Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Smetanový mramor s broskvemi

Hodnocení receptu je 4,8 (16×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Ripinka

Náročný

Doba přípravy 75 min Doba přípravy: 75 min

75 min (75 min příprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie17 390 kJ /
4 156 kcal
Bílkoviny79,69 g
Tuky198,52 g
Vláknina19,25 g
Cholesterol 1,17 g
Sodík 546 mg
Sůl1,67 g
Sacharidy503,10 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Korpus: Rozdělíme si vejce na žloutky a bílky, ty ušleháme s polovinou cukru do tuha. V jiné nádobě si ušleháme žloutky s druhou polovinou cukru a vanilkovým cukrem, dokud hmota viditelně nezesvětlá a nenabude. Do žloutkové hmoty postupně za stálého míchání přiléváme olej a pak horkou vodu. Pak vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva a sníh z bílků. Krok 2: Dobře promíchané těsto rozdělíme na dvě poloviny, jednu z nich smícháme s kakaem, vezmeme si lžíci a tou to postupně na střídačku (2 lžíce světlé, 1 lžíce tmavé) dáváme do středu připravené předmazané a vysypané formy. Těsto postupně vytvoří kruhové obrazce. Krok 3: Poté dáme péct do předehřáté trouby na 180°C a hodinu pečeme. Krok 4: Po upečení opatrně vyndáme a necháme vychladnout. Korpus si rozkrojíme na tři pláty, postupně pomažeme a obložíme nakrájenými broskvemi všechny části. Uložíme do ledničky a necháme vychladnout. Přeji dobrou chuť.

Zveřejněno 28. 3. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Smetanový mramor s broskvemi

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9pND

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Smetanový mramor s broskvemi

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9pND

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (21)

Používám formu od remosky :-)

pěkné a na jak velkou formu je toho těsta?

Dámy Všem se omlouvám , u krému jsem zapomněla na sladkou smetanu (už jsem to doplnila;-)). Ta ten krém udělá ještě nadýchánější ;) :-p

Mňam!!!:-p+:yes:

:yes::-*:-Kkrásný hříšník

Hezké a určitě chutné!:yes:

Vzpadá to zajímavě a určitě to bude moc dobré!:-D:yes::yes:

moc pěkné:-K+:yes:

Vážně děkuju moc dámy :)) no lehký abstinenční příznaky u sebe už pozoruji :-D

Ripinka vůbec nepochybuji, že budeš přínosem;-), vítej na Topreceptech a bacha na závislost!!:-D

:yes:a já dávám za 6:yes:

Ripinko, velmi efektně vypadající dortík a podle surovin nemůže být než dobrý:-p Dávám 5.bod:yes:

Moc hezké:yes::yes:

Svetlana: Ano přesně tak ;-) raz dva hotové ale i přesto lahodné :-))

Ripinko máš nááádherné fotky, moučník vypadá úžasně...jen malinký dotaz - krém je vlastně oslazená kysaná smetana?...nic proti, ale jen se ptám...:-):yes:

Tématické fráze:
smetanový dort s broskvemi, mramor - recept, mramor recept, koláč mramor, jak se dělá mramor na dort, dort mramor, mramor.cz, lehky smetanovy dort s broskvemi, jak udělat krásný mramor, jak udelat mramor na dort, mramor .cz, pečivo mramor, mramor cz, jak udelat mramor, smetanový koláč s broskvemi, smetanovy moucnik s broskvi, mramor na dort, dorty mozek, zákusek, konzervované broskve

Suroviny:
vejce, cukr, cukr vanilkový, mouka hladká, prášek do pečiva, olej, voda, kakao, smetana zakysaná, smetana ke šlehání, broskve v mírně sladkém nálevu, cukr vanilkový, cukr

Přidat fotografie receptu