Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Roláda z vepřového masa se zelím

Hodnocení receptu je 4,8 (19×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mysulka mysulka

Středně náročný

Suroviny

Porce: 4 - 6

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 446 kJ /
2 258 kcal
Bílkoviny278,66 g
Tuky75,92 g
Vláknina41,90 g
Cholesterol 958 mg
Sodík 10,71 g
Sůl25,80 g
Sacharidy98,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso si rozkrojíme na plát a naklepeme. Osolíme, opepříme a posypeme mletým kmínem. Krok 2: Zelí překrájíme, když je moc kyselé, můžeme trochu propláchnout, rozložíme na maso, posypeme 2 - 3 nakrájenými stroužky česneku a na to nastrouháme jablka nahrubo. Krok 3: Poklademe klobásou, kterou jsme oloupali a nakrájeli po délce na 4 kousky. Krok 4: Maso opatrně zavineme do rolády, omotáme nití a zprudka opečeme na sádle, aby se zatáhlo. Krok 5: Do pekáčku přidáme cibuli nakrájenou na plátky a zbytek nakrájeného česneku, maso posypeme celým kmínem a paprikovým kořením, trochu podlijeme a pečeme do měkka přibližně 90 min. Krok 6: Během pečení poléváme vypečenou šťávou a před koncem pečení přidáme pro zjemnění kousek másla. Podáváme nejlépe s bramborovými knedlíky.

Zveřejněno 20. 3. 2011

Poznámka autorky mysulka

Podobný recept jsem před časem slyšela na Plzeňském rozhlase a zaujal mě, tak jsem ho s menšími úpravami vyzkoušela a je to opravdu chutné.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Roláda z vepřového masa se zelím

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DY26

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Roláda z vepřového masa se zelím

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DY26

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (12)

Jídlo je úžasné, ale myslím si že šťouchané brambory jsou mnohem lepší než knedlíky. Dělala jsem to přesně dle receptu, akorát jsem si večer před tím maso rozřízla, naklepala a okořenila dle receptu. Nechala uležet a pak tam před vlastním pečením dala to zelí atd.

:-8;-) všem moc děkuju:-K

:-p:-p:yes:+14

Teda u takových krásných fotek s dobrým,podařeným jídlem se opravdu velice špatně polyká naprázdno:-))+:yes::yes:

Mysulko:-) roláda se Ti povedla na 1*. A protože jsme roládková rodina a dělám velmi podobnou, tak Ti posílám boďku č.11 , protože vím, jaká je to dobrota. A Tvou variantu s česnekem ráda vyzkouším a dám vědět;-).

Jééé, to je super!! Krásná fotka i receptík!!:-):yes:

Myšulko, roláda vypadá velmi dobře a jedle a i fotky jsou pěkný. Dávám ti 8.boda:yes:

:-pchutné:yes:

Plecko je naše velmi oblíbené masíčko, recept vypadá velmi lákavě, kysané zelí kupuji jen do segedínu, ale naplnit jím kus masa mě ještě nenapadlo, chválím a fotky jsou moc hezké:yes:

Leni, super, jenom bych potřebovala naučit rozkrojit maso na plát, vždycky ho děsně rozmasakruju.... ;-( Ale receptík krásný, zase něco jinýho, ukládám a posílám bodíka:yes:

Velmi povedené a krásné fotky ;-);-);-)

:yes:;-) šikulka:yes:+

Tématické fráze:
roláda z vepřového masa, bůčková roláda se zelím, bůčková roláda plněná zelím, veprova rolada plnena zelim, vepřové maso se zelím, rolády z vepřoveho masa, jak nakrájet maso na roládu, jak rozkrojit maso na roládu, recepty rolada z vepřového masa, rolada se zelim, masova rolada se zelim, vepřové maso s kysaným zelím, recept roláda z vepřového masa, roláda plněná zelím, maso se zelim, vepřové roládky se zelím, roláda s kysaným zelím, masová roláda z vepřového masa, vepřové maso rolada, recept z vepřového masa

Suroviny:
plec vepřová, zelí kysané, jablko, klobása pikantní, česnek, kmín celý, sůl, pepř, paprika sušená sladká, cibule, sádlo, máslo

Přidat fotografie receptu