Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Ostrý vepřový guláš

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Alena Fenclova

Snadný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 90 min

90 min (90 min příprava)

Suroviny pro 6

6

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 209 kJ /
767 kcal
Bílkoviny105,10 g
Tuky21,78 g
Vláknina20,72 g
Cholesterol 325 mg
Sodík 288 mg
Sůl0,50 g
Sacharidy33,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli, česnek nakrájíme nahrubo a smažíme. Když je barva zlatavá, přidáme maso nakrájené na větší kousky a restujeme za častějšího míchání - 15 minut. Do orestované směsi přidáme veškeré koření mimo marinády a tři minutky ještě restujeme. Krok 2: Pak vlijeme vodu a přidáme masox - já dávám zeleninový, občas promícháme, dodáme marinádu, vaříme do měkka a nakonec zahustíme. Příloha dle chuti, nejlépe kynutý knedlík nebo chleba.

Zveřejněno 16. 3. 2011

Poznámka autorky Alena Fenclova

Chlapi alespoň v naší rodině mají rádi hodně ostrý guláš takže na koření nešetřím.Někdo má radši jen sos my radši omáčku takže záleží na každém kolik dá vody - dobrou chuť

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ostrý vepřový guláš

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PMl6

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ostrý vepřový guláš

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PMl6

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

Guláš je jedlo maďarského pôvodu a znamená hustú výdatnú polievku, ktorej základ tvorí hovädzie mäso. Okrem toho obsahuje zemiaky, paradajky, štipľavú papriku, čierne korenie, samozrejme cibuľu a prípadné iné ingrediencie. Teda guláš nie je úplne to, čo sa ním myslí u nás.
U nás sa doteraz guláš takto varí, v zime v hrnci a v lete je to hlavne kotlíkový guláš, teda guláš varenený nad ohňom v kotlíku, tomu sa nič nevyrovná:-D;-):-D
http://www.toprecepty.cz/recept/12959-kotlikovy-gu...

Alenko Fenclová, vítám tě v naší Topkové rodině jako nového a tudíž dalšího člena a přeji ti, aby se ti tady líbilo;-) Ještě bych tě upozornila, že na tyto stránky hrozí děsně silná závislost:-D, tak vítej:yes:

Taky bych nedávala česnek zároveň s cibulí, protože za dobu než ta se orestuje, česnek musí být hořký a téměř na uhel...
Alenko, je tady dost bezvadných receptů na guláš, tak některý vyzkoušej...:-):-K, uvidíš rozdíl.

Přidávám se k předchozím příspěvkům. Maso na guláš se musí dusit, ne vařit :-!

Guláš raději dusím a vodu přilévám postupně.Dávám za pravdu Elize,přijde mi,že se guláš vaří jak polévka.:-O

Takže se to orestované vepřové potom vaří ve vodě? :-/
To se mně osobně moc nelíbí.

Raději přilévám vodu po troškách, protože moje babička - a to byla nějaká kuchařka - vždycky říkala "guláš se má v kastrole přichytávat (ne připalovat) ke dnu a pak se teprve musí lehce podlít... a to samé dokola, dokud není hotový". Měl by se pořád hlídat. A zahustit se nemusí, zahustí se sám, správnou technologií přípravy. Ještě jednu věc mě babi naučila - guláš není maso s omáčkou, ale s hustou masovo-cibulovo-paprikovou šťávou.

Tématické fráze:
ostry gulas, vepřový gu, kolik vody do guláše, kolik masa na guláš, cili gulas, veprovy gulas, kolik cibule do guláše, maďarský guláš vepřový, co obsahuje gulášové koření, jak zahustit guláš, vepřový guláš v kotlíku, kolik cibule na guláš, veprovi gu, hodne ostry gulas, veprovy kotlikovy gulas, kuchar vi kotlikovy gulas, kolik vody na gulas, moc ostry gulas, priprava veproveho gulase, moc ostrý guláš cibule

Suroviny:
plec vepřová, cibule, česnek, bobkový list, paprika sušená sladká, paprika sušená pálivá, chilli, koření gulášové, masox, voda, mouka hladká, olej

Přidat fotografie receptu