Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kančí krk na jalovci a tymiánu

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Colombo65 Colombo65

Náročný

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 120 min

120 min (120 min příprava)

Suroviny pro 6

6

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie14 152 kJ /
3 382 kcal
Bílkoviny232,48 g
Tuky269,17 g
Vláknina4,20 g
Cholesterol 660 mg
Sodík 5,25 g
Sůl13,10 g
Sacharidy6,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso z kančího krku nakrájíme na kousky cca 4x4 cm a bohatě vetřeme do masa v hmoždíři rozdrcenou a smíchanou marinádu. Krok 2: Maso následně vložíme zakryté do chladna na 24 hodin, ale lépe až na 48 hodin. Krok 3: V hrnci si orestujeme na nudličky nakrájenou prorostlou uzenou slaninu a po vypečení tuku přidáme na hrubo nakrájenou cibuli a opečeme do hněda. Krok 4: Maso po poctivém naložení zprudka orestujeme na pánvi tak, aby se zatáhlo a lehce opeklo a vložíme do hrnce ke slanině s cibulí. Výpek z pánve samozřejmě také přidáme do hrnce k masu. Krok 5: Podlijeme cca 0,5 l vody, přikryjeme a dusíme cca 90 minut. Krok 6: Dle potřeby během dušení doléváme vodu tak, aby dosahovala do ¾ masa. Krok 7: Jakmile je maso hotové, tak dle potřeby a zvolené přílohy zahustíme tmavou instantní jíškou.

Podáváme s houskovým knedlíkem, šťouchaným bramborem nebo rýží.

Zveřejněno 6. 3. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kančí krk na jalovci a tymiánu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gx79

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kančí krk na jalovci a tymiánu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gx79

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

Tak to já narozdíl od Bibinky někdy nevím co s ním(myslím s tím kančím),tak jsem ráda za každý nový recept.Tento vypadá báječně,takže samozřejmě +1:yes:

:-O:-D:yes:

Otíku, recept je moc pěkný, ale kde vzít toho kance že:-?:-D Dávám ti aspoň 3.bodík:yes:

Otíku, nápad dobrý, krk tu asi neseženu (ale ještě jsem to nezjišťovala, takže vlastně nikdy neříkej nikdy že jo :-D) a jinak -co ještě rozmarýn, bylo by to moc? :-p:yes:

Tématické fráze:
kančí krk, kančí krk recept, krk z divočáka, kanci krk recepty, recept krk z divočaka, divočak krk, divočák na jalovci, recept na kančí krk, krk z divočáka recept, recept kančí krk, peceny kanci krk, krk z divočáka recepty, krk z kance, recepty kančí krk, peceny krk z divocaka, kančí krk pečený, kančí kýta na jalovci, kančí maso na jalovci, divočak krk recept, recepty z kančího krku

Suroviny:
maso kančí, cibule, špek uzený, tymián sušený, koření na zvěřinu, sůl hrubá, jalovec, olej

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu