Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Oranžmisu

Hodnocení receptu je 4,8 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

srettka

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 407 kJ /
575 kcal
Bílkoviny29,34 g
Tuky23,01 g
Vláknina0,99 g
Cholesterol 777 mg
Sodík 299 mg
Sůl0,63 g
Sacharidy62,19 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vejce a cukr vyšleháme do bělavé husté pěny, která dělá až špičky.Lehce vmícháme mouku s práškem a naneseme na vystříkaný plech. Pečeme na 170°C cca 10-15 minut dle trouby. Krok 2: Smetany vyšleháme s pudinkovým práškem. Přidáme šťávu z pomeranče a zbylou dužinu z lisu i pomocí lžičky z vnitřku kůry. Druhý pomeranč spaříme i s kůrou horkou vodou a důkladně omyjeme. Krok 3: Nastrouháme kůru z půlky pomeranče. Ze zbylé kůry naděláme řezátkem na kůru ozdobné proužky. Druhý pomeranč také vymačkáme. Krok 4: Šťávu si dáme do hrnečku a přidáme lžíci moučkového cukru, lžíci vody nebo džusu a vzniklým sirupem důkladně provlhčíme upečený piškot,rozdělený do skleniček, nebo misek. Krok 5: Zbylou dužinu jak z lisu, tak z kůry opět přidáme ke krému. Nakropený piškot ozdobíme kousky pomeranče, naneseme krém a vršek dozdobíme kůrou a plátkem pomeranče. Necháme odležet.

Zveřejněno 7. 3. 2011

Poznámka autorky srettka

Dělala jsem manželovi klasické tiramisu, ale dcery chuť kafe a rumu nemusej, tak jsem jim to vymyslela takhle. Chutná to příjemně svěže;-)

Vzorek již byl ochutnán a pochválen-hurá ;-)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Oranžmisu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/7nWG

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Oranžmisu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/7nWG

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

:-p:yes::yes::-K

Holka, máš to ale hezké, škoda se do toho pustit:yes:

:-O:-O:-O:-O:-O:yes::yes:

zajímavá variace, zkusím udělat na večer dětem:yes:

:-Okrása:yes:+6

krásný nápad a fotka super taky bych si to dal raději než klasiku:yes:

:yes::yes:

Tématické fráze:
rozdělení moučníků, pomeranč - recepty, viktoriánský styl v bydlení, pomeranč jako moučník

Suroviny:
vejce, cukr krupice, mouka polohrubá, prášek do pečiva, smetana na vaření, pudink bez vaření, pomeranče, pomeranče, kůra pomerančová

Přidat fotografie receptu