Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Velikonoční sekanice III

Jaké by to byly Velikonoce bez pravé velikonoční nádivky plné vajec a jarních bylinek! Ať už je kopřivová, špenátová, s medvědím česnekem, s uzeninou či bez - ta s uzeným masem je nejoblíbenější.

Hodnocení receptu je 4,3 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

lenka-m

Snadný

Doba přípravy 75 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 45 min bez doby vaření masa

75 min (30 min příprava + 45 min tepelná úprava, bez doby vaření masa)

Suroviny pro 1 kus

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie16 564 kJ /
3 959 kcal
Bílkoviny491,84 g
Tuky185,91 g
Vláknina13,30 g
Cholesterol 4,96 g
Sodík 14,90 g
Sůl34,00 g
Sacharidy76,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso uvaříme a rozkrájíme na kostky. Vývar dáme stranou. Krok 2: Večky nakrájíme na kostky, dáme do mísy a přelijeme vývarem z masa. Použijeme jen tolik, co večka nasaje, jinak by hmota byla příliš řídká. Krok 3: Pak přidáme žloutky, nakrájené maso, kopřivy, majoránku, prolisovaný česnek, strouhanku, sůl, pepř a promícháme. Krok 4: Nakonec lehce vmícháme ušlehaný, tuhý sníh z bílků. Krok 5: Připravenou směs dáme na plech nebo pekáč vymazaný tukem a vysypaný hrubou moukou a dáme péct. Krok 6: Pečeme asi 45 minut, až se vytvoří zlatavá kůrka.

TIP: Jak upéct velikonoční nádivku - rady a tipy

Zveřejněno 6. 7. 2008

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Velikonoční sekanice III

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9lz

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Velikonoční sekanice III

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9lz

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

:-p:yes::yes:

Kdyžse podíváš na podobné recepty jako velikonoční hlavička nebo nádivka, tak jsou vlastně obdobné - a přesně, 1 za rok...:-p:-p a hlavně, množství přece děláš podlepočtu strávníků, navíc se tohle jídlo dá naprosto skvěle zmrazit, takže nevidím problém ;-)
Mně tam osobně chyběj bylinky, ale každopádně :-p:-p

Pokud má být velikonoční nádivka nebo sekaná opravdu dobrá,tak se na ní nemá šetřit.Raděj z poloviční dávky než šetřit na surovinách.;-)A jednou za rok se to dá zvládnout ne?:-p;-)+1:yes:

Ale ono i tech patnact vajec je dost, jeste ze mame domaci :)

:-D:-D Tak to upeč z poloviční dávky;-)

Koupit 1 1/2 uzeného masa,tak vykrvácím.Ale jinak supr.:yes:

Tématické fráze:
velikonoční sekanice, velikonoční nádivka sekanice, sekanice, sekanice recept, domácí sekanice, recept velikonoční sekanice, recept na sekanici, sekanice z cukety, recept sekanice, sekanice velikonoční, velikonoční sekanice - recept, cuketová sekanice, recept na velikonoční sekanici, klasická velikonoční sekanice, jak se dela sekanice, sekanice velikonoční recept, velikonoce recepty sekanice, dobra sekanice, velikonoční sekaná z uzeného masa, velikonoční hlavička, sekanice, nádivka

Suroviny:
veka, vejce, maso uzené, maso vepřové, majoránka, sůl, pepř mletý, česnek, strouhanka, kopřivy, tuk, mouka hrubá

Přidat fotografie receptu