Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zapékaný vepřový mozeček

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

JanaDorazinova JanaDorazinova

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 45 min

45 min (45 min příprava)

Suroviny

Porce: 3-4 porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 320 kJ /
1 750 kcal
Bílkoviny87,59 g
Tuky110,29 g
Vláknina15,20 g
Cholesterol 12,05 g
Sodík 1,53 g
Sůl2,42 g
Sacharidy95,25 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Mozeček spaříme horkou vodou a pak přelijeme studenou vodou. Opatrně stáhneme blanku a nadrobno nasekáme. Krok 2: Na sádle osmažíme cibuli a na ni přidáme nasekaný mozeček. Mírně posmažíme, osolíme, přidáme papriku a ještě mírně posmažíme a pánev odstavíme. Krok 3: Pekáček vymažeme máslem a poklademe na kolečka nakrájenými bramborami, které mírně osolíme. Krok 4: Na brambory střídavě vrstvíme mozeček, zelenou petrželku a na kostičky osmaženou slaninu. Končíme bramborami. Krok 5: Takto připravený pekáček dáme do vyhřáté trouby na 220 stupňů a asi po 10 minutách zalejeme rozšlehanými vejci. Pečeme dorůžova.

Zveřejněno 25. 3. 2011

Poznámka autorky JanaDorazinova

Zdroj-recepty na mozeček mi přišly meilem.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zapékaný vepřový mozeček

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gxPr

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zapékaný vepřový mozeček

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gxPr

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (27)

belasek1:;-)

No vida, kolik je receptů na mozeček! A já si myslela, že jinak než s vajíčkem se ani nedělá. Super inspirace.

Anna Kocikova: U nás ho Drahuš mají u Lidlu v Masně, jen si nevzpomenu, jak se jmenuje a sem tam na něja taky narazím v Supergongu. Ale to u vás asi nemáte :-(

Z náhodných na mě mrkla tato krásně vypadající dobrota,mňam:-p:yes::-K
Jani,já jsem mozeček neviděla,ani nepamatujiMáme ho moc rádi v jakékoliv úpravě:-p

indulina28: jedla jsi to někdy?;-) Zkus, pokud bys měla tu možnost a možná budeš překvapená;-)

indulina28: Ja nejem varenú mrkvu, a nepíšem pod každý recept s varenou mrkvou fuuuj, pretože je to môj problém, a ako píše chocolate, na jedlo sa nevraví fuj, aspoň niektorých nás to tak učili, slušnosť.:-S

indulina28:A je nutné nám to sdělovat?Fuj se o jídle neříká.
Většinu tvých jídel bych si nikdy neuvařila a také nemám potřebu ti to pod ně psát.

fuuuuuuuj ...bez urazky ale todle fakt nejim :no::no::-((

indulina28: Vím, že to je už pár let starý, ale přesto musím zareagovat. Vás asi slušnosti neučili. To že něco nejím, ještě neznamená, že to je fůůůj. To že mi něco nechutná není důvod k tomu, abych to hanil a naopak, to co chutná mně, nemusí chutnat druhému. Styďte se!!!:-//:-//:-//

Dana61: je to dobré, takové trochu jiné francouzské brambory, ale náplň je mnohem jemnější:-p

Jani, tohleto musí být báječné - určitě vyzkouším:yes::-D

Jana Remkova: :yes:Díky, zkusím to, to jsem zvědav, jak to dopadne:-D.

varilamyskakasicku: díky, pokud máš možnost, zkus;-)

Joj, take Jani zkusim myslim, ze je to prima, neni to drahe, bohate na fosfor je to a prima s bramborama, nam a diky davam bodika Iva:-p:-p:-p:-p:yes:

Nikolas.J: neptáš se, jako pitomec!:-D:-D Já se ptám kolikrát na věci, kteří chápou všichni, jen ne já;-). Ta horká voda a následně studená, bylo v receptu, jako návod na zjednodušení toho sloupnutí. Nejde to nějak po celé té délce, nebo objemu toho mozečku. Vzala jsem to do ruky, v jenom místě řízla malinko a vlastně ti na prstě zůstane takový kousek blány, jako nit. Já jsem to taky dělala poprvé, před tím jsem to nijak neodblaňovala a v podstatě souhlasím s tím, co říká Magdalenka. Ale fakt se mi to asi slouplo dobře, protože ty žilky zmizly;-)

Cholesterol, necholesterol, však to nejem každý deň, týždeň...:-D
Tam, kde to išlo, som dala tie cievky dole, ale kde to nešlo, som sa nehrala...

Jana Remkova: Jani, ten mozeček jsem už tááák dlouho neviděla a já ho mám moc ráda a nejvíc jako řízečky, je to jídlo plné cholesterolu, tak pozor kdo se léčí:-! a hodně syté jídlo, ovšem mňamka:-p Tohle je taky dobré, tak máš Jani 5.bod:yes:

Magdalenko, nevím, ale ve všech kuchařských knihách se píše, že blánu je nutno sloupnout, sice jsem nenašla proč, ale asi to nějaký důvod má ;-)
S blánou se zároveň odstraní případné krevní sraženiny a cévy, to je jediné, co jsem k tématu našla.

U nás holdujem mozočku iba ja...z topreceptov som sa naučila ho vysmážať, je skvelý, takže potom hodujem, dávam si ho na obed aj na večeru, teplý aj studený...pred vysmážaním som tú blanku nedávala dole, počas smaženia sa "stráca", možno by sa počas sekania a miešania stratila aj tu?
Tvoj recept sa mi veľmi páči. :yes:

Nikolas.J:Na tom mozečku máš jakoby žilkovanou síťku nebo spíš blanku, kterou stáhneš.Jde to poměrně jednoduše.

Jani, mozeček mám rád, ale nikdy jsem ho nedělal, občas ho u nás v masně mají, ale nevím, jak na něj. ;-( Poradila bys mi přesně, jak ho připravuješ - to přelití horkou a studenou vodou a co ta blanka?:-O To mě děsí, jak poznám, co mám stáhnout? Díky moc a bodíka posílám.:yes::yes::yes:
A P. S., promiň, jestli se ptám jako pitomec, ale chtěl bych to zkusit

Taky jsem jedla jenom mozečkovou vaječinu a řízky. Ale ty se špatně dělají. Jani, to je super recept. Může se přidat jakékoliv koření. Díky, ukládám s bodíkem. :yes:+

Colombo65: ne, neškrábou;-)

... neškrábou pak myšlenky v krku?:-D Posílám boďana za netradiční recept:yes:

Petra Ku.: U nás taky není často, ale syn mi vždycky volá, když mají něco, co zrovna není a tak sem tam k něčemu příjdu. No a toho mozečku měli prý snad kýble, tak jsem si vzala aspoň půl kila. Já sama jsem z něj jedla jen vaječinu na zabíječce a je to fakt fajnová věc. tak včera jsem si řekla, že vyzkoušíme a fáákn moc dobré:-p Děkuji za bodíky;-)

Jani, tak to je recept :yes: Mozeček miluju a na zabíjačkách marně doufám, že když se dělá jako první jídlo vaječina právě s mozečkem, že na mě zbyde víc než na ostatní, ale prdlajs :-D Pokud seženu mozeček, tak ráda zkusím uvařit, to by u nás prošlo.. Jenom můj chlap by to nemusel vidět předem :-)

Vepřový mozeček teda u nás sehnat... ale je to výborný to ano :-p:-p:yes::yes:

Tématické fráze:
veprovy mozecek, příprava vepřového mozečku, vepřový mozeček recept, veprovy mozecek recepty, priprava mozecku, recepty na vepřový mozeček, recepty z vepřového mozečku, recepty veprovy mozecek, úprava mozečku, řízky z mozečku, vepřový mozeček úprava, vepřový mozeček s vejci, zabíjačka mozeček, mozecek, úprava vepřového mozečku, recept na vepřový mozeček, jana remkova nejlepší recepty, pečený vepřový mozeček, jak připravit vepřový mozeček, vepřoví mozeček

Suroviny:
mozeček vepřový, sádlo, cibule, brambory, slanina uzená, vejce, sůl, paprika sušená sladká, petrželka zelená, máslo

Přidat fotografie receptu