Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

LILEK - levný a rychlý

Tento všestranný pokrm můžete připravit během několika minut s minimálním počtem ingrediencí, ale s maximální chutí. S jemnou, krémovou texturou lilku a jeho schopností vstřebávat různé chutě, můžete jednoduše vytvořit lahodné jídlo.

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

pbarva pbarva

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 20 min

30 min (10 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 3 porce

3porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie788 kJ /
188 kcal
Bílkoviny0,00 g
Tuky20,90 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 400 mg
Sůl1,00 g
Sacharidy0,04 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Oloupaný lilek nakrájíme asi na 5 mm plátky, necháme chvíli odpočinout. Krok 2: Osolíme, popepříme, potřeme rozetřeným česnekem. Na pánvi, kterou lehce polijeme olivovým olejem lilek prudce opečeme z jedné strany. Po otočení druhou stranu poklademe plátky sýra podle libosti. Krok 3: Podáváme s brambory, zeleninovou oblohou a tatarskou omáčkou.

TIP: Baklažán neboli lilek - oblíbené recepty

Zveřejněno 13. 4. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

LILEK - levný a rychlý

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YQPK

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

LILEK - levný a rychlý

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YQPK

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

Fakt dobrůtka, kamarádka poradila tip, jak to dělají v Moldávii. Jen posolí, opečou a potřou jemně majonézou promíchanou s česnekem. A k tomu lahvinku vína :-D:-D:-D
:yes::yes:

Dneska máme k obědu:yes::yes:

:-p mňam:yes::-K

super.lilek mám ráda:-p;-)+1:yes:

Čím jednodušší úprava, tím lépe :-p:yes:

Posolit a nechat chvíli odpočinout, pak osušíme a pak teprve popepříme, potřeme rozetřeným česnekem a na pánvi prudce opečeme ;-).

:yes::yes:

Tak to ja take rozhodne muzu :-D:yes::yes:.

Dělávám podobnou verzi a moc nám chtná:-pJen lilek po nakrájení tošku osolím a nechám 1/2 hodinky "vypotit"líp se pak osmaží;-)Dávám 2+ bodík za príma odlehčený recept:-p:yes:

Tak to já rozhodně můžu:-p:yes::yes:

Tématické fráze:
lilek recepty, lilek, rychlé recepty z lilku, připrava lilku, recepty z lilku, rychlý pokrm z lilku, lilek úprava, lilek na pánvi, recept lilek, rychlý recept z lilku, levné recepty z lilku, recepty lilek, úprava lilku s hermelínem, lilek na pánvi recept, úprava lilku, lilek na prudko, lilek a sýr, levné zeleninové recepty, lilek recept, recept na lilek

Suroviny:
lilek, olej olivový, sůl, pepř mletý, česnek, sýr eidam

Přidat fotografie receptu