Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hejk pečený po seversku

Štikozubec obecný, zvaný též hejk nebo mořská štika, je dravá mořská ryba. Je velmi oblíbená pro své chutné, málo tučné bílé maso. Na takto zapečené vonící česnekem si zajisté velmi pochutnáte.

Hodnocení receptu je 4,9 (18×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Eliza Eliza

Snadný

Doba přípravy Bez doby odležení

Bez doby odležení

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 700 kJ /
1 362 kcal
Bílkoviny129,38 g
Tuky92,76 g
Vláknina2,00 g
Cholesterol 914 mg
Sodík 781 mg
Sůl1,81 g
Sacharidy1,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Hejka vykostíme (pokud to umíme), nakrájíme na porce, osolíme a zakapeme citrónem. Necháme odležet. Krok 2: Včas zapneme nahřívat troubu na 200 °C. Krok 3: Máslo rozehřejeme a částí dobře vymažeme zapékací misku. Krok 4: Naskládáme do ní odleželé porce ryby a potřeme je rozšlehaným vejcem. Krok 5: Posypeme strouhankou, pokapeme máslem a vložíme do trouby rozehřáté na 200 °C. Pečeme asi půl hodiny dozlatova a každých deset minut potíráme povrch vypečenou šťávou.

Mořské ryby v naší kuchyni

Zveřejněno 5. 3. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hejk pečený po seversku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qVV3

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hejk pečený po seversku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qVV3

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (13)

Vynikající, chutnalo a jednoduchá rychlá příprava. Použil jsem filety. :yes::-)

Kristína Prochotská 11. 11. 2013 10:16
a nedate nam recept aj na to bylinkove maslo??vyzera to uzasne musim to urobit :):-p

:yes::-p dáváme palec dnes k obědu a moc chutnalo :-*

moc dobré, určitě nedělám naposled.:yes:

:-p:yes: super, recept i fotky:yes::-K

Dobré papaníčko!:yes::-D

Ryby u nás mají jednoznačně zelenou :yes::yes::yes:+1

Hejk mi moc nechutná ale je krásně udělanej:yes:

Jani...;-) Když to neumíme, budou si muset kosti vyndat až strávníci - naštěstí to jde velmi dobře, jedním tahem se vyndá páteř i s žebry. Jiné kosti tam nejsou.
No a bude to vypadat tak, jako na mé fotografii, kde je na řezu páteř - v tom tmavém místě.

Děkuji za bodíky...:-K:-K

Eli nádhera jak v receptu tak i na obrázku:yes:

Eli a co když to neumíme?:-D:-D Super rybička:-p:yes:

jéžiš...další taková:-//:-!
úžasně jedlé foto:-8:-K:-*:yes::-K
bodík ti letí neprodleně:-!:-K

:yes: +1

Tématické fráze:
hejk recept, hejk, hejk recepty, recept hejk, ryba hejk, recepty hejk, ryba hejk recepty, recept na hejka, hejk ryba, hejk na masle, ryba hejk recept, recepty z hejka, recepty na hejka, heik, heyk, pečený heik, heik ryba, ryba heik, ryby recepty hejk, heik recepty

Suroviny:
hejk, máslo bylinkové, šťáva citronová, vejce, strouhanka, sůl

Přidat fotografie receptu