené klobásky, zavařování klobás v troubě, zavařování domácích klobásek, zavarovani klobasek, zavařované klobasy, domaci klobasy zavařovani, jak zavařit klobasky, jak zavarit uzene klobasy, zavaření klobásek, jak zavařovat klobásy, jak zavařovat klobásky

Suroviny:
klobása, voda

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu