Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Uzenářské hovězí

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Eliza Eliza

Středně náročný

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 476 kJ /
1 070 kcal
Bílkoviny110,01 g
Tuky61,41 g
Vláknina4,66 g
Cholesterol 310 mg
Sodík 1,64 g
Sůl3,90 g
Sacharidy18,15 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme a opepříme. Krok 2: V kastrolu rozehřejeme olej a maso na něm necháme zprudka zatáhnout. Krok 3: Opečeme z obou stran dohněda a vyjmeme. Krok 4: Do výpeku vsypeme drobně nakrájenou cibuli a orestujeme ji dosvětlehněda. Krok 5: Vrátíme maso i se šťávou, kterou mezitím pustilo, a společně podusíme, dokud se tekutina nevypaří. Krok 6: Zalijeme vývarem tak, aby se maso dusilo a dusíme doměkka, přičemž průběžně doléváme vývar. Krok 7: V jiném kastůlku roztopíme proužky slaniny a půlkolečka klobásy a v tuku, který pustily, zároveň osmahneme špalíčky šunky. Zasypeme paprikou, promícháme a hned odstavíme. Krok 8: Do šťávy k měkkému hovězímu přidáme zakysanou smetanu rozšlehanou s hladkou moukou, provaříme a na závěr přidáme uzeniny s paprikou. Krok 9: Podáváme s knedlíkem nebo rýží.

Zveřejněno 5. 3. 2011

Poznámka autorky Eliza

Upraveno podle "2000 nejlepších receptů".

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Uzenářské hovězí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/NE7L

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Uzenářské hovězí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/NE7L

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

:-p:-p:yes:+8

Tak to bude "prudce"jedlé,mňam:-p Další bodík:-K

Děkuju, jsem ráda, že se recept líbí. :-) Manžel chodil do kastrolu tak dlouho, že už na zítra nebude. ;-) Budu muset vařit znova, něco jiného - ale to já ráda...;-):-D

Elí, tak to předem vypadá na velkou dobrotu a takové věci my rádi:-p Dávám ti ráda 5.bodík:yes:

Martinko, tykání je tu docela běžná věc, takže budu jen ráda. :-) Domácí uzené je skvělé, ale asi by mělo být i tepelně upravené, protože se opéká opravdu jen chvilku.
Děkuji všem za zájem, ta kniha receptů, ze které jsem čerpala, mě ještě nezklamala, i když si to občas lehounce upravím podle aktuálních zásob a rodinných chutí...;-)

Elizo, myslíš že postačí domácí uzené:-?:-D:-D
Asi se ptám zbytečně, ale mě zajímal výraz "ne lisovaná šunka", jestli jsem se nějak dotkla, omlouvám se, zda můžu i požádat o tykání, i když se neznáme:-?:-K

Eli, to je krása, to bych si dala hned:-p:yes:

Myslela jsem, že by to měl být vyuzený kus masa, šunka z vepřového - kýta nebo i krkovice. Ne slisované kousky zbytků masa, které při opékání prskají nacucanou vodu a ohrožují kuchaře. Jestli to neznáte, máte štěstí na nákupy.

Super ;-);-);-)
for martina72 - dle mého názoru šunka od kosti :-O tedy ta nejlahodnější šunka :-K

Můžete mi prosím napsat, co je ne lisovaná šunka:-?
Myslela jste tou lisovanou krájenou:-?

Tématické fráze:
hovězí šunka recept, hovězí šunka, domaci hovezi sunka, uzenářské recepty, šunka z hovězího masa, uzenářska hovezi pečeně recepty, sunka z hoveziho, hovězí šunka recepty, recepty domácí hovězí šunka, domaci sunka z hoveziho masa, recept na hovězí šunku, domácí hovězí šunka recepty, domácí hovězí šunka recept, hovezi domácí šunka, uzená domácí hovězí šunka, hovězi šunka,recept, hovězí šunka domácí, lisovaná šunka, recept na uzenářské hovězí maso, hovězí uzenářské maso

Suroviny:
kýta hovězí, slanina anglická, klobása pikantní, šunka, cibule, paprika sušená sladká, smetana zakysaná, mouka hladká, vývar, olej, pepř, sůl

Přidat fotografie receptu