Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Velmi šťavnatý moučník

Luxus na talíři, přesně takový je tento moučník. Příprava není vůbec složitá, pouze potřebuje čas pro odležení v lednici. Vláčné kakaové těsto, které se po upečení prolije voňavou kávou. Malinová marmeláda dodá příjemnou ovocnou kyselost.

Hodnocení receptu je 5,0 (164×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Bibinka Bibinka

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 30 min bez doby odležení

40 min (10 min příprava + 30 min tepelná úprava, bez doby odležení)

Suroviny pro 1 plech

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie28 711 kJ /
6 862 kcal
Bílkoviny104,90 g
Tuky431,80 g
Vláknina47,00 g
Cholesterol 1,55 g
Sodík 730 mg
Sůl2,26 g
Sacharidy615,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Připravíme těsto - v míse rozšleháme vejce, přidáme cukr, mouku, Granko, kakao, olej a prášek do pečiva a na nejmenší rychlost všechno prošleháme šlehačem. Krok 2: Plech s vyšším okrajem vyložíme pečicím papírem a rovnoměrně do něj rozetřeme těsto. Krok 3: Vložíme do předehřáté trouby na 180 °C, pečeme po dobu 20–30 minut (podle trouby). Správné propečení vyzkoušíme špejlí, kterou zapíchneme do moučníku a musí vyjít suchá. Krok 4: Na závěr uvaříme kávu Nescafé. Když vytáhnememe upečené těsto z trouby, tak ho pokapeme teplou kávou až do jejího spotřebování. Krok 5: Hned poté povrch potřeme malinovým džemem. Krok 6: Připravíme polevu. Smetanu na šlehání svaříme s nalámanou čokoládou až do jejího úplného rozpuštění. Krok 7: Polevu nalijeme na povrch moučníku a rozetřeme ji. Hotový moučník dáme do chladna odležet na 8–10 hodin. Krok 8: Povrch můžeme dozdobit ušlehanou šlehačkou.

TIP: Videonávod: Jak na dokonalou šlehačku

Zveřejněno 15. 4. 2011

Poznámka autorky Bibinka

Recept jsem dostala mailem, hned jsem ho realizovala, ale to je teda bomba! Samozřejmě jsme těch 8 hodin, natož pak 10 nevydrželi a za 3 hodiny jsme už mlsali, bylo vše v pořádku a ztuhlé.

Kdo nemá rád až tak sladké, může se dát do těsta méně cukru. Druhý den je moučník ještě lepší, protože ta vlhkost prostoupí celým moučníkem. Zrovna jsem si ho dala a to já sladké nemusím!

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Velmi šťavnatý moučník

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/EZkv

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Velmi šťavnatý moučník

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/EZkv

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (153)

Mohu vřele doporučit, je skvělý. Místo prášku do pečiva jsem dala prášek do perníku, malinko ubrala cukru a oleje. I tak je krásně vláčný. :-) :-) :yes:

Denisa S: Je spíš měkčí a tuhne velmi pomalu. Možná by bylo dobré ubrat trochu šlehačky, tak 50 až 100 ml. ;-) Je ale výborná a dobře se krájí.

Tak moucnik v troubě, zkusim stesti zda nekdo zareaguje brzy. Je poleva se slehackou tuha? Potřebuji to zabalit muzi do prace, pokud mohu, tak jen do alobalu, tak at to není opatlane.

Vynikající! Měla jsem obavy z kávy, ale zbytečně!

Dáváme polovinu cukru, i tak je dost sladký :)

Urbanovalucy: není cítit. Jen je to vlhké a výborné.
PS Také kávovou chuť u sladkého nemusím :)

Dobrý den, přidávám fotečku. Tu polevu mám víc tekutou, tolik se mi nepovedla. Ale i tak je to neskutečně skvělý moučník. Lepší jsem snad nejedla. Zmizel během 2 hodin<3

Mohu se prosím zeptat, jestli je po uležení řezu cítit chuť kávy? Děkuji :-)

šlo by udělat tento moučník i bez te zálivky?:-)

Ohromně nám všem chutnalo :-8

Mně nechutnal (nemám ráda moc čokoládové věci), ale zbytek rodiny se olizoval. :-D

Naprosto luxusní moučník! Pekla jsem poprvé pro manžela k svátku - vylepšila jsem přidáním rumu do kávy (kávu jsem nesladila). Moučník moc chutnal!!!! Problém je, vydržet ten doporučený čas, než se moučník "uleží"!!!!<3:yes::yes::yes:

akcinjka: Sám o sobě je dost tmavý, tak asi bude v pořádku, barva je tmavě hnědá;-)

zrovna jsem vyndala moučník z trouby. Je normální že je hodně tmavý nebo jsem ho připálila:-? (pekla jsem 20 min.)

Jindriskas: Jindřiško, potěšila jsi mě a děkuji a vyzkoušení :yes:

skvělý, určitě jsem nedělala naposledy:yes:

Tak dnes jsem sebrala odvahu a pustila se do moučníku znovu. A ono to funguje. :yes: Tentokrát mělo těsto přiměřenou konzistenci a výsledek byl vynikající. Musela jsem minule udělat někde chybu. Možná jsem dala 2 hrnky mouky?
Každopádně se omlouvám za zmatky a všem doporučuji.

Dnes jsem vyzkoušela, chutná opravdu skvěle. Ikdyž v mém provedení je lehce drobivější. Jen mě překvapuje, že když jsou použila uvedené suroviny, bylo těsto strašně husté (suché). O vylití na plech nemohla být vůbec řeč. Přidala jsem tedy asi 3/4 hrnku mléka a to už mělo těsto takovou přiměřenou konzistenci. Nevíte, kde jsem mohla udělat chybu? Vejce a olej na tolik suchých surovin stačí?

veverka10: Veverko stačí a pokud jsi dělala přesně podle rp. nevím čím by to bylo, že by moukou a nebo jsi něčeho sypkého dala omylem více? Nikdo to zatím nepsal kdo moučník dělal a mě se to také nestalo. Jinak tak tekuté, aby jsi lila jako mléko to není, ale jde to vylít. Jukni na to moje vyšlehané těsto na obázku...

Rychlé a teda vynikající :yes::yes::yes:

Jako správná kuchařka jsem nalila smetanu do kastrůlku, rozlámala do ní čokoládu a postavila na nízký plamen. A šla natírat buchtu džemem. :-D Poleva během chvilky zhoustla a připálila se:-p Takže repete.
Doporučuji všem stále míchat, od začátku do konce:yes:

Blondýna 10. 2. 2017 18:59
Jsem asi fakt blond, ale tu slehacku s tou čokoládou nakonec šlehám.??? Nebo jen uvařit a pak nalít? :-D

Blondýna : Nešlehat, jen natírat na upečený moučník, jak je vidět na fotce :-!

Vyborna!! Bala jsem se, ze bude moc sladka, dala jsem o ctvrtinu hrnku cukru mene. Do kavy trochu rumu. Marmeladu jsem mela rybizovou z Vanoc. Je prijemne sladka, kakaovo-rumovo-cokoladovo-marmeladova. Mnam :yes:

saryk: Jsem potěšená, že moučník chutnal:yes:

Treba mu ten palec dolu dal nekdo jiny. Neni to povinnost, ale pro predstavu, jaky plech si mam pripravit a kolik porci z toho bude, to pomuze. Staci to prece jen napsat: .pekla jsem na plechu 28x38. Podle fotky, kdy vidim vysku buchty, mi ta informace pomuze. Ja ji ted zkusim upect a mam plech podobnych rozmeru.

Asi jsem slepý, nevidím rozměr plechu...;-(!

MilanB: p.. Milane, proč hned palec dolů:-? To tady není podmínkou psát rozměry plechu, to si každý odvodí a je jasné, že ve větším plechu bude moučník nižší a v menším bude vyšší. Já jsem moučník pekla na plechu 28x38 a také i v dortové formě, bez problémů.;-)

Vypadá úžasně, :yes: :-) hned jak budou surovinky musím vyzkoušet :yes: :yes:

medanek:zaručuji, že Ti bude chutnat, ba i víííc, je to úžasná ňaminka:yes:

:yes::-K Vynikajici zakusek :yes::yes:

bohdana: Jsem ráda, že chutnal :-K

Naprosto luxusní zákusek. Dnes poprvé vyzkouseno a ihned velký úspěch. Stihla jsem nechat odležet pouze 5 hodin, ale vůbec nevadilo. Nazvali jsme si ho českým sacherem. Dala jsem domácí merunkovou marmeladu.

IrenaH.: Irenko, tak to mě vážně potěšilo a jsem ráda, že u vás tento moučník zdomácní:yes::-K

Ludmila
Výborný luxusní řezy opravdu tento recept nemá chybu. Je velice jednoduchý a rychle hotový .Poleva je supr .Budu dělat častěji je zařazen do mých oblíbených receptů. Díky za něj. <3

Ludmila: Ludmilko, potěšila jste mě a hlavně tím, že u Vás moučník zdomácní a budete ho dělat častěji. Já ho dělala ze začátku každý týden a vůbec se nám nepřejedl ;-):yes:

Vendula:Vendulko, jsem ráda, že jsi ho vyzkoušela a že chutnalo.;-):yes:

Upečeno,ochutnáno a můžu říct že je naprosto luxusní. Tento recept můžu každému doporučit :yes::-p

Tématické fráze:
ty nejlepší a nejchutnější moučníky, moučníky na plech, luxusní moučníky, luxusní moučník, rychlé moučníky bez vážení, luxusní recepty na moučníky a zákusky, top recepty moučníky, moučníky na velikonoce, těsto na palačinky bez vážení, luxusni moucniky recept, moucnik na velikonoce, moučník z granka, výborný štavnatý zakusek, luxusni moucnik recept, moučník v hrnku, nejoblíbenější moučník, recepty bez vážení, stavnaty cokoladovy zakusek, luxusní moučníky a zákusky, nejchutnější moučník

Suroviny:
vejce, cukr krystal, mouka polohrubá, kakao granko, kakao, olej, prášek do pečiva, nescafe, smetana ke šlehání, čokoláda na vaření, džem malinový, šlehačka

Přidat fotografie receptu