Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rybka inspirovana k. radulkou

Hodnocení receptu je 4,9 (14×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Daniella O. Daniella O.

Středně náročný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 40 min

40 min (40 min příprava)

Suroviny pro 3

3

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 920 kJ /
459 kcal
Bílkoviny108,00 g
Tuky3,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 360 mg
Sodík 396 mg
Sůl0,96 g
Sacharidy0,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Filety nejdrive stahneme z kuze, pote okorenime z obou stran namichanou smesi suseneho rozmarynu, curry, hnedeho cukru, seminek papricek, soli a cerstve pomleteho cerneho pepre. Smes by mela byt ostra a nasladla. Nechame v lednici nejmene hodinku ulezet. Krok 2: Pote rybku dame do pekacku, jehoz dno jsme pokladli maslem a zhruba jednou lzici kokosoveho oleje ( Nemusi byt, ale maslo se neprepaluje ). Krok 3: Vymackame stavu z pomerancu a duzinou poklademe vrsek ryby. Krok 4: Dame zhruba na 25 minut zapect do trouby, az se nam vytvori jemna zlatava kurcicka. Po upeceni rybu vyjmeme a uchovame v teple. Krok 5: Stavu slijeme, dokorenime malou lzickou jiz namichane smesi a jemne zahustime svetlou jiskou. JISKA: Udelame, podle zvyklosti, maslo, mouka, pripadne trochu oleje. Podavame s varenym chrestem a bramburky, vse prelite omackou z pomerancu a cerstvou italskou petrzelkou. Hodi se lepe, nez kaderava, protoze ma chut citronu.

Zveřejněno 6. 4. 2011

Poznámka autorky Daniella O.

Maly trik na jisku: casto vidim v receptech, ze je treba zahustit susenou jiskou. Jsem alergik, proto mi konzervanty a ecka nevyhovuji. Delam si jisku do zasoby, tmavou i svetlou..., beznym zpusobem ve vetsim mnozstvi a davam zamrazit. Kdyz je potreba, pouze uloupnu nozikem, kolik potrebuji a jemne nakrajim nebo nastrouham do omacky. Jiska se nikdy nesrazi a neudela zmolky, chova se jako susena....:)))) To jenom na okraj...:))) Mozna se to bude hodit, neni pokazde zbytecne uspinene nadobi. Jeste k rybe Haddock: mam ji rada, protoze ma pevne bile stavnate maso a kuzi stahne i amater. Staci zariznout pod kuzicku a tahnout.... Ryba v zime zije na Cape Hatteras, coz je asi hodinku jizdy autem, kde bydlim...:)))

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rybka inspirovana k. radulkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ovB3

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rybka inspirovana k. radulkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ovB3

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (19)

Danielko,máš to moc hezké a rybičky jsou zdravé:yes::yes: a já je tak málo kupuju:-( a to se bude muset změnit:-!:-!tohle si ukládám;-):-K:yes:
P.S. vychytávka s jíškou:skvělááá:-!:yes::yes:díky i za to:yes::-K:-)

Recept se mi také moc líbí:-KPostup je hezky srozumitelně popsaný:yes:a príma vychytávka na jíšku;-)Bodík zaslouženě putuje za autorkou receptu:-p+:yes:

:-p Danielko, to je moc pěkný recept;-):yes::-K

Vsem dekuji za zajem a krasne komentare, opravdu to zahreje u srdicka :-K:-K:-K.

:-p:yes::-K

Jidlo vypada moc dobre, posilam 11. bodik. :yes::-K

:yes::yes::yes: +

Daniella O.:Dani:-K, dobré nápady bývají obvykle celkem jednoduché a když se spojí, tak je to mazec:-D..
Já už mám jíšku v srdíčkové silikonové formě na led z Ikea (cca 35 Kč) a děkuji za bezva vychytávku, nikdy by mě nenapadlo mrazit jíšku.Jako mamina oceňuji, že je to přírodní a za pár korun.
DANI DÍKY:-K:-K

Daniella O.:tak to já dobrovolně nikam nejedu:-(( dovolená a abych makal:-// :-D:-D:-D:yes:

Dani,po dloouhé době jsem tu na topkách,však víš jak to teď mám s časem.A hned pecka v podobě rybky.Nádherné fotky a nejen ty.Tedy toto bych si s chutí dala hned a to jsem po večeři.:-D:-p:yes::yes::yes:

Geniálne nápady sú vždy jednoduché!
Danka, máš to pekné!

Fantome,klidne, mista je tu az az......, ale ve vareni se budeme stridat.....:-D:-D:yes:;-).

Cokoladko, to me nenapadlo, to je primo genialni....:yes::yes::-K.

Takže zítra hurá do Kaufu pro flekatou tresku;-) a vaříme podle Danušky.
Jinak nemám slov k receptu, krása, nádhera...:-K
Vychytávka s jíškou je geniální, ještě mě napadá dát ji po vychladnutí do formiček na led a dávkovat.

Taky mám hlad :-p:yes::yes:

Daniella O.:a co já já bych si taky udělal dovolenou:-O , :yes:super:-)

Krásné a lákavé fotky:-p:yes:

Spagetko, dekuji, stale ti rikam, at si udelas dovolenou. Budu ti varit, az se ze me bude kourit....:-K:-K:-K

Dani - mňáám:-p:-p:-p - dovolila jsem si přiložit český překlad, co je haddock - treska skvrnitá - doufám, že se to objeví v češtině ;-) http://translate.google.cz/translate?hl=cs&sl=en&t...
Jo je to česky. Huráááá :-D:-D
Ryba se dá sehnat i u nás v Kaufu - tedy filety z ní.Vyzkouším!!!!
Jinak to už je po třetí v krátké době, co mám hlad :-(:-p;-):-D:yes:

Tématické fráze:
ryba haddock, mrazit špenát, haddock recept, jak zamrazit špenát, jak mrazit špenát, losos s hráškovým piré, haddock ryba, jak mrazit ryby, recept na hadock, mrazíme lečo, haddock+ryba, špenát mrazíme, jak zamrazit žampiony

Suroviny:
ryba, pomeranče, máslo, olej kokosový, sůl, pepř, rozmarýn sušený, curry, cukr hnědý, mouka

Přidat fotografie receptu