Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Velikonoční věnec /s predstihom/

Velikonoční stůl můžeme ozdobit pěkným věncem, na který poklademe malé květy. Připravíme ho z kynutého těsta a naplníme výbornou ořechovou náplní a rozinkami namočenými v rumu. Příprava je trochu pracnější, ale stojí za to.

Hodnocení receptu je 4,6 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Danculka Danculka

Náročný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 30 min bez doby kynutí

70 min (40 min příprava + 30 min tepelná úprava, bez doby kynutí)

Suroviny pro 1 kus

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie22 646 kJ /
5 413 kcal
Bílkoviny139,75 g
Tuky283,07 g
Vláknina35,40 g
Cholesterol 718 mg
Sodík 751 mg
Sůl1,77 g
Sacharidy558,81 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Hrozienka namočené v rume necháme odkvapkať a pomelieme najemno. Krok 2: Z mlieka, droždia, polovice cukru urobíme kvások. Krok 3: Z múky, soli, zvyšku cukru, masla a vzídeného kvásku urobíme cesto, ktoré necháme nakysnúť, tak do polovice, zbytok dokysne už, ako hotový koláč. Krok 4: Cesto rozvaľkáme, ale ešte skôr z neho tak 100 g odložíme stranou. Vaľkáme do kruhu. Krok 5: Na plech dáme fóliu na pečenie a do stredu hlinenú nádobku dnom nahor, všetko natrieme olejom. Krok 6: Rozvaľkaný kotúč dáme na plech, cez nádobku a naplníme do kruhu plnkou z orechov, pripravenou zaliatím horúcim mliekom a pridaním cukru a hrozienok. Krok 7: Potom postáčame koláč smerom ku stredu. Cesto ktoré je na rajničke pokrájame na 8 dielov cez vrch a preložíme cez stočený závin. Koláč natrieme žĺtkom a dozdobíme ružičkami z cesta, ktoré sme si na začiatku odložili, tie nenatierame žĺtkom, ale olejom a dáme piecť, 180-200 °C polhodinu, aj viac pekne do tmava.

TIP: Jak upéct velikonoční věnec

Zveřejněno 14. 3. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Velikonoční věnec /s predstihom/

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PMK2

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Velikonoční věnec /s predstihom/

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PMK2

Marie

Komentáře (4)

:-p:yes::yes::yes::yes::yes:

Moc krásné :-8 :-O + :yes:.

:yes::-K:-O

Tak tohle je krása :-p:yes::yes:

Tématické fráze:
velikonoční věnec recept, velikonoční recepty, věněc ze skořápek ořechů, velikonoční věnce, věnec z ořechových skořápek, recept na velikonoční věnec, velikonoční věnec, ořechový věnec, velikonoční věnec ze skořápek postup, galerie velikonočních věnců, velikonoční věněc ze skořápek, vence ze sena, velikonoční věnce moderní, moderní velikonoční vence, věnec ze skořápek, velikonoční italský věnec, velikonoční věnec ze sena, moderní velikonoční věnec, velikonoční věnec recepty, velikonoční věnce ze skorapek

Suroviny:
mouka hladká, droždí čerstvé, cukr krupice, mléko, sůl, máslo, vejce, olej, ořechy vlašské, mléko, rozinky v rumu, cukr moučkový

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu