Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Chocolate Fondant

Jestli patříte mezi milovníky čokolády, pak si musíte připravit čokoládový fondant, dortík, po jehož rozkrojení na vás čeká překvapení v podobě tekutého středu. Posypaný moučkovým cukrem, společně s vanilkovou čokoládou, vytvoří doslova neodolatelnou kombinaci.

Hodnocení receptu je 4,9 (28×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

RadkaS RadkaS

Snadný

Doba přípravy 27 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 12 min

27 min (15 min příprava + 12 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 170 kJ /
1 236 kcal
Bílkoviny22,46 g
Tuky70,89 g
Vláknina3,00 g
Cholesterol 599 mg
Sodík 154 mg
Sůl0,34 g
Sacharidy125,45 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Troubu předehřejeme na 160 °C. Krok 2: Dvě formičky, v podobě nižšího hrnečku, vymažeme máslem a vysypeme kakaem. Krok 3: Ve vodní lázni rozehřejeme čokoládu a máslo (do hladka) a necháme asi 10 minut vychladnout. Krok 4: Do misky na šlehání vyklepneme jedno vejce, žloutek, cukr a to vše vyšleháme elektrickým šlehačem až do husté skoro pěny. Krok 5: Potom přidáme vychladlou čokoládu a postupně zašleháváme prosátou mouku. Krok 6: Těsto nalijeme do dvou vymazaných formiček, vložíme do trouby a pečeme 12 minut. Krok 7: Po vyjmutí z trouby ještě horké vyklopíme na talíř, posypeme moučkovým cukrem a s vanilkovou zmrzlinou hned servírujeme.

Zveřejněno 28. 3. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Chocolate Fondant

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/m2jG

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Chocolate Fondant

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/m2jG

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (36)

ten recept je hrozně výborný<3.Doporučuju:-*:-*:-*:-*:yes::yes::yes:

Hrozně dobrý recept :-*

Klára:Klárko, nejsem autor, ale já bych Heru použila bez problému, vždyť je to "vlastní sestra másla":-D:yes:

Dala by se tam dát místo másla hera..:-?

Klára: Hera máslo nenahradí. Tady jde o živočišný tuk a originální jemnost másla, která dělá to co je na té chuti super. Hera je v tomto případě jako kdybyste tam dali olej. Možná Vám to bude chutnat, ale je to jako když pravý vývar a kvalitní restování nahradíte kostkou. Prostě stane se z toho něco jiného.

a kdyby jsem to dala do papírových košíčku na muffiny myslíte že by se to mohlo podařit bo formičky na fondan nemám a specialní hrníčky do trouby taky ne dík :-)

Petulka11: Ano, já je tak peču, mám větší silikonové formičky na muffiny, ty poctivě vymažu máslem a vysypu kakaem - pak jdou vyklopit jedna radost! :-):yes: A jinak i já přidávám receptík, jiný už nepoužívám, protože je velmi snadno zapamatovatelný. ;-)
100 g másla, 100 g čokolády se 70% kakaa, 100g cukru, 3 celá vejce, 50 g hladké mouky. Máslo rozpustím na plotně spolu s čokoládou, vejce si vyšlehám s cukrem, do kterých pak naliji tu čokoládu s máslem a přidám mouku - a hotovo. Peču přesně 10 minut, aby uvnitř čokoláda zůstala tekutá. :-p Dávka je na 4 velké muffiny, malých by bylo asi 6.

Petulka: jen musis dat pozor pri vyklapeni, aby se ti neprotrhly a nevytekla cokalada ... ztrati se tak efekt pri zaboreni lzicky/vidlicky

ja mam min. 20x vyzkouseny tento recept a v me troube je pecu pri 230°C tak 6-7min a jsou z toho 4 babovicky http://blex.cz/nase-vyrobky/formy-pocinovane/formy... (testo davam tak max. do 3/4 formicky)
•110 g másla + víc na vymazání formiček
•110 g sladkohořké čokolády (jako je Valrhona)
•2 vejce
•2 žloutky
•4 lžíce cukru
•2 lžičky mouky + víc na formičky

Myslíte, že by to šlo udělat v silikonových formičkách na muffiny? Nikdy jsem to nedělala, ale vypadá to tak luxusně, že to chci udělat synovi za vysvědčení.

Taky jsem dělala +1 bod a fotky ;-):yes::yes::yes::yes:

Doporučuji fondant podávat s pistáciovou zmrzlinou a višněmi,je to pak ta pravá lahůdka:-p

Eliis: Ja mam z keramiky co jde do trouby. S obycejnym hrneckem bych to asi neryskovala. nebo se daji koupit takove hlinene formycky nebo babovky.

Vypadá to opravdu nádherně, zítra ho vyzkouším :-), a je jedno jaké hrnečky použiji? Bojím se aby nepopraskaly :-/

Zlatka: Nemáš tak docela pravdu - dobu autorka uvádí stejnou - tedy 12 minut, co se týče teploty - každá trouba peče absolutně jinak avždy je nutné držet se vlastní trouby. Já to péci podle tebe 200°C, tak z toho mám uhlí. Takže jsem pekla při 175°C, protože už vím, co mi moje trouba vyvádí. Takže není to chyba autorky, ale ty musíš znát svou troubu, vždy to ber jen orientačně!!! Neexistují 2 stejné trouby téže značky, které pečou stejně. Prostě si to každý vlastník musí vychytat. ;-);-);-)

Tak teplota i doba pečení absolutně neodpovídá. Chce to tak na 200 stupnů aspon 12 minut, jinak je to k ničemu.

Jéé to mám radost, že jsem tuhle dobrotu našla! V pátek jsem si ji dávala v Praze po Karlovo mostem...luxusní záležitost!!! A s tou vanilkovou zmrzlinou!!! Doporučuji...si ji udělat doma...vyjde mnohonásobně levněji než tam :-))

Tématické fráze:
cokoladovy fondan recept, čokoládový fondant, čokoladovy fondant recept, čokoládový fondán, čokoládový fondant nebo suflé, formičky na fondant, čokoládové fondant, recept na čokoládový fondant, recept na čokoládový fondán, čokoládové fondán, formičky na fondán, jak se dělá fondan, recept čokoládový fondán, fondant 2 porce, fondant formičky, čokoládové fondány, čokoládový fondán recept v silikonovych formickach, coko fondan recept, čokoládová fondant, čokoládový fondán - recept

Suroviny:
máslo, čokoláda, vejce, žloutek, cukr krupice, mouka hladká, kakao, máslo, cukr moučkový, zmrzlina vanilková

Přidat fotografie receptu