Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pečené lokty ze selátka

Hodnocení receptu je 4,3 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Colombo65 Colombo65

Snadný

Doba přípravy 105 min Doba přípravy: 105 min

105 min (105 min příprava)

Suroviny pro 2

2

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie276 kJ /
66 kcal
Bílkoviny2,98 g
Tuky2,37 g
Vláknina4,20 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 11 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy7,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kořenící směs rozmícháme v 1 dl slunečnicového oleje. Krok 2: Bohatě a poctivě vetřeme do obou kusů předního kolena – kůži nenařezáváme je totiž velmi tenká a sama při pečení popraská a při přelévání se tak směs koření dostane až ke kosti do masa. Krok 3: Takto potřená kolena necháme cca 30 minut v chladu marinovat. Krok 4: Do římského hrnce (nebo pekáčku s poklicí) dáme dle velikosti pekáče pečící papír (důvodem je tenká kůže – připéká se a roztrhala by se již při několikerém otáčení). Kolena podlijeme cca 3 dl vývaru, přidáme na dvě poloviny rozkrojenou cibuli i se slupkou a kolena posypeme celým kmínem. Přikryté pečeme do úplného změknutí, přičemž několikrát během pečení otáčíme a přeléváme vypečenou šťávou. Krok 5: Jakmile jsou kolena upečena, tak na 15 minut ještě dopečeme odkryté pro získání lehké křupavosti kůže. Podáváme s čerstvým křupavým chlebem, který trháme a jeho kousky namáčíme ve výborné šťávě z vypečených loktů. Plzeňské pivo je přímo povinností.

Zveřejněno 6. 3. 2011

Poznámka autora Colombo65

Koření jak jinak než z Maďarska:

HA - Fuszerkeverék - Magyaros

Kořenící směs na jídla připravovaná na maďarský způsob. Složení: sůl, česnek, mletá paprika, cibule, kmín, bazalka, majoránka. Vhodná na různá masa, nejlépe se hodí a je vynikající na maso ze selátka. Směs se dobře vmasíruje do masa, nechá se nejméně 20 minut působit a až pak se peče.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečené lokty ze selátka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8oXl

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečené lokty ze selátka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8oXl

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

No tedy, kdo má tohle vydržet??:yes::-D

To je TAK žravá fotka...i když jihnu nad sladkým pečením, tohle taky můžu :-p:yes:

Kolínek jsme měli tento týden dosti, ale variací není nikdy dost :-p:-p

Nejen dobré na chuť:-p, ale pro nás dříve narozené i zdravé na klouby :-D +1:yes:

Vypadá to krásně. Hned bych se zakousla. Takže posílám bod a ukládám.:-K:yes::-p

Tématické fráze:
pečené sele přímo do domu, pečené divoké sele, recepty ze selátka, pečené sele ostrava, selátka, ha - fuszerkeverék - magyaros, koleno ze selete, pečené celé sele recept, maso ze selátka, kolínko ze selátka, divoke sele recept, selátko recept, pečené divoké selátko, jak péct bůček ze selátka, pcene selatko recept, pecene koleno ze selete., recepty na maso narozene v pivě, recepty divoké selátko, koreni magyaros, jak se upeče selatko

Suroviny:
koleno vepřové, kořenící směs magyaros, cibule, vývar, sůl, pepř bílý mletý, kmín celý

Přidat fotografie receptu