Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Adamova žebra-kosti

Hodnocení receptu je 4,9 (23×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

JanaDorazinova JanaDorazinova

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny

Porce: individuální

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 578 kJ /
377 kcal
Bílkoviny3,06 g
Tuky31,50 g
Vláknina9,14 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 25 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy17,87 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z oleje, koření a rozetřeného česneku uděláme marinádu, kterou potřeme žebra a pokud můžeme, necháme je přes noc v lednici. Krok 2: Posypeme celým kmínem a pečeme ve vyhřáté troubě - čas podle množství - cca 50-60 minut a obracíme. Krok 3: Těsně před dokončením, když už mají krásnou zlatavou barvu, mírně posolíme kouřovou solí a ještě pár minut pečeme. Krok 4: Přílohu dáme podle chuti, brambory, zeleninu, nebo jen chléb.
Takto připravená žebírka můžeme samozřejmě i grilovat a právě teď je to aktuální.

Zveřejněno 1. 4. 2011

Poznámka autorky JanaDorazinova

Jsem si vědoma, že to není žádný převratný recept, ale venku je krásně a tak myslím, že se to hodí. Navíc, včera jsem konečně sehnala koření Adamova žebra a musím říct, že mne svou chutí a pikantností hodně překvapilo. Je skvělé.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Adamova žebra-kosti

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kw0N

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Adamova žebra-kosti

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kw0N

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (39)

Eliza: díky;-)

Tak Jani, realizováno, je to bašta. Posílám ještě fotečku.:-p:-p:yes:

Chef Mira: díky moc;-), zrovna dnes ho použiji na kosti ze zabíječky;-)

Chef Mira 21. 10. 2012 02:05
Tento receptik je uzasny pani Remkova!!:yes:

Je lepší se vyhnout:
E 621 - glutamansodný
Zdraví škodlivá přísada!!
Může být take přičinou alergie

E 341 - fosforecnan vapenaty
Pouzuvejte co nejmene,
ve vetsich davkach skodi.

Chef Mira 21. 10. 2012 01:33
Proc si to koreni nenamichate sami? :yes: Vzdyt v te zakoupene smesi se nachazi take E621, E341!!:no::-((:-((

vysokoškolák David: já taky a moc:-8

vysokoškolák David 25. 1. 2012 13:40
Převratných receptů je až spoustu. O to více si vážím Vašeho receptu a jsem rád, že takové recepty jsou. Především pro nás kuchaře laiky :) Díky moc:yes:

Jana Remkova:padesát nepadesát,vyzkoušeno na kuřecích křídlech a boule za ušima o velikosti balónků na 1.máje :-))prostě paráda....

ella1:;-), koření, to je síla, že? Jeden balíček dobrého koření 50 kč. Pak si ho šetříme, abychom zjistili, že ho vyhodíme, protože je plné molů:-((. Ale co se dá dělat, právě dobré koření dělá dobré jídlo;-)

koření konečně sehnáno,tak se bude péct....

Elizo, kouřovou sůl koupíš třeba tady http://www.rojikovokoreni.cz/koreni/kourova-sul-je... - kdysi jsme ji měli doma, ale nijak zvlášť nás nepřesvědčila. Zato koření Adamova žebra je výborné, máme moc rádi a kupujeme často:yes:

Tahle kořenící směs se opravdu povedla, také ji používám.:yes:
Teď ještě sehnat tu sůl...;-), vůbec ji neznám...bohužel
+:yes:

mysulka: to určitě jo;-), zbyla jen kupa kostí ohlodaných, jak od mravenců:-D

:-p:yes:to vypadá jedle:-K

Tématické fráze:
žebra recept, žebra, hovězí žebro s kostí recept, hovezi zebra s kosti recepty, recept zebra, recept na žebra, jak grilovat žebra, zebra recepty, jak péct žebra, recepty žebra, počet žeber, koreni na zebra, hovězí žebro bez kosti recept, adamova žebírka, recepty na zebra, pečená žebra recept, jak upect zebra, žebro, žebra počet, hovězí žebro s kostí

Suroviny:
žebra, koření, olej olivový, česnek, kmín celý, sůl kouřová

Přidat fotografie receptu