Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Syrová rybízová šťáva

Dokonale sladkokyselá šťáva, co osvěží nejen v létě, ale v zimě může také zahřát. Z nasbíraných červených kuliček rybízu snadno připravíte nevařenou šťávu, která vydrží ve spíži dlouhou dobu. Samozřejmě, pokud ji dříve nevypijete.

Hodnocení receptu je 4,4 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

tejaja tejaja

Snadný

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie15 062 kJ /
3 600 kcal
Bílkoviny0,00 g
Tuky0,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 10 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy900,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Červený rybíz prolisujeme a odměříme si požadované množství šťávy. Na 1,5 l šťávy přidáme 2,1 l studené vody, kyselinu benzoovou a necháme takto přes noc stát. Krok 2: Další den přecedíme přes utěrku. Znova odměříme šťávu a na 1 l šťávy přidáme 900 g cukru. Necháme stát, dokud se cukr zcela nerozpustí. Občas promícháme. Krok 3: Poté šťávu přelijeme do čistých lahví, otřeme hrdla, uzavřeme a uložíme do spíže.

TIP: Jednoduché tipy na plnění lahví

Zveřejněno 7. 7. 2008

Poznámka autorky tejaja

Šťava vydrží bez sterilzácie v poriadku aj 2-3 roky.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Syrová rybízová šťáva

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QVG

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Syrová rybízová šťáva

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QVG

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

Pridávame studenú vodu. Na lisovanie mám robot, takže je to rýchle :-) Tento recept dostala moja mamička asi pred 40 rokmi od kolegyne, odvtedy to tak robíme

Dělám stejně, většinou z černého rybízu. Rybíz nelisuju, jen rozmačkám a zalívám horkou vodou. Šťáva je dobrá.

Tématické fráze:
recept na rybízovou šťávu, stava z josty, recept na domácí rybízovou šťávu, ribizová šťáva, domácí šťáva, šťáva z černého rybízu vařená, jak udělat rybízovou šťávu, šťáva z josty za studena, šťáva za studena, rybízová štáva-recept, domácí šťáva z josty, šťáva z josty recept, rybízová š´táva, recepty na rybízovou šťávu, červený rybíz za studena, šťava, černý rybíz recepty, domácí šťávy, domácí šťáva za studena, rybízovástava

Suroviny:
rybíz, voda, kyselina benzoová, cukr krystal

Přidat fotografie receptu