Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pomerančová buchtička

Hodnocení receptu je 4,6 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

motorkabezkol

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 40 min

40 min (40 min příprava)

Suroviny pro 24

24

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie19 135 kJ /
4 573 kcal
Bílkoviny80,29 g
Tuky154,56 g
Vláknina15,00 g
Cholesterol 785 mg
Sodík 478 mg
Sůl1,72 g
Sacharidy707,83 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Žloutky smícháme s cukrem a vyšleháme do pěny. Přidáme mléko, olej a mouku. Promícháme a přidáme vanilkový cukr a prášek do pečiva. Nakonec přidáme sníh. Může se do těsta přidat i citronová kúra, podle chuti každého. Krok 2: Želatinový ztužovač si připravíme podle návodu a přidáme do po troškách ušlehanou smetanu s tvarohem a cukrem. Krok 3: Těsto upečeme při 160°C asi 35-40 minut. Krok 4: Necháme vychladnout a na vychladlý korpus naneseme hotový krém. Krok 5: Navrch poklademe pomeranče ale je možno i jiné ovoce.

Zveřejněno 6. 3. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pomerančová buchtička

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/B8Rn

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pomerančová buchtička

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/B8Rn

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
čokoládovo pomerančová buchta norská, pomerančová buchta, borůvkové buchty, recept na mimone buchticky, pomerancová torta, co je želatinový ztužovač, buchtička

Suroviny:
vejce, cukr, mouka polohrubá, olej, mléko, prášek do pečiva, cukr vanilkový, ztužovač želatinový, tvaroh, smetana ke šlehání, cukr, pomeranče

Přidat fotografie receptu