Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dvoubarevný piškotový tunel

Hodnocení receptu je 4,7 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Hella Hella

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 283 kJ /
2 219 kcal
Bílkoviny54,92 g
Tuky104,25 g
Vláknina5,25 g
Cholesterol 1,09 g
Sodík 434 mg
Sůl0,89 g
Sacharidy236,35 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Ušleháme vejce s cukrem do husté pěny, přidáme vodu a nakonec mouku. Krok 2: Těsto rozetřeme na vymazaný pečicí papír a pečeme při 190°C asi 8-10 min. Krok 3: Jahody rozmixujeme s cukrem. Krok 4: Želatinu namočíme do vody a necháme nabobtnat (dle návodu na sáčku), pak jahody přidáme k želatině (né naopak) a promícháme. Krok 5: Nakonec přidáme do směsi dotuha ušlehanou šlehačku. Krok 6: Na světlou náplň dáme vaječný koňak s cukrem do předem namočené a rozpuštěné želatiny, promícháme a přidáme opět dotuha ušlehanou šlehačku. Krok 7: Z upečeného plátu těsta odřízneme 1/3 (tj. 30x10 cm). Formu na srnčí hřbet vyložíme potravinářskou folií a vložíme do ní větší část těsta. Formu si šikmo podložíme a lžící vkládáme jahodovou náplň. Necháme trochu zatuhnout a stěrkou dodáme a urovnáme žlutou náplň. Krok 8: Přiklopíme odkrojeným plátem těsta a dáme do ledničky zatuhnout asi na 2 hod. Pak vyklopíme a povrch můžeme dále zdobit šlehačkou.

Zveřejněno 7. 7. 2008

Poznámka autorky Hella

Toto množství je na klasickou velikost formy na srnčí hřbet o délce 30 cm. Těsto tudíž pečeme na plechu 30x30 cm vyloženém pečícím papírem (abychom měli hladký povrch, papír vymažeme např. olejem). Pokud nemáme takovou velikost plechu, ohneme dle požadované velikosti papír a zajistíme, aby se při pečení těsto neroztékalo. V nejhorším případě požadovanou velikost z plátu těsta vyřízneme.

Ještě k té želatině. Na tento moučník je nejlepší plátková. Na fotografiích je použita prášková, ale nezatuhlo to tolik, jak by bylo potřeba. Ale dalo se to krájet.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dvoubarevný piškotový tunel

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/26M

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dvoubarevný piškotový tunel

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/26M

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (14)

vcera som ju robila a mala velky uspech:-)):-)):yes::yes: ale viac mi chuti ta jahodova plnka ako ta likerova7

:yes:

Ili: Nechápu vaše rozhořčení - v tomto moučníku, což je asi 15 porcí je celkem 15 deka cukru, což jsou přibližně 3 polévkové lžíce. Vím, že cukr není nic moc zdravého a znám lidi, kteří nejedí cukr vůbec. Ale tito lidé určitě nelistují na Topreceptech v kategorii moučníků!

Ili: jednak si dej cukru, kolik chceš a jednak - 75 g nesníš za rok? Tak to určitě sníš daleko víc.

Takovýho cukru, co je v receptech tohoto typu, nesníme doma ani za rok, proboha. Pak se lidi diví, že jsou nemocné - oni i jejich děcka... :-S

Teď na mne tento tunel kouká z náhodných receptů.Teda to je moc pěkné.A těch alternativ, co s tím jde udělat,nádhera.Uložím si to k vyzkoušení.Sice nemám plátkovou želatinu,ale mám ztužovač za studena,to by mělo jít taky.:yes::yes::-)

No to musí být náramně dobré!:yes:..ale! bodík jsem dala už dřív:-)

Je to moc hezké:yes:Jinak já mám lepší zkušenosti s plátkovou želatinou než s práškovou.Dávám bodík:yes::yes:

:-O:yes:

Ani já to neumím s plátkovou želatinou, ale mám ji koupenou, tak se pořádně mrknu na návod. Je to moc hezké, Hello:yes:

Vypadá moc hezky :yes: Už je v oblíbených ;-) Ale s plátkovou želatinou jsem nikdy nepracovala, používám jen normální, v prášku.

s platkovou zelatinou vobec nemam ziadne skusenosti. pouzivala som agar a teraz praskovu. S tou praskovou nie som bohvieako aspokojna

Na sáčku s plátkovou želatinou je napsáno, že pokud jí zapracováváme do teplých pokrmů, dáváme jí do nich a pokud do studených pokrmů, musíme dát suroviny do želatiny, jinak se srazí (něco jako kysaná smetana do omáčky). U práškové želatiny je to jedno. Ta se vždycky ohřívá nebo vaří s větším množstvím vody.

preco musia ist jahody k zelatine a nie naopak?

Tématické fráze:
piškotové těsto na dort, piskotovy srnci hrbet, pečeme zakusky, piškotová kuchařka, pečeme s jahodami, piškotové těsto recept, piskotovy hrbet, tunel s jahodami, piškotove zakusky, dvoubarevný srnčí hřbet, plátková želatina, piškotový těsto, nejlepší piškotové těsto, pečení piškotového těsta, srnčí hřbet dvoubarevný, zákusky z piškotového těsta, pečeme z jahod, nejlepsi zakusky, nejlepší zákusek, nejlepši recepty na zakusky

Suroviny:
vejce, voda, cukr krupice, mouka hladká, jahody, cukr, smetana ke šlehání, želatina, koňak vaječný, cukr, želatina, smetana ke šlehání

Přidat fotografie receptu