Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jablečný závin bez kynutí

Pokud rádi mlsáte, není nic lepšího, než si upéct domácí moučník. Receptů je nespočet, ale voňavému jablečnému závinu se nic nevyrovná. Tento závin je z těsta, které se nenechává kynout, takže je velmi rychle hotový, vynikající a při pečení nepraskne.

Hodnocení receptu je 4,9 (64×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Pajaja

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 45 min Doba tepelné úpravy: 15 min

60 min (45 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 kusy

2kusy

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 425 kJ /
2 731 kcal
Bílkoviny58,03 g
Tuky96,26 g
Vláknina50,00 g
Cholesterol 268 mg
Sodík 767 mg
Sůl1,74 g
Sacharidy383,05 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z trochy teplého mléka, droždí a lžičky cukru připravíme kvásek a necháme jej vzejít. Trvá to asi 15 minut. Krok 2: Mouku prosejeme na pracovní plochu a uděláme do ní důlek, do kterého vlijeme kvásek, přidáme máslo nastrouhané na hrubém struhadle, špetku soli a zbytek mléka. Vše spolu zpracujeme na vláčné těsto, které ihned rozdělíme na dvě části. Těsto nenecháváme kynout. Krok 3: Jablka omyjeme, oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Krok 4: Z každého dílu těsta vyválíme obdélník, posypeme jej strouhankou a po celé ploše navrstvíme jablka. Posypeme rozinkami, skořicí a vanilkovým cukrem a stočíme do závinu. Krok 5: Záviny přeneseme na plech vyložený pečicím papírem a potřeme rozšlehaným vejcem. Krok 6: Pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C do zezlátnutí, asi 15-20 minut.

TIP: Nejlepší jablečné záviny a štrúdly

Zveřejněno 4. 3. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jablečný závin bez kynutí

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4kk2

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jablečný závin bez kynutí

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4kk2

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (46)

Pajaja: Pajaja: Děkuji, zkusím příště vytrvat. Pekla jsem to 30 min.ale uvnitř to těsto bylo buď syrové nebo sražené. Ale jist se to dá. :-D

Kubka2354: Nejprve promíchám v míse, potom ručně zpracují na vále. Vytrvejte, pokud je dobře zpracované, nelepí se.

Prosím, těsto zpracováváte na vále, nebo v mise? Moc se mi to lepí. Děkuji.

zralaholka: tak to mě moc těší, opravdu. Děkuji ;-)

Výborný...nemá chybu.Díky za recept.Posílám bodík :yes::-K

Dnes jsem upekla závin podle Vašeho receptu a musím se přidat ke kladnému hodnocení. S těstem se velmi dobře pracovalo a bez kynutí byl velice rychle hotový. Určitě jsem nepekla naposledy.

JE VÝBORNÝ UŽ JSEM HO ZKOUŠELA 2x ,TĚM CO JSEM DALA OCUTNAT VŠEM CHUTNAL

Zdravím,peču dost často a divím se,že se do těsta nedává vejce.Chci udělat nějaký hodně křehký štrudl a tak hledám.:-?

vynikající:-p, další bodím +:yes:

Holky, moc Vám všem děkuji. Potěšilo mě, že se zdařilo a že chutnalo. :-K

Zobrazit starší odpověď

Tenhle receptík na štrůdl peču poprvé tak jsem na něj hrozně zvědavá. S těstem se pracovalo jedna radost:yes:. Přidávám 26bod :-K.

LUXUS:-))

přidala jsem ještě lžíci octa a nemá chybu,dělala jsem z Omegy a sušeného droždí (2 lžičky)

je naozaj vynikajuci!!!!Ja som namiesto omegy pouzila klasicke maslo a je vonavy a jemny.A nedala som ho hned do rury ale 10 min.som ho nechala "nabehnut" a vobec nepopraskal!!!!Vdaka za recept!
;-);-);-)

Markéta: Práší? To snad ne, to by byl suchý, štrůdl s jablky, ten nepráší...:-p

Výborný recept, moc děkuji. Příště peču už rovnou z dvojité dávky. Je křehoučký a jen se mi od huby práší :-D

Super recept,:yes: zkoušela jsem i s Omegou, ale když jsem neměla dala jsem sádlo a používám jen sušené droždí a musím říct, že byly v obou případech těsta dobré. Moc děkuji :-K

Tématické fráze:
jablečný závin, štrudl bez kynutí, jablečný štrůdl bez kynutí, závin bez kynutí, kynutý závin bez kynutí, kynutý štrůdl bez kynutí, kynutý štrůdl jablečný, jablečný závin z kynutého těsta, jablecny kynuty strudl, kynuty jablecny strudl, závin z omegy, jablečný štrůdl z kynutého těsta, kynutý štrůdl, jablečný závin z omegy, strudl z omegy, pivní štrúdl od markéty, jablečný štrúdl, kynuty zavin s jablky, jablečny závin z piva, jemny jablecny strudl

Suroviny:
jablko, mouka hladká, máslo, sůl, droždí, cukr krupice, mléko, vejce, strouhanka, skořice, rozinky, cukr vanilkový

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu