Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Gnocchi po česku - se zelím a slaninou

Dostali jste chuť na halušky se zelím a slaninou, ale nechce se vám věnovat čas a energii jejich přípravě? Pokud máte doma gnocchi, zkuste je připravit po česku. Právě tato úprava vám halušky připomene.

Hodnocení receptu je 5,0 (87×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Eliza Eliza

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 30 min

40 min (10 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie13 802 kJ /
3 299 kcal
Bílkoviny57,09 g
Tuky172,59 g
Vláknina26,03 g
Cholesterol 140 mg
Sodík 11,21 g
Sůl28,00 g
Sacharidy368,68 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli a slaninu nakrájíme na menší kostky a opečeme na másle dozlatova. Krok 2: Přidáme zelí - pokud je moc kyselé, tak ho nejprve propláchneme. Přisypeme kmín a cukr, zalijeme malým množstvím vývaru a podusíme doměkka. Nakonec podle chuti dosolíme. Krok 3: Mezitím uvaříme gnocchi podle návodu. Krok 4: Uvařené gnocchi promícháme s hotovou směsí a podáváme.

TIP: Domácí bramborové gnocchi

Zveřejněno 14. 4. 2011

Poznámka autorky Eliza

Tento jednoduchý recept přinesla dcera z kroužku vaření.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Gnocchi po česku - se zelím a slaninou

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6mJn

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Gnocchi po česku - se zelím a slaninou

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6mJn

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (59)

Super a rýchly obed

Vyzkoušeno a jen se po nich zaprášilo. Výborné <3

👍 rychlé a chutné

Přidávám se k chválícím. Kromě slaniny jsem použila i uzené a přidala trošičku grilovacího koření a nemělo to chybu, rodina se mínila, s prominutím, užrat a to se ráno, když jsem jim řekla, co budu vařit, tvářili dost nedůvěřivě.:yes:

Jen poznámku na okraj: Kysané zelí, opražená slanina a v tom zamíchané halušky, noky (nebo gnocchi jako hotový polotovar téhož) a podobné variace se dělají v mnoha zemích. Např. já je znám z jižního Německa i se šlíškami (v obchodech jako polotovar Schupfnudeln i u nás - Lidl, Kaufland), ty mírně opražím (či spíše dobře prohřeju) na pánvi na té slanině. Jen slaninu neprařím na másle či oleji, ale zásadně na sádle. Nová pro mě je tady informace, že někdo dává švábské špecle (spec. vaječné těstoviny), také to někdy zkusím.

Delala jsem jiz nekolikrat. Vinikajici a rychle ????

Dajda: já bych si dovolila s Tebou výjimečně nesouhlasit - název receptu je podle základní suroviny, což jsou koupené hotové gnocchi - pokud by byl recept o tom, že někdo udělá vlastní bramborové noky a nazve to gnocchi tak ano, ale tady - pokud použiji hotovou surovinu, která se jmenuje GNOCCHI, tak tomu asi nebudu říkat halušky, noky atd. atd.:-*

cathleen: Asi máte pravdu, ale gnocchi po česku jsou jazykově opravdu zvláštní hybrid a já mám strach, že za chvíli, tedy za pár let, už nebudeme umět mluvit česky vůbec. Já vím, tady není jazykový kroužek, ale ona ta ztráta znalosti češtiny začíná u naší každodenní mluvy. ..... Už jsem zticha, klidně to smažte.

Dajda: to není VŮBEC případ tohoto receptu. Bavit se u receptu, kde jsou použity k přípravě rychlovky koupené gnocchi a recept po nich dostal jméno...o názvosloví jiných receptů - to mi přijde zbytečné plevelení pod jinak docela fajn receptem.

Frantiska: Ale to není případ jenom tohoto receptu. A kromě toho - nudle nejsou špagety, pardon. ;-)

Dajda: jezis vzdyt to je recept, na ktery se pouziva kupovany vyrobek pod tim nazvem. To mi prijde uplne absurdni, chtit tomu rikat jinak. To je jako chtit, aby se nerikalo spagety, ale nudle. Ty se prece taky u nas vyrabi ...

oring: Frantiska: Jo, to je přesně jeden z těch příkladů, kdy se jídlu, které se dělá v Čechách, co paměť sahá (tedy alespoň u nás v rodině se dělá, co moje paměť sahá, a že už někam dosáhne :-D) , cpe cizí název. Italské gnocchi jsou gnocchi a Italové je rozhodně nědělají se zelím, ale zhruba stejně jako jiné těstoviny, zatímco u nás v Čechách se dělají špalíčky nebo knedlíčky nebo noky (nikoliv gnocchi !) a ty si bez zelí naopak nedovedu představit. Tak prosím nechtějme být "světoví" za každou cenu a mluvmě hezky česky, abychom nebyli spíše směšní!

oring: no jen se delaji jinak nez halusky a vyslovuje se to ňoky, takze hned je to blizší. Taky se bramborovym knedlikum nerika halusky.

mezernick: A halušky, to nějak zní. Řekl bych sousedky. Zato Gnocchi, to už je skoro jako knoty????. Tak používejme halušky, je to veselejší????

Dnes jsem dělala k obědu, přidala jsem ještě zbytek grilovaného, vepřového masa na kostičky....Jinak jsem se držela receptu a jídlo je moc dobré.
Nahoru ještě posypu zelenou cibulkou.
Díky za ispiraci :-K:yes:

Tématické fráze:
gnocchi, gnocchi se zelím a uzeným, gnocchi se slaninou, gnochi se zelím, gnocchi recept, gnocchi s uzenym a zelim, gnocchi recepty, noky se zelím, halušky se zelím a anglicko slaninou, bramborové noky se zelím, špecle se zelím a slaninou, noky se zelím a uzeným, gnochi se zelim a slaninou, gnochi se zelím a uzeným, gnocchi jako halušky, noky s uzeným a zelím, noky se zelím a slaninou, gnochi s uzeným a zelím, gnocchi s uzeným a se zelím, recept gnocchi

Suroviny:
gnocchi, cibule, zelí kysané, slanina anglická, cukr, kmín mletý, vývar masový, máslo, sůl

Přidat fotografie receptu