Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kapr s balkánským sýrem, smetanou a křenem

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Jiri V. Jiri V.

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 943 kJ /
2 615 kcal
Bílkoviny184,20 g
Tuky201,20 g
Vláknina1,80 g
Cholesterol 1,12 g
Sodík 3,83 g
Sůl9,00 g
Sacharidy16,05 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Naporcovaného kapra mírně osolíme - balkánský sýr je někdy slanější. Dáme do pekáčku vymazaného máslem, na porce dáme pár kousků másla a pečeme asi 10 minut. Krok 2: Pak posypeme křenem, rozdrobeným balkánským sýrem a podlijeme smetanou. Dáme zpět do trouby a zapékáme, až jde ryba od kostí. Krok 3: Smetana se sýrem a křenem vytvoří pikantní omáčku. Podáváme s chlebem nebo s brambory a přáním dobré chuti. Pokud podáme ohřívané, omáčka se rozleží a získá na chuti.

Zveřejněno 19. 3. 2011

Poznámka autora Jiri V.

Rodinný recept Elišky V.

Recept je i ve Sladkovodní kuchařce pod názvem Křenový kapr.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kapr s balkánským sýrem, smetanou a křenem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8o7r

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kapr s balkánským sýrem, smetanou a křenem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8o7r

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (4)

Vypadá skvěle, chystám se vyzkoušet. Dnes jsem měla v ruce nekřesťansky drahé kapří podkovy (v Albertu), ale volbu vyhrály podobně nekřesťansky drahá králičí stehna... Kapra koupím raději na farmářském trhu ve středu, tam je zaručeně čerstvý (od ledu) a v takové podobě, že je možné filetovat a odkostit. Potom recept vyzkouším. Moc se mi líbí :yes::yes:.

Jirko, dělám stejně, jen bez balkánského sýra, budu muset příště vyzkoušet :yes:

Luckymoon máš na mysli svého - Kapříka na másle s křenovou krustičkou?
Taky občas děláme něco podobného, jako je tvůj recept. Kapříka na másle, tvrdý strouhaný sýr a křen. A zapéct. Ale jsme ,,na omáčky", tak Eliška receptík trochu upravila.
Dík za bodík.:-8

Ahoj Jiříku, já jsem rybová, taky jsem kdysi přidala kapříkový recept se křenem, ale ten tvůj je i pro mě novinkou a musím říct, že skvělou. Určitě vyzkouším, bodík jsem už poslala.:yes::yes::yes:

Tématické fráze:
kapr se smetanou, kapr odkostit, kapr v křenové omáčce, rybová pomazanka recept, jde zapect balkansky syr, křenové brambory se smetanou, křenový kapr, kapr na smetaně, kapr na šlehačce s křenem, kapr se smetanou a brambory, kuřeci maso s balkánským sýrem a smetanou, kapr s křenem, kapr rajcata syr se smetanou, recepty z kapra, ryba s balkánským sýrem, kspr s balkánským sýrem, kapr na zelenině se smetanou a sýrem, kapr recepty albert, odkostit podkovu kapra, ryba s křenem a sýrem

Suroviny:
kapr, máslo, sýr balkánský, křeník, smetana sladká, sůl

Přidat fotografie receptu