Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Krůtí řízky v lahodné marinádě

Hodnocení receptu je 4,7 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Bibinka Bibinka

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba tepelné úpravy: 30 min

30 min (30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 148 kJ /
991 kcal
Bílkoviny63,87 g
Tuky63,26 g
Vláknina9,04 g
Cholesterol 227 mg
Sodík 3,08 g
Sůl7,67 g
Sacharidy37,87 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do kysané smetany si zamícháme papriku, citronovou šťávu, prolisovaný česnek, petržel, libeček, kmín, oregano a mírně osolíme (niva je slaná). Krok 2: Krůtí řízky si mírně naklepeme, osolíme, opepříme, dáme do marinády a promícháme tak, aby byly řízky ní obalené (já marinovala přes noc, ale stačí tak 3 hodiny). Krok 3: Do misky si nastrouháme oba sýry, promícháme je a tak jak je budeme vytahovat obalené marinádou, tak je obalíme ve strouhaném sýru a rovnou dáváme péct z obou stran, nejlépe ve steykové pánvi na minimum oleje, aby se nepřipaloval sýr. Krok 4: Pokud nám zbyde marináda, namažeme jí na maso, které se smaží. Jako přílohu jsem dávala pečené brambory s americkým kořením.

Zveřejněno 13. 3. 2011

Poznámka autorky Bibinka

Cosi mě malinko inspirovalo, co se týče marinády, kterou jsem si upravila dle sebe a všechno ostatní je také moje improvizace, která nám chutnala.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krůtí řízky v lahodné marinádě

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xVzE

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krůtí řízky v lahodné marinádě

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xVzE

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (12)

Bibi, musí to být chutné, ale osobně se bojím, že by se mi sýry na povrchu opekly nebo i třeba roztekly dříve, než se tepelně upraví to maso uvnitř... Z fotky to není moc zřejmé - krájela jsi maso na velmi tenko, nebo se propekly i běžné porce bez připálení sýra? Chtěla bych zkusit, proto se ptám, možná blbě :-8;-).

:-p:yes::-K

Určitě dobré :-p:yes:

jak jsem psala Ivě Ćerné, tak i tobě. marinády jsou super:-p:yes:

Děvčata, máte všechny pravdu a díky vám jsem recept upravila. Já jsem si to vůbec neuvědomila, to jsem kuchařka co:-?z hlavy mi to uniklo;-), ale je napraveno, aby to někdo neudělal:yes:

chocolate 13. 3. 2011 17:42
Petro87, ještě mě napadlo k té zbylé marinádě-maso smažím jen na minimu oleje, po osmažení nechám cca lžíci tuku a zastříknu bílým vínem popř. vodou (co je po ruce), nechám odvařit přípečky, přidám zbylou marinádu, provařím a popř. povolím smetanou nebo vínem (pokud je potřeba).Vznikne poměrně hustá omáčka, kterou přeliji maso.

Bibi, já zbytek marinády přidávám vždycky jen do dál dušeného, pečeného masa - zasyrova bych to asi taky neriskla. Hlavně v dnešní době, kdy nevíš, odkud maso pochází a jak vlastně vzniklo. Mně je taky vždycky líto třeba té marinády, ale souhlas s děvčaty - zasyrova radši neriskuj (jo to dřív za babiček, když věděli, že ta krůta je od ich ze dvorka...;-)
Ale jinak určitě udělám, mňam :-p:yes::yes:

chocolate 13. 3. 2011 17:21
Petro;-), určitě ji vyhoď, listerióza popř. salmonelóza jsou velmi nebezpečné, je zbytečné riskovat.

Magdalenka byla rychlejší, ale tu marinádu bych určitě tepelně nezpracovanou nepodávala, já si myslím, že jsi to jen napsala tak, že to tak vyznělo, ale to by mohlo být i nebezpečné a ty jako zdravotnice bys to určitě neudělala;-):-)

recept se mi moc líbí a určitě jej vyzkouším :-p ,jen mi nepřipadá vhodné konzumovat marinádu,ve které bylo syrové maso,vím teda že maso by se mělo oddělovat už v lednici od zeleniny a ostatních potravin,nejsem zkušená kuchařka,tak by mě spíš zajímalo,jestli to není nebezpečné,taky je mi vždycky líto takové marinády vyhodit,ale neměla jsem odvahu je teda ještě dále takto zpracovat.

chocolate 13. 3. 2011 17:17
Marináda vypadá Bibi báječně, ale souhlasím s magdalenkou, listerióza je nebezpečná.I když možná to Bibi myslela tak, že marinády udělá více a část si uschová na tzatziky.

Bibi, neviem, ja by som tú marinádu, v ktorej stálo mäso niekoľko hodín a zákonite vypustilo do nej nejakú šťavu, za surova nekonzumovala. To je môj názor.
Ale mäsko muselo byť chutné...

Tématické fráze:
marináda na krůtí maso, krůtí řízky, řízky z krůty, marináda na krůtu, marináda z kysané smetany, krůtí maso marináda, marináda na krůtí, krůtí marináda, krůtí řízky ze stehna, kruta v marinade, krůtí maso v marinádě, řízky z krůtího stehna, krútí řízky recept, marináda krůta, krůtí řízek vmarinádě, krůtí řízek ze stehna, co se zbylými řízky, recepty z krůty řízek, marinády na krůtí maso, řízkyz kruty

Suroviny:
řízky krůtí, citron, paprika sušená sladká, koření oregáno, petržel, libeček, kmín mletý, smetana kysaná, sýr tvrdý, sýr niva, česnek, sůl, pepř, olej

Přidat fotografie receptu