Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pikantní znojemská roláda s vínem

Hodnocení receptu je 5,0 (31×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mirca75 mirca75

Snadný

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 120 min

120 min (120 min příprava)

Suroviny

Porce: 4 - 6 porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 277 kJ /
2 456 kcal
Bílkoviny287,44 g
Tuky115,03 g
Vláknina10,36 g
Cholesterol 658 mg
Sodík 2,75 g
Sůl6,60 g
Sacharidy33,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z masa si uděláme plát, který si naklepeme. Plát masa si osolíme, opepříme, posypeme kořením a silně potřeme hořčicí. Poté plát masa zavineme a zpevníme provázkem. Roládu zvenčí ještě trochu osolíme. Takto připravené maso, můžeme nechat přes noc v chladu, aby se odleželo. Krok 2: Cibuli si oloupeme a nakrájíme na jemno. Zapneme si troubu na 180°C. V pekáčku si rozehřejeme olej a na něm roládu ze všech stran opečeme, aby se nám zatáhla. Poté roládu vyjmeme stranou, do pekáčku vsypeme cibuli, polovinu slaniny taktéž nakrájené a restujeme dozlatova. Krok 3: Pak vložíme zpět roládu, vše podlijeme vroucím vývarem (vodou) a 1 dcl vína do poloviny výška masa a přiklopený pekáček vložíme do vyhřáté trouby. Krok 4: Maso v průběhu pečení otáčíme, ze stěn seškrabujeme nápečky a dle potřeby doléváme trochu vývaru. Měkké maso vyjmeme a výpek naředíme vývarem. Na pánvi si umícháme tmavší jíšku a tou zahustíme šťávu z masa. Krok 5: Tu pak necháme na mírném plameni 20 minut provářet. Mezitím si na pánvi roztavíme zbytek slaniny nakrájené na jemno, přidáme na jemné nudličky nakrájené okurky a zlehka je orestujeme. Krok 6: Pak vsypeme papriku, krátce orestujeme a zalijeme vodou. Jemně vše osolíme, přiklopíme pokličkou a chvilku asi 5 minut lehce dusíme. Krok 7: Poté šťávu přecedíme přes jemný cedník, přidáme podušené okurky, vlijeme zbytek vína a necháme ještě pár minut pomalu provářet, aby se nám chutě propojily a na povrch vystoupil glanc (tuk). Hotovou šťávu dle potřeby dochutíme solí, lákem z okurek, případně hořčicí.

Zveřejněno 16. 3. 2011

Poznámka autorky mirca75

Táborská směs - http://www.koreni-samuel.cz/smesi-koreni-samuel/ta...

Původně jsem do omáčky chtěla na závěr přidat ještě zakysanou smetanu, ale hotová omáčka byla příjemně, lehce nakyslá od vína i použitého nálevu, že už jsem jí nepoužila.

Maso na roládu jsem použila hovězí přední (tak nějak bylo po ruce) a maso bylo krásně měkké a celistvé.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pikantní znojemská roláda s vínem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kwgv

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pikantní znojemská roláda s vínem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kwgv

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (18)

paráda recept i foto :yes::yes::-)

paráda , jistě vyzkouším:-)

Děkuju všem zpětně za milé komentáře a budu ráda, pokud jí někdo vyzkouší:-).

:-) krásná roláda i fotky:yes::-K

Mirčo krásný recept:-p A ty fotky:-* nádhera:yes::yes:

Mirečko, si dobrá!:yes:

Nádhera, nádhera, nádhera a naposledy ještě jednou nádhera ;-);-);-)
Učebnicově smotaná roláda, s excelentní fotkou na řezu. No prostě bomba;-);-);-)

Mirčo,krásné roládky :yes::yes: a jistě dobré.Fotka lákavá:-p:yes:tak 15.bodík:-D

Receptík si ukládám posílám bodík a v sobotu to prubnu:-!:yes::yes::yes:

:-K:yes:

Miruš, parádní roládečka a jako vždy pěkná fotka, příště to s tou smetanou vyzkoušej, mě by se to s ní také líbilo;-), dávám ti 12.bod:yes:

Zajímavá a určitě výborná roláda :-p +1:yes:

Miruš, to je krááása!!:-p:yes:

Šikulka,posílám též bodík:yes::yes:

To je jedlé už jen z té fotky a ta směs koření se mi líbí ;-):-):-p:yes:

Tématické fráze:
pikantní roláda z mletého masa, pikantní hovězí rolády, recepty s vínem, masová roláda kluci v akci, hovězí roláda kluci v akci, táborská roštěná, znojemská pečeně, recept znojemska ruze, pikantni hovezi rolada, znojemska směs, hovězí roláda, hovězi rolada na vině, top recepty znojemská omáčka s za vínem, pikantni masova rolada recepty, hovězí roláda po znojemsku, táborská hovězí pečeně, znojemská směs pod maso, rostena ze salamem, hovězí roláda pikantní, pikantní roláda

Suroviny:
hovězí zadní, hořčice plnotučná, okurky sterilované, paprika sušená sladká, olej, sůl, pepř mletý, koření táborské od samuela, cibule, slanina, mouka hladká, víno bílé suché, vývar

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu