Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřová játra koloniála Jíry

Hodnocení receptu je 4,8 (19×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Colombo65 Colombo65

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny

Porce: 4-6

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 277 kJ /
2 456 kcal
Bílkoviny153,48 g
Tuky188,42 g
Vláknina4,20 g
Cholesterol 2,45 g
Sodík 3,93 g
Sůl10,25 g
Sacharidy35,75 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vepřová játra opláchneme, zbavíme blan a nakrájíme na tenké nudličky. Nesolíme, neboť játra by byla tvrdá. Krok 2: Nakrájíme na velmi jemné kostičky slaninu a cibuli. Na pánvi orestujeme slaninu úplně do světle hnědé barvy – zcela necháme vysmažit a přidáme následně cibuli, kterou necháme jen zesklovatět. Krok 3: Do tohoto základu vložíme nakrájená játra a prudce opečeme, čímž se játra zatáhnou a opékáme dále do hnědé barvy. Krok 4: Po opečení jater, velmi zlehka podlijeme cca 1 dl masového vývaru, osolíme a dusíme játra do měkka. Krok 5: Jakmile jsou játra na skus měkká, tak přidáme 2,5 dl smetany na vaření, ve které jsme předtím rozmíchali 1 lžičku hl. mouky pro lehké zahuštění. Krok 6: Dobře promícháme a necháme lehce probublávat s občasným promícháním, cca 10 minut. Vynikající přílohou jsou pečené brambory s kmínem a cibulí.

TIP: Jak připravit játra

Zveřejněno 20. 3. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová játra koloniála Jíry

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/y6D6

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová játra koloniála Jíry

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/y6D6

Marie

Komentáře (14)

:yes::yes:pěkný recept, krásné foto a zajímavý název :-):-K

Dělám játra stejně.V případě potřeby zahušťuji asi 1/2 lžičkou solamylu.Máme je rádi s bramborem.V televizi Vodochodský říkal,že je dobré játra namočit na chvíli do mléka.Nikde tuto radu nemohu najít.Dělá to někdo?????

:-p:-p:-p:yes:+12

a ty brambůrky taky vypadají parádně.:-p

jatýrka máme moc rádi.zkusím o víkendu.:yes::-K

Moc príma recept:yes:játra my můžeme:-p+:yes:a fotky opravdu parádní:-*:yes:

Daniella O.: z toho si danko nic nedělej, jsem na tom stejně:-((

Játra drůbeží, vepřová, králičí, jakákoliv, já fakt můžu:-):-p:yes:

S takovou se do plavek nedostanu, bodik pedem:-D. Colombo, krasne fotky....;-).

Málo surovin, jednoduchý způsob přípravy a určitě velká dobrota :yes::-K.

Musím vyzkoušet, já měla vepřová játra tvrdá:-(, tak dávám bod a ukládám:-p:yes:

Otíku, ty ses teda do toho dneska dal:-! Recept se mi líbí, je jednoduchý a zaručeně dobrý, je to na fotce vidět:-p Dávám 5.bod

:yes:játra mají super glanc:yes:

:-p:yes:

Tématické fráze:
játra na prudko, vepřová játra na prudko, jak připravit vepřová játra, jak pripravit veprove jatra, jak dlouho se vaří játra, jak připravit játra, játra do mléka, jak dlouho se vaří vepřová játra, játra v mléce, játra namočit do mléka, vepřova játra připrava, tvrdá játra, jak pripravit jatru, veprove jatra na prudko, veprove na prudko, vídenská játra, vařená vepřová játra, jak se dělá játra, opecena jatra, játra mléko

Suroviny:
játra vepřová, slanina, cibule, smetana na vaření, vývar masový, mouka hladká, pepř, sůl

Přidat fotografie receptu