Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nádivka s kuřecím masem

Hodnocení receptu je 4,1 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

88paja

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 30 min

45 min (15 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Dozlatova upečená nádivka, krásně křupavá na povrchu, patří mezi oblíbené jarní a velikonoční pokrmy. Nádivku, plnou uzeného a kuřecího masa, můžete podávat samotnou, nebo jako přílohu.

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 769 kJ /
1 857 kcal
Bílkoviny173,87 g
Tuky44,94 g
Vláknina12,90 g
Cholesterol 1,30 g
Sodík 2,62 g
Sůl6,24 g
Sacharidy182,75 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Chlebíčkovou formu (nebo bábovkovou) vymažeme tukem. Krok 2: Kuřecí maso lehce naklepeme a po obou stranách na rozpáleném oleji opečeme. Necháme vychladnout a nakrájíme na kostičky. Krok 3: Rohlíky nakrájíme na kostičky a přelijeme mlékem. Uzené maso nakrájíme na kostičky. Po chvilce přebytečné mléko z rohlíků vymačkáme. Krok 4: Rohlíky vložíme do mísy, přidáme kuřecí maso, uzené, muškátový květ, sůl a rozšlehaná vejce. Směs opatrně promícháme. Krok 5: Směs dáme do formy, vložíme do trouby a necháme péct na 200 °C zhruba půl hodiny, dokud povrch nádivky nezrůžoví. Krok 6: Upečenou nádivku vyklopíme. Před podáváním posypeme nasekanou pažitkou.

TIP: Jak upéct velikonoční nádivku?

Zveřejněno 24. 3. 2011

Poznámka autorky 88paja

Na Velikonoce nádivku dávám do vymazané formy na bábovku a pak jí upečenou vyklopím a krásně drží tvar a jenom se nakrájí.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Nádivka s kuřecím masem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/7nkQ

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Nádivka s kuřecím masem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/7nkQ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

ja delam z uzeneho a hodne zelenych bilinek je to velikonocni nadivka LE SKURETE TO TAKE ZKUSIM LAKAVE:yes:

Dobrý :yes:

Jj každý má rád něco jiného, ale já bych to asi bez přílohy nesnědla :-)

Ono se to spíše podává bez přílohy (v našem kraji to tak bývá ale jak se říká, v každém kraji jiná tradice =) ) Jinak tohle je velká mňamka, mami vždy dělá na Velikonoce - děláme stejně ale mami vždy vyšlehá z bílků a sníh a pak to smíchá - je to takové více nadýchané =)

Já už jsem to dlouho nedělala, takže fotku nemám, ale mám to v plánu, ta pak jí dodám.:-)Jinak já k tomu podávám brambory a třeba ta zeleninová obloha. Nebo někdy dám i zapéct k tomu brambory nakrájené na kolečka (na plechu a jenom osolené, aby to nebylo moc kořeněné, když už je ta nádivka taková výrazná):-)

Nevím,já bych podávala s bramborovou kaší,nebo aspoň s nějakým zeleninovým salátem;-)Ale složení surovin se mi líbí a i když by to bylo s fotkou lepší+bodík přidvám:yes:

Takže do ničeho nenadívat, rovnou (s nějakou přílohou) podávat? :-)

Tématické fráze:
nádivka ke kuřeti, nádivka na plech, nádivka do kuřete, kureci nadivka, nádivka, nadivka s kuretem, nadivka na plechu, nádivka z kuřecího masa, recept nádivka ke kuřeti, recept na nádivku ke kuřeti, rohlíková nádivka na plech, nádivka s kuřecího masa, nadivka s kurecim, recepty nádívka ke kuřeti, nádivka ke kuřeti recept, nadivka na plech z rohlíku, nádivka recept, nádivka do kuřecího masa, nádivka z rohlíku, nadychana nadivka

Suroviny:
maso kuřecí, olej, rohlík, mléko, květ muškátový, sůl, vejce, pažitka, tuk

Přidat fotografie receptu