Postup přípravy
(Na panvici robím naraz maximálne dve vajíčka.)
Zveřejněno 7. 3. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Volské oko jako řízek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9pL4
Moje poznámka
Volské oko jako řízek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9pL4
Nejnovější recepty
Vánoční nepečená roláda podle Kamily Nývltové
Přidáno před 24 minutami
Domácí arašídový nugát
Přidáno před 1 hodinou
Rolády z plněné tortilly
Přidáno před 12 hodinami
Plněné hvězdičky z listového těsta
Přidáno před 12 hodinami
Chuťovky s kuřecím raráškem
Přidáno před 13 hodinami
Uherské řezy z Jičínského salámu Pikant
Přidáno před 13 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vánočka II
JajkaP před 50 minutami
Houskové knedlíky z prášku do pečiva
chatrca před 2 hodinami
Rychlá rajská omáčka
MichalP před 9 hodinami
Vajíčka z trouby
Sahula před 10 hodinami
Chleba ve vajíčku jinak
Sahula před 10 hodinami
Šťouchané brambory s cibulkou a smetanou
jitka cerna před 10 hodinami
Kari s červenou čočkou a brokolicí
monyss před 10 hodinami
Vepřové maso v mrkvi
Evellinka před 10 hodinami
Pařížské rohlíčky (škaredé rohlíčky)
Fitulka před 12 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
MarieBrozova před 12 hodinami
Tématické fráze:
volské oko,
volské oko se slaninou,
volske oko ve strouhance,
volské oko recept,
volská oka recept,
vajíčkový řízek,
řízek petra voka,
volská oka,
jak udělat volské oko,
smažené volské oko,
recept na volské oko,
volska voka,
vejce jako rizek,
vepřový řízek podle petra voka,
volské oko smažené,
vajicko ve strouhance,
recepty-vejce,
volská voka jinak,
volske voko,
jak udelat volské oko top recepty
Suroviny:
vejce,
olej,
strouhanka,
sůl
Komentáře (32)
Ač po obědě, jsem na to dostal takovou chuť, že nebylo v mých silách odolat svačince bez pečiva
magdalenka:
Rcp sem opisovat nebudu, ale třeba bude obrázek někoho inspirovat a vedle smaženýho voka podle vás, zkusí i smaženej žloutek podle Sveva z Labužníka
No, občas dělám něco podobného ke slanině, když snídáme v posteli
http://www.labuznik.cz/recept/smazeny-zloutek/
...a protože paní casinová nerada "živé" žloutky, tak je zřejmé kdo si smlsne i tom jejím...
Môj rec.je niečo ako volské oko v strúhanke...
V tomto prípade je to jednoduché - medzi dvoma vrstvami opečenej strúhanky je "opečené" volské oko...
Neviem, či takáto úprava vajca bola špecialitou u nás doma, v mojom okolí som sa s ním nestretla. Viem, že sa robieva tak, že na strúhanku sa vyleje rozšľahané vajce. U nás sa robilo práve takto - nerozšľahané a deckám je to chrumkanie strúhanky akosi sympatické...