Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Francouzské kuřátko na šafránu

Hodnocení receptu je 4,8 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Fantom

Snadný

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 413 kJ /
2 011 kcal
Bílkoviny109,37 g
Tuky174,00 g
Vláknina2,00 g
Cholesterol 555 mg
Sodík 802 mg
Sůl2,00 g
Sacharidy0,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kuřátko důkladně opláchneme, ostrým nožem uděláme kapsu a naplníme bylinkovým máslem, pokud máte máslo domácí výroby tak do něj přidejte hrubozrnnou sůl při výrobě, pokud máslo kupujete lehce přisolte kuřátko. Krok 2: Do pekáčku vložte banánový list, položte na něj porce kuřete, poklaďte šafránem a dejte péct do rozpálené trouby na 180°C cca 20 minut.

Bylinkové máslo z čerstvých natí a třeného česneku

Zveřejněno 26. 3. 2011

Poznámka autora Fantom

Bylinkové máslo: Irské tradiční máslo, hrubozrná sůl, hrst bylinek (pažitka, citronový tymián, saturejka, petrželka plocholistá), čerstvý česnek, čerstvé žampiony. Bylinky, česnek a žampiony nasekáme na jemno a smícháme se solí a máslem.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Francouzské kuřátko na šafránu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zByy

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Francouzské kuřátko na šafránu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zByy

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (30)

je to velmi hezka rostlina:yes::-Kwww.toprecepty.cz

Eli - přidávám jednu zkušenost s mletým "šafránem" - švagrová ví, že miluju koření a před 2 lety mi koupila 3 balíčky v Egyptě na trhu. Mně zarazila už cena, která tam byla - abnormálně nízká ale hlavně při použití, že nebarvilo a vonělo zcela jasně jako Měsíček, pak jsem si na netu našla, že takhle se šafrán padělá - prostě se nahrazuje květy měsíčku nebo obarvenou světlicí barvířskou - pozná se to právě podle toho, že nebarví a že voní jinak.
(švagrové jsem to neřekla, asi by si myslela, že si já myslím, že toudělala schválně - což si jsem jistá, že určitě ne )

No vidíš, to opražení ani neznám, neslyšela jsem o tom. Teď mám šafrán takový jemný prášek v titěrné krabičce, přivezl mi ho brácha odněkud z cest a ještě jsem ho nepoužila.
Předtím jsem měla jen ty blizny jako ty a právě jsem někde četla, že se mají rozpustit - louhovat, tak jsem to tak dělala, ale jak říkám - do rizota nebo do polévky, na mase s ním zkušenost nemám.
Každopádně i já děkuji za inspiraci:-):-K, šafrán + kuře bude skvělá kombinace :yes::-p.

Eliza: děkuji za dotaz, Elizko sama určitě víš že co člověk to styl:-) jsou koření na které se dostane jen občasně a abych se přiznal tak letos jsem použil šafrán poprve a to čerstvý a když jsem (už je to dávno) sháněl informace o šafránu bylo mi doporučeno ho opražit aby se uvolnilo aroma, moc se mi to neosvědčilo, přijde mi to stejné jestli ho opražim a pak louhuji nebo ho necham uvolnit na mase v obou případech to je nádherné lehké aroma;-), jinak bych chtěl poděkovat za inspiraci, hodně receptů mam inspirovaných právě od tebe:-)
přeji krásný den a všem děkuji za komentáře

Fantome, recept se mi moc líbí, jen se chci zeptat - nebylo by lepší ten šafrán nejdřív rozpustit ve lžíci vody nebo másla a maso potřít tím už rozpuštěným? Víš, myslím, aby byl všude...
Ale pravda je, že se šafránem příliš zkušeností nemám, používám ho do rizota nebo do polévek, ale rozpouštěla jsem ho vždy...

Fantom:Sranda jooo?Já už jsem si připravila GPS a čekám na ty souřadnice:-D.

chocolate:holky s Váma je ale sranda:-D:-D:-D takhle jsem se už dlouho nezasmál:yes:. děkuji;-)

chocolate:čoky... v jakékoliv podobě..klidně studené:-D:-D s láskou snědenéééé:-D:-D:-D:yes:

rebeka:Blázníš??Takové lahůdky konzumovat ohřáté?

chocolate:já bych se nutně necpala na návštěvu..mě bude stačit PPLka:-D:-D:-D:yes:

Vzhledem k tomu, že se hlásí víc a víc dam, tak bych ráda upozornila, že jsem se přihlásila (a pozvala) jako první, tudíž mám právo první noci..pardon večeře:-D:-D.

rebeka::-D:-D:-D děkuju:yes::yes::yes:

Fantom:no,jak to:-?:-? ty se ještě ptáš:-O:-?:-D ještě bych tam šoupla přívlastek:abrakadabra...:-D:-D kulinářský kouzelník:-8:-K:yes:

Ach bože...mám hlad :-p:yes::yes:

chocolate:jé to je krásný:-8, ale to už bych nebyl Fantom:-// já to musim promyslet:-D

Tématické fráze:
šafrán recepty, použití šafránu, šafrán recept, šafrán, šafrán koření recepty, jak použít šafrán, recepty šafrán, recept šafrán, šafran použití, francouzske kuratko, maso na šafránu, šafrán koření použití, šafrán a recepty, kukuřičné kuřátko, šafrán koření recept, koření šafrán použití, na šafránu, recepty ze šafránu, kde se používá šafrán, francouzské kukuřičné kuře

Suroviny:
kuře, máslo bylinkové, šafrán, list banánový

Přidat fotografie receptu