Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pangas s medvědím česnekem, salámem a Nivou

Pangas je chutná bělomasá ryba s křehkým masem. Maso nemá typickou rybí chuť, proto si ho oblíbili i lidé, kteří běžně ryby nejedí. Výborně se hodí k zapékání, smažení, k přípravě v páře či obalování.

Hodnocení receptu je 4,8 (12×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

isindy isindy

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 20 min

30 min (10 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 3 porce

3porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 272 kJ /
543 kcal
Bílkoviny32,50 g
Tuky45,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 160 mg
Sodík 3,00 g
Sůl7,50 g
Sacharidy2,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Plátky pangase rozmrazíme, vysušíme a podélně rozkrojíme. Posypeme kořením, zakápneme citronem. Na každý z 6 filetů poklademe 3 listy česneku, položíme kolečko salámu a kousek Nivy, kterou jsme pokrájeli na kostky 1x1x3 cm. Krok 2: Filet přehneme na polovinu, zpevníme párátkem a dáme do pekáčku s trochou oleje. Krok 3: Pečeme v troubě na 200 °C asi 20 minut přikryté, ke konci případně odkryjeme.

TIP: Jak připravit mraženou rybu

Zveřejněno 17. 4. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pangas s medvědím česnekem, salámem a Nivou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QNMY

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pangas s medvědím česnekem, salámem a Nivou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QNMY

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (18)

opět báječná bašta :-D:yes:- není co dodat :-p

Ivana79: tedy tos mi udělala radost, rychlostí realizace i fotkami, děkuji :-K:-K jsem ráda, že chutnalo :-p

Iva,pridávam to fotku,luxusné jedlo:-*:yes:Suchý salám moc nejeme,tak som nahradila krabou tyčinkou:-8+11
Magdalenka:tak to som nevedela,dík za informáciu.Ešte má len malé puky,tak uvidím čo urobí;-)

Ivi a máš to veľmi pekné, akosi som toto prehliadla.

Ivana79:medvedí cesnak po odkvitnutí usychá. Takže si myslím, že teraz ti asi nezačne vyháňať listy, ale až na jar. Ale hlavne, že cibulky sú v zemi, určite sa objaví na budúcu jar.

děkuji všem za milé komentáře:-K

:-p mňam, to je krása:yes::-K

Isindy:ano,sadenice.On má toho kopu na záhrade,tak sme vykopali pár koreňov,odstrihla som listy (tie zajtra použijem na pangasa;-)a mal by začať vyháňať mladé.Vraj sa to šíri ako burina,takže z tých 10 koreňov by som mala mať postupne celé políčko:-))Som moc rada,že sa mi ho podarilo zohnať:-8

To vypadá velice chutně, zkusím, pangase máme rádi:-p:yes:

isindy:Taky bych si dala líbit,ale problém je s tím medvědím česnekem,ještě jsem ho nikdy ani naviděla :-//:-//:-O:-p:-D

isindy: medvědí mám ještě v mrazáku, ale asi ty listy už nebudou držet tvar. No, vymyslela jsem něco jiného;-)

Jana Remkova: sehnat ten česnek je trochu problém, ale pokud bys přidala česnek normální a pokladla čerstvými listy špenátu, taky by to určitě šlo :-)

Ivana79: sazenice? musím se podívat, jestli je není možné někde sehnat, rozhodila bych to na chalupě :-p takto jsem odkázaná na známé, kteří ochotně dovezou :-8

No, že jsem si toho nevšimla dříve:-(, pangase mám, ale to ostatní ne. Ivo, recepty na pangase beru!!:yes:

Iva,presne toto hladám:-!:-))Konečne som získala od strýka sadenice medvedieho cesnaku a chystám sa na rybu-takže toto bude u nás zajtra;-)

:-p:-*:yes:

krásný receptík a zase s medvědem;-):-p+1:yes:

:-OTaková pochutina:-pA dobře mi tak:-*nemám tady lozit ve dvě ráno:-O:-DCo já chudina fčíl budu robit:-/nic-jen dám první+bodík:yes:za príma recept,který se dá baštit přímo z fotky:-p:yes:

Tématické fráze:
ryba s medvědím česnekem, pangasius s nivou, pangas recepty, ryba s nivou, pangast, pangasius s medvědím česnekem, pangasius s medvědím česnekem, pangas a ryby jemu podobné, recept: grilovaný pangas, recept ryba s nivou, ryba salám, babicovy recepty-17.04.2011

Suroviny:
pangasius, list medvědího česneku, koření na ryby, salám suchý, sýr niva, šťáva citronová, olej

Přidat fotografie receptu