Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pikantní znojemská roláda s vínem

Hodnocení receptu je 5,0 (31×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mirca75 mirca75

Snadný

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 120 min

120 min (120 min příprava)

Suroviny

Porce: 4 - 6 porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 277 kJ /
2 456 kcal
Bílkoviny287,44 g
Tuky115,03 g
Vláknina10,36 g
Cholesterol 658 mg
Sodík 2,75 g
Sůl6,60 g
Sacharidy33,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z masa si uděláme plát, který si naklepeme. Plát masa si osolíme, opepříme, posypeme kořením a silně potřeme hořčicí. Poté plát masa zavineme a zpevníme provázkem. Roládu zvenčí ještě trochu osolíme. Takto připravené maso, můžeme nechat přes noc v chladu, aby se odleželo. Krok 2: Cibuli si oloupeme a nakrájíme na jemno. Zapneme si troubu na 180°C. V pekáčku si rozehřejeme olej a na něm roládu ze všech stran opečeme, aby se nám zatáhla. Poté roládu vyjmeme stranou, do pekáčku vsypeme cibuli, polovinu slaniny taktéž nakrájené a restujeme dozlatova. Krok 3: Pak vložíme zpět roládu, vše podlijeme vroucím vývarem (vodou) a 1 dcl vína do poloviny výška masa a přiklopený pekáček vložíme do vyhřáté trouby. Krok 4: Maso v průběhu pečení otáčíme, ze stěn seškrabujeme nápečky a dle potřeby doléváme trochu vývaru. Měkké maso vyjmeme a výpek naředíme vývarem. Na pánvi si umícháme tmavší jíšku a tou zahustíme šťávu z masa. Krok 5: Tu pak necháme na mírném plameni 20 minut provářet. Mezitím si na pánvi roztavíme zbytek slaniny nakrájené na jemno, přidáme na jemné nudličky nakrájené okurky a zlehka je orestujeme. Krok 6: Pak vsypeme papriku, krátce orestujeme a zalijeme vodou. Jemně vše osolíme, přiklopíme pokličkou a chvilku asi 5 minut lehce dusíme. Krok 7: Poté šťávu přecedíme přes jemný cedník, přidáme podušené okurky, vlijeme zbytek vína a necháme ještě pár minut pomalu provářet, aby se nám chutě propojily a na povrch vystoupil glanc (tuk). Hotovou šťávu dle potřeby dochutíme solí, lákem z okurek, případně hořčicí.

Zveřejněno 16. 3. 2011

Poznámka autorky mirca75

Táborská směs - http://www.koreni-samuel.cz/smesi-koreni-samuel/ta...

Původně jsem do omáčky chtěla na závěr přidat ještě zakysanou smetanu, ale hotová omáčka byla příjemně, lehce nakyslá od vína i použitého nálevu, že už jsem jí nepoužila.

Maso na roládu jsem použila hovězí přední (tak nějak bylo po ruce) a maso bylo krásně měkké a celistvé.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pikantní znojemská roláda s vínem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kwgv

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pikantní znojemská roláda s vínem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kwgv

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (18)

paráda recept i foto :yes::yes::-)

paráda , jistě vyzkouším:-)

Děkuju všem zpětně za milé komentáře a budu ráda, pokud jí někdo vyzkouší:-).

:-) krásná roláda i fotky:yes::-K

Mirčo krásný recept:-p A ty fotky:-* nádhera:yes::yes:

Mirečko, si dobrá!:yes:

Nádhera, nádhera, nádhera a naposledy ještě jednou nádhera ;-);-);-)
Učebnicově smotaná roláda, s excelentní fotkou na řezu. No prostě bomba;-);-);-)

Mirčo,krásné roládky :yes::yes: a jistě dobré.Fotka lákavá:-p:yes:tak 15.bodík:-D

Receptík si ukládám posílám bodík a v sobotu to prubnu:-!:yes::yes::yes:

:-K:yes:

Miruš, parádní roládečka a jako vždy pěkná fotka, příště to s tou smetanou vyzkoušej, mě by se to s ní také líbilo;-), dávám ti 12.bod:yes:

Zajímavá a určitě výborná roláda :-p +1:yes:

Miruš, to je krááása!!:-p:yes:

Šikulka,posílám též bodík:yes::yes:

To je jedlé už jen z té fotky a ta směs koření se mi líbí ;-):-):-p:yes:

Mirco,to vypadá báječně.:yes::-p

Moc hezká roláda,to se povedlo:yes:líbí se mi receptík:yes:+1

mirco - krásný recept i fotky, ostatně jako vždy od Tebe;-), posílám Ti první + :yes::-)

Tématické fráze:
pikantní roláda z mletého masa, pikantní hovězí rolády, recepty s vínem, masová roláda kluci v akci, hovězí roláda kluci v akci, táborská roštěná, znojemská pečeně, recept znojemska ruze, pikantni hovezi rolada, znojemska směs, hovězí roláda, hovězi rolada na vině, top recepty znojemská omáčka s za vínem, pikantni masova rolada recepty, hovězí roláda po znojemsku, táborská hovězí pečeně, znojemská směs pod maso, rostena ze salamem, hovězí roláda pikantní, pikantní roláda

Suroviny:
hovězí zadní, hořčice plnotučná, okurky sterilované, paprika sušená sladká, olej, sůl, pepř mletý, koření táborské od samuela, cibule, slanina, mouka hladká, víno bílé suché, vývar

Přidat fotografie receptu