Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zapečená štika na smetaně - výborná!

Hodnocení receptu je 4,9 (14×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

BILKOVAI BILKOVAI

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 45 min

45 min (45 min příprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 734 kJ /
1 609 kcal
Bílkoviny8,96 g
Tuky168,34 g
Vláknina8,40 g
Cholesterol 140 mg
Sodík 3,21 g
Sůl8,00 g
Sacharidy12,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z olivového oleje a grilovacího koření uděláme marinádu, kterou potřeme špalíky štiky a necháme do druhého dne marinovat. Krok 2: Na druhý den vysteleme pekáček cibulí, nakrájenou na plátky. Na to položíme kousky štiky, zalijeme zbylou marinádou, posypeme kmínem, poklademe anglickou slaninou a zalijeme vše šlehačkou. Krok 3: Přikryjeme alobalem a dáme péct na 170 - 180 st. Asi 10 minut před koncem sundáme alobal pro barvu. Podáváme s hebkou bramborovou kaší nebo opečenými brambory.

Zveřejněno 4. 4. 2011

Poznámka autorky BILKOVAI

Protože je štika sušší maso, tak k její přípravě se hodí šlehačka. Myslím, že by to bylo dobré i se pstruhem , amurem nebo s treskou.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zapečená štika na smetaně - výborná!

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nYWW

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zapečená štika na smetaně - výborná!

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nYWW

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (14)

zítra ji udělám a jsem zvědav. napíši.

hudaska1 - nám takto upravená ryba velmi chutná. Díky šlehačce je jemná a není suchá:-p:-*

Minulý týden jsme s manželem také ulovili štiku, tak hledám nějakou inspiraci. Chtěla bych ji udělat na štědrý večer místo kapra.Tenhle recept se mi moc líbí. :yes:

tak dneska jsem ulovil večer naložím a zítra napíšu jaká byla ;-)

manzi 28, přeju Ti, ať chutná tak, jako nám:-p:-*

dneska jsem jí naložil a zítra se na to chystám, jsem zvědavej:-8

:-p to vypadá lákavě, hned bych si dala:yes::-K

:yes:

Takhle ta štika prostě nemůže nechutnat dobře :yes::-K.

Myslíte, že by to šlo i s losose.

To vypadá moc lákavě, ryby já můžu :-p:yes::yes:

taky bych si dala říct,kousek ochutnat:-p;-)+1:yes:

K sežrání!!!:-p:yes::yes:

To je přímo k nakousnutí,a ta kašička k tomu,no mnam,já mám hlad,ted jsem přišla z práce a tady takové dobroty:-K:yes:

Tématické fráze:
štika na smetaně, štika recepty, jak udělat štiku, uzena štika, štika recept, recept na štiku, recepty na štiku, příprava štiky, jak uvařit štiku, štika na šlehačce, štika v alobalu, stika se slehackou, štika, recept štika, nejlepší recept na štiku, zapecena ryba, zapečená mořská štika, nejlepší recepty na štiku, štika na smetaně recept, pečená štika. ve slehacce

Suroviny:
štika, koření grilovací, olej olivový, cibule, slanina anglická, kmín celý, šlehačka

Přidat fotografie receptu