Suroviny pro 2
2
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 276 kJ / 66 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 2,98 g |
Tuky | 2,37 g |
Vláknina | 4,20 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 11 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 7,30 g |
Postup přípravy
Krok 1: Kořenící směs rozmícháme v 1 dl slunečnicového oleje.
Krok 2: Bohatě a poctivě vetřeme do obou kusů předního kolena – kůži nenařezáváme je totiž velmi tenká a sama při pečení popraská a při přelévání se tak směs koření dostane až ke kosti do masa.
Krok 3: Takto potřená kolena necháme cca 30 minut v chladu marinovat.
Krok 4: Do římského hrnce (nebo pekáčku s poklicí) dáme dle velikosti pekáče pečící papír (důvodem je tenká kůže – připéká se a roztrhala by se již při několikerém otáčení). Kolena podlijeme cca 3 dl vývaru, přidáme na dvě poloviny rozkrojenou cibuli i se slupkou a kolena posypeme celým kmínem. Přikryté pečeme do úplného změknutí, přičemž několikrát během pečení otáčíme a přeléváme vypečenou šťávou.
Krok 5: Jakmile jsou kolena upečena, tak na 15 minut ještě dopečeme odkryté pro získání lehké křupavosti kůže. Podáváme s čerstvým křupavým chlebem, který trháme a jeho kousky namáčíme ve výborné šťávě z vypečených loktů. Plzeňské pivo je přímo povinností.
Zveřejněno 6. 3. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pečené lokty ze selátka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8oXl
Moje poznámka
Pečené lokty ze selátka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8oXl
Nejnovější recepty
Polévka z rybího filé s koprem
Přidáno před 10 hodinami
Rybí polévka s kurkumou
Přidáno před 10 hodinami
Krémová rybí polévka se smetanou
Přidáno před 11 hodinami
Rybí polévka Halászlé
Přidáno před 11 hodinami
Kuřecí steak s pečenou řepou
Přidáno před 13 hodinami
Treska s květákovým pyré
Přidáno před 15 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Čech na výletě v Dubaji ochutnal virální dubajskou čokoládu: Prozradil nám, kolik za ni zaplatil i jestli stojí za ten humbuk kolem
Na Vánoce patří vaječňák: Nejlepší je z kvalitního rumu a smetany. Pravá vanilka z něj udělá delikatesu
Luxusní štědrovečerní večeře pro zdravý spánek
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Nepečený zebra dortík
MPetra před 7 hodinami
Špenátová polévka se smetanou
Jasek před 10 hodinami
Palačinky s džemem
kristyna.potenska před 15 hodinami
Minutkové kuřecí nudličky
Kratochvilka před 15 hodinami
Kuřecí stehna z horkovzdušné fritézy
Papaja5 před 17 hodinami
Masové koule v kari omáčce
ricci před 18 hodinami
Báječná jatýrka na slanině
Kava 2 před 18 hodinami
Vepřová plec po Bakoňsku
mamina58 před 19 hodinami
Jablková buchta s čokoládou
Noumik 20. 11. 2024 21:58
Peřinková buchta s pudinkem
Lili. 20. 11. 2024 20:51
Tématické fráze:
pečené sele přímo do domu,
pečené divoké sele,
recepty ze selátka,
pečené sele ostrava,
selátka,
ha - fuszerkeverék - magyaros,
koleno ze selete,
pečené celé sele recept,
maso ze selátka,
kolínko ze selátka,
divoke sele recept,
selátko recept,
pečené divoké selátko,
jak péct bůček ze selátka,
pcene selatko recept,
pecene koleno ze selete.,
recepty na maso narozene v pivě,
recepty divoké selátko,
koreni magyaros,
jak se upeče selatko
Suroviny:
koleno vepřové,
kořenící směs magyaros,
cibule,
vývar,
sůl,
pepř bílý mletý,
kmín celý
Komentáře (5)