Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pštros s cuketou, žampiony a kapary

Pokud jste ještě neochutnali pštrosí maso a rádi experimentujete, pak je tento recept pro vás jako stvořený. Maso ze pštrosa svojí chutí a vůní připomíná telecí maso s příchutí zvěřiny. Připravte jej s cuketou, žampiony a kapary, tento pokrm vás mile překvapí.

Hodnocení receptu je 4,9 (18×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

maris maris

Snadný

Doba přípravy 55 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 40 min

55 min (15 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 343 kJ /
799 kcal
Bílkoviny142,39 g
Tuky14,87 g
Vláknina5,09 g
Cholesterol 326 mg
Sodík 709 mg
Sůl1,74 g
Sacharidy22,63 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Šalotky oloupeme a jemně pokrájíme. Maso nakrájíme na menší kostky. Česnek oloupeme a nakrájíme na plátky. Žampiony pokrájíme na větší kousky. Cuketu nakrájíme na plátky. Cibulovou nať pokrájíme. Krok 2: Na rozpálené trošce oleje se lžící másla zpěníme šalotky. Přidáme maso, plátky česneku a zprudka opečeme. Osolíme, opepříme, podlijeme vývarem a dusíme do měkka. Krok 3: Maso vyjmeme, omáčku zahustíme moukou rozmíchanou v trošce vody a vaříme 15 minut. Krok 4: Poté přidáme žampiony a cuketu. Povaříme ještě 5 minut. Krok 5: Nakonec vmícháme kapary a cibulkovou nať.

TIP: Jak správně uvařit rýži?

Zveřejněno 13. 4. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pštros s cuketou, žampiony a kapary

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/RMGq

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pštros s cuketou, žampiony a kapary

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/RMGq

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (24)

chudák pštros :(

:yes: krásný recept i fotky, i když jsem pštrosa taky ještě nejedla:-K

Děkuji za milé komentáře a bodíky:-):-K

Jééé,tak to bych také ráda ochutnala a tento receptík vypadá moc dobře;-):-p+1:yes:

Nádherný recept a fotečky...jako vždy!:yes::yes:

+:yes:pěkný recept, pštrosí maso můžu lehko sehnat, ale doma budu muset říct že je to telecí;-), až to sní, pak jim to řeknu. Takhle jsem je nakrmila srnčím masem a moc jim chutnalo:-D

Maris, ještě nikdy jsem pštrosí maso nejedla, ale běžně ho neprodávají. Jednou jsem ho viděla v Globusu v Č.Budějovicích a to mě nějak nenapadlo. Ale máš to krásný a ta barva té šťávy, to je nádhera a jistě je to i dobré. Máš 11.bod:yes:

Nikdy jsem tohle maseno nejedla, ale na tvých fotkách to vypadá na bezva baštu:yes:

Děkuju:-), já vím, že pštrosí maso není zrovna běžně ke koupi, koupila jsem ho dnes na Farmářském trhu. Šlo by ale nahradit tím zmiňovaným hovězím.

Měla jsem období, kdy jsem se na pštrosa vážně chystala...pak jsem ho nesehnala a zapomněla...:-8 Musím se na to zase zaměřit, vypadá to bezvadně.:yes:

:-))Jsem na tom stejně,jako Rebeka;-)Ale recept i foto jsou špičkové:-p+:yes::yes:A šťávička je nádherná:-*mňam:yes:

pštrosa jsem nejedla a asi ani neochutnám,neb ve zdejším kraji pštrosů nět:-//:no::-D:-D nicméně foto jak z gastro časopisu:-K:-K:-Kpřekrásné:yes::yes::-8:-K:-K:-K

Hmmmmm mňáám, pštrosík, to já můžu:-p Chutná jemně po játrech a je to masíčko éňo ňůňo:-p divočinu z něj necítím, protože tu já pro svou specifickou chuť zrovna dvakrát nemusím:-)
Takže ode mne rozhodně bod, protože to ještě ke všemu vypadá velmi lákavě a parádně:yes::yes:

chocolate: myslím, že jsi to vystihla nejlíp. :-)Já jsem úmyslně nedávala moc koření, jen sůl, pepř, abych nepřetloukla chuť masa a pikantnější tečka jsou tam jen kapary.

Vypadá to hezky, pštrosí ani klokaní maso jsem ještě nejedla:-8

Výborně - dávám za jedna ;-);-);-)

Isi - klokana jsem chutnala, ale přišel mi nějak jako nasládlý, záleží na úpravě, ale ráda zkouším neznámé ;-);-),
každopádně, Maris, díky, zkusím :yes::yes:

Já jsem jedla pštrosí i klokaní steak a musím říct, že je to výborné a nutričně velmi hodnotné (to mám načteno:-D) maso.Já budu mít asi blbé přirovnání, ale chutí je to hodně do hovězího, ale jemností a strukturou mi připomíná telecí.

maris, mně tedy přišel výraznější než hovězí...ale mžná to bylo tou úpravou

spagetka,položili jsme zároveň stejnou otázku:-))Ale zajímá mě to a jak vidím nejen mě:-))

spagi, já jsem ho jedla a je to trochu jak divočina, zvěřina...třeba klokan je taky dobrý...:-p

spagetka: :-) já bych řekla, že se podobá nejvíc hovězímu, ale je jemnější, nevím jak bych to popsala, ale že by měl nějakou svou výraznou chuť, podle které by se poznal, to se mi nezdá:-)

Vypadá to hezký!:yes:Jak chutná pštrosí maso?Ke kterému masu se dá přirovnát?:-))

Maris - tys už ochutnala pštrose:-O? Jak to chutná to maso, k čemu bys ho přirovnala, jasně že vzdáleně :-?, já ho dnes viděla v Intersparu a přemýšlela jsem - čistě to prubnout.

Tématické fráze:
pštros recepty, pstros recept, jak chutná kapary, recepty ze pštrosa, recepty pštros, recept pštros, pstros - recepty, maso ze pstrosa, vaříme z pštrosa, recepty z pstrosa, recept na pštrosa, vaříme pštrosa, reecepty pštros, jak chutna pštros, pštros, recepty z cukety, recepty s kapary, recepty z pštrosího masa, menší pštros, pštrosi klizka

Suroviny:
maso pštrosí, cibule šalotka, česnek, žampióny, kapary, cuketa, nať cibulová, vývar masový, mouka, sůl, pepř mletý, máslo, olej

Přidat fotografie receptu