Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Mazanec podle Nadi

Klasický kynutý sladký bochník, který voní po másle a citronu, posypeme mandlovými plátky a dozlatova upečeme. Péct ho můžeme nejen tradičně o Bílou sobotu, ale i mimo svátky jako výbornou sladkou snídani.

Hodnocení receptu je 4,7 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

NStefancinova

Snadný

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 85 min Doba tepelné úpravy: 35 min

120 min (85 min příprava + 35 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 kus

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie13 963 kJ /
3 337 kcal
Bílkoviny83,22 g
Tuky116,94 g
Vláknina18,20 g
Cholesterol 1,16 g
Sodík 637 mg
Sůl1,51 g
Sacharidy478,94 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Je dobré, aby všechny suroviny měly stejnou teplotu. Krok 2: Nejdříve připravíme kvásek. Do vlažného mléka dáme lžičku cukru, přidáme droždí, zamícháme, zasypeme troškou hladké mouky a necháme kynout. Krok 3: Do mísy dáme mouku, sůl, rozehřáté vlažné máslo, žloutky, citronovou kůru, nastrouhaný muškátový oříšek, kvásek a zbytek mléka. Dobře vypracujeme tužší těsto. Pak přidáme rozinky a nasekané mandle a ještě propracujeme. Nakonec dáme kynout. Krok 4: Z vykynutého těsto uděláme bochánek, který položíme na plech s pečicím papírem a necháme ještě 15 minut kynout. Pak bochánek potřeme rozšlehaným vajíčkem, posypeme mandlovými lupínky a nůžkami uprostřed nastřihneme do křížku. Krok 5: V předehřáté troubě 180 °C pečeme asi 35 minut.

TIP: Odpovědi na nejčastější dotazy o mazanci

Zveřejněno 31. 3. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Mazanec podle Nadi

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lv9M

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Mazanec podle Nadi

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lv9M

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

wooddy:Tak nevím kdo udělal chybu? Je sice pravda že já peču z jednoho kila mouky dva mazance najednou. ASI JSEM MĚLA NAPSAT 500GRAMŮ A NE PADESÁT DEKA . Jinak nevím. Doufám že se přesto mazanec povedl.:-)

Tak přiznáme se trochu jsem měl strach z těsta:-) pořad bylo řídké a řídké:-( a to jsem poctivě odměřoval..nakonec aby těsto udrželo tvar nedělal jsem z 50 ale 100dkg ..talky jsem bál kynutí těsta z polohrubé mouky,,..na chleba mi kyne 45...no tak uvdíme ted jsem dal kynout tak snad se povede:-):yes: zatím voní těsto nádherně

Nádherný mazanec :yes:. Určitě ho zkusím. :-K

Jen ochutnat:yes::yes::yes:

:yes::yes:

ten je ale:-8:yes::yes:+1.......

Tématické fráze:
mazanec z kila mouky, mazanec z kvásku, bochánek absolonová, medový mazanec, mazanec, velikonoční mazanec top recepty, recepty od nadi, vaněk nejlepší mazanec recept, vanočka -moniky absolonové, domácí pekárna déka pečení mazance, recepty mazanec z kilo mouky, mazanec z 1 kila, mazanec recept, velikonoční mazanec recept hrnickovy, dita p mazanec, mazanec z hladké mouky, mazanec s kila, velikonoční mazanec podle vanka, mazanec z pul kila mouky, kremovy mazanec

Suroviny:
mouka polohrubá, droždí, cukr písek, máslo, sůl, žloutek, citron bio, ořech muškátový, mléko, rozinky, mandle loupané, vejce

Přidat fotografie receptu