Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pikantní vepřová žebírka

Hodnocení receptu je 4,2 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Loulalo Loulalo

Snadný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 70 min

70 min (70 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 330 kJ /
318 kcal
Bílkoviny11,34 g
Tuky1,06 g
Vláknina32,20 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 45 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy60,90 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Žebra lehce pomažeme česnekovou pastou, dosolíme, okmínujeme. Vložíme do pekáčku. Zasypeme cibulí a česnekem, podlijeme vodou a přikryjeme druhým pekáčkem. Krok 2: V horkovzdušné troubě při 200°C děláme 60 min. V normální troubě při teplotě 200°C děláme 90 min. Krok 3: Ke konci pečení odendáme druhý pekáček, aby se udělala krásná kůrka. Samozřejmě, že žebra v celém procesu otáčíme a podléváme dle potřeby. Výpeček můžete rozmixovat, kdy se vytvoří "kašička" a tou si ochutíte brambory. Omlouvám se, ale finální fotku nemám, protože byla konzumace strávníků rychlejší :-D Dobrou chuť :-)

Zveřejněno 16. 3. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pikantní vepřová žebírka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jvB4

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pikantní vepřová žebírka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jvB4

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (8)

Zatím jsem se odvážil na uzená žebra, ale vidím, že i tudy vede cesta. Dík za inspiraci :-)

Recept vypadá moc lákavě:-p:yes:dávám bod:-D

Já vím, pohled nic moc :-/ Ale děkuji za body :-)

Loulalo: to finale foto zamrzí, ale to neva, je fajn vidět z čeho vařiš a zbytek nechám fantazii. naopak, bych vlastně řekla, ježiš co to je, a proto jsem si přečetla recept a nechávám se inspirovat, protože nevím co dělat se žebrama, co jsem dostala ze zabijačky :yes:

Loulalo, recept se mi celkem líbí, ale cosi mi chybí-konečná fotka pokrmu, na syrová žebírka se fakt nedobře kouká, ale i tak dávám 2.boda:yes:

Foto by bylo, kdyby se mi na to nevrhla tlupa jedlíků :-)
Proto píšu lehce potřeme :-)

No nevím, česneková pasta mi přijde slaná už dost sama o sobě, takže bych varovala pře přesolením a navíc, já bych místo té pasty dala spíš čerstvě prolisovaný česnek, ale to je mů¨j názor.

hmmm, skoda, ze neni konecne foto, no myslim,ze na chuti to neubere ;-) :-p +1 :yes:

Tématické fráze:
pikantní pečená vepřová žebírka, pikantní žebírka, pikantní vepřová žebra, vepřové žebírko, marináda na vepřová žebírka, vepřová žebírka, pečená pikantní žebírka, vepřová žebírka recept, pikantnívepřová žebírka, recept na vepřová žebírka, pikantni veprove zebra, pikantni zebirko, pikantní žebírka recept, top recepty vepřová žebírka, recept na pikantní žebírka, zebirka v troube, recept na veprove žebírka, marináda na žebírka pikantní, zebirka v alobalu, recept vepřová žebírka

Suroviny:
žebra vepřová, cibule, kmín celý, chilli, sůl, česnek, pasta česneková, voda

Přidat fotografie receptu