Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jablečný závin bez kynutí

Pokud rádi mlsáte, není nic lepšího, než si upéct domácí moučník. Můžete si vybrat ze spousty receptů, které internet nabízí, ovšem nic se nevyrovná jablečnému závinu. Ten náš je s droždím, a přesto bez kynutí. Je opravdu vynikající a při pečení nepraskne.

Hodnocení receptu je 5,0 (59×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Pajaja

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 45 min Doba tepelné úpravy: 15 min

60 min (45 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 kusy

2kusy

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 425 kJ /
2 731 kcal
Bílkoviny58,03 g
Tuky96,26 g
Vláknina50,00 g
Cholesterol 268 mg
Sodík 767 mg
Sůl1,74 g
Sacharidy383,05 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejprve připravíme kvásek z trochy teplého mléka, droždí a lžičky cukru. Krok 2: Do mouky uděláme důlek, do něj vlijeme kvásek, přidáme špetku soli, Omegu nastrouhanou na hrubém struhadle a zbytek teplého mléka. Vše propracujeme na vláčné těsto, které hned (bez kynutí) rozdělíme na dva díly. Krok 3: Jablka oloupeme a nastrouháme. Krok 4: Z každého dílu těsta vyválíme obdélník, posypeme strouhankou, po celé ploše navrstvíme jablka, posypeme rozinkami, skořicí a vanilkovým cukrem. Rohy těsta přehneme dovnitř a srolujeme. Krok 5: Přeneseme na plech vyložený pečícím papírem a potřeme rozšlehaným vajíčkem. Krok 6: Pečeme ve vyhřáté troubě při 180 °C do zezlátnutí, asi 15 minut.

TIP: Nejlepší jablečné záviny a štrúdly

Zveřejněno 4. 3. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jablečný závin bez kynutí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4kk2

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jablečný závin bez kynutí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4kk2

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (46)

Pajaja: Pajaja: Děkuji, zkusím příště vytrvat. Pekla jsem to 30 min.ale uvnitř to těsto bylo buď syrové nebo sražené. Ale jist se to dá. :-D

Kubka2354: Nejprve promíchám v míse, potom ručně zpracují na vále. Vytrvejte, pokud je dobře zpracované, nelepí se.

Prosím, těsto zpracováváte na vále, nebo v mise? Moc se mi to lepí. Děkuji.

zralaholka: tak to mě moc těší, opravdu. Děkuji ;-)

Výborný...nemá chybu.Díky za recept.Posílám bodík :yes::-K

Dnes jsem upekla závin podle Vašeho receptu a musím se přidat ke kladnému hodnocení. S těstem se velmi dobře pracovalo a bez kynutí byl velice rychle hotový. Určitě jsem nepekla naposledy.

JE VÝBORNÝ UŽ JSEM HO ZKOUŠELA 2x ,TĚM CO JSEM DALA OCUTNAT VŠEM CHUTNAL

Zdravím,peču dost často a divím se,že se do těsta nedává vejce.Chci udělat nějaký hodně křehký štrudl a tak hledám.:-?

vynikající:-p, další bodím +:yes:

Holky, moc Vám všem děkuji. Potěšilo mě, že se zdařilo a že chutnalo. :-K

Zobrazit starší odpověď

Tenhle receptík na štrůdl peču poprvé tak jsem na něj hrozně zvědavá. S těstem se pracovalo jedna radost:yes:. Přidávám 26bod :-K.

LUXUS:-))

přidala jsem ještě lžíci octa a nemá chybu,dělala jsem z Omegy a sušeného droždí (2 lžičky)

je naozaj vynikajuci!!!!Ja som namiesto omegy pouzila klasicke maslo a je vonavy a jemny.A nedala som ho hned do rury ale 10 min.som ho nechala "nabehnut" a vobec nepopraskal!!!!Vdaka za recept!
;-);-);-)

Markéta: Práší? To snad ne, to by byl suchý, štrůdl s jablky, ten nepráší...:-p

Výborný recept, moc děkuji. Příště peču už rovnou z dvojité dávky. Je křehoučký a jen se mi od huby práší :-D

Super recept,:yes: zkoušela jsem i s Omegou, ale když jsem neměla dala jsem sádlo a používám jen sušené droždí a musím říct, že byly v obou případech těsta dobré. Moc děkuji :-K

Tématické fráze:
jablečný závin, štrudl bez kynutí, jablečný štrůdl bez kynutí, závin bez kynutí, kynutý závin bez kynutí, kynutý štrůdl bez kynutí, kynutý štrůdl jablečný, jablečný závin z kynutého těsta, jablecny kynuty strudl, kynuty jablecny strudl, závin z omegy, jablečný štrůdl z kynutého těsta, kynutý štrůdl, jablečný závin z omegy, strudl z omegy, pivní štrúdl od markéty, jablečný štrúdl, kynuty zavin s jablky, jablečny závin z piva, jemny jablecny strudl

Suroviny:
jablko, mouka hladká, omega, sůl, droždí, cukr, mléko, vejce, strouhanka, skořice, rozinky, cukr vanilkový

Přidat fotografie receptu