Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kadlíkova balená španělská půlvejce

Hodnocení receptu je 4,8 (16×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Kadlik Kadlik

Snadný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 90 min

90 min (90 min příprava)

Suroviny pro 1

dokud se nesnědlo

1

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 843 kJ /
2 831 kcal
Bílkoviny466,80 g
Tuky103,30 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 2,10 g
Sodík 1,58 g
Sůl3,15 g
Sacharidy8,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso jsem den předem pomlel, osolil, očesnekoval, okořenil a nechal v lednici naležet. Krok 2: V den D jsem přidal trošku mléka, strouhanku, vajíčka, promíchal. Krok 3: Nakrájel jednu červenou papriku, jeden sojový párek, kousek uzené krkovice a napůlil uvařená vajíčka. Krok 4: Ze směsi masa jsem vždycky nabral hroudu velikosti asi necelých dvou pěstí, plácnul na kus igelitového sáčku. Krok 5: Druhým sáčkem jsem ten plácanec rozplacatil, položil doprostřed půlku vajíčka, na něj kousek uzeného, párek a zakryl dílkem papriky. Krok 6: Pak v tom igelitu uhňácal kouli. Bylo to rychlé, a ruce zůstaly čisté. Kupodivu náplň nikde nevykoukla. Krok 7: Vzniklou skorokouli jsem položil doprostřed rozprostřené blány, zabalil, položil na pečící papír. Celkem mě těch dělbuchů vyšlo osm kusů. Krok 8: Zbytky košilky (tak to nazýváme u nás) jsem ještě pokladl na a mezi jednotlivé porce. Krok 9: No a pak následovalo jenom posolení a pokmínování a cesta do trouby. Krok 10: Bohužel, udělal jsem školáckou chybu, po upečení jsem vyndal jeden kus, dal na talíř a plech se zbytkem strčil zpět do trouby. Než jsem si to uvědomil, trošku jsem to připekl.

Přílohu neuvádím, dělal jsem je za účelem jídla na sobotní závody, kde se tohle konzumovalo s hořčicí, kyselýma okurkama a chlebem...

Zveřejněno 18. 4. 2011

Poznámka autora Kadlik

Je to taková kombinace španělských ptáčků, klasické sekané, pštrosích vajec... prostě jsem potřeboval, aby toho bylo hodně, dalo se to jíst studené, chutnalo to a zasytilo...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kadlíkova balená španělská půlvejce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/X7Wm

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kadlíkova balená španělská půlvejce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/X7Wm

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

Kateřina 10. 7. 2011 10:04
Kadlíku,souhlasím s Daniellou.O,kdy bude kuchařka?Vždy se pobavím a ještě dobře uvařím:-):yes:

:-D:-p+:yes::yes:

:-p:-p:yes:+12

:yes::yes::yes:

Kadliku, ja nechci pouze par receptu, ale celou kucharku :yes::yes::yes:. Clovek se nejenom dobre naji, ale i zasmeje :-D:-D:-D. Kdy ji vydas?????:-?;-)

Kadliku,máš krásné(půl)vejce:-D:-D:-D:yes:sliniště už mají v huběnce rej;-):-D:yes:

Kdo by si nedal, ať se přihlásí!:-) Já ano!!:yes:

Tak to bych si s chutí dala hned:-p:-):yes:+4...bodík letěl už dřív :-)

kadlas, to sem se zasmála:-D....sojový párek,sem to pobrala...kadlas na to jde dneska zdravě:-* a pak kus uzené krkovice:-D když zdravě, tak po staročesku:yes::yes::-D
máš fakt mé gastrosympatie, nejen zábavné počtení, ale i fajnové lidové recepty;-):yes::yes:

:yes::-p

Tématické fráze:
kadlikovy recepty, španělské vejce, balene ptacky, sekaný ptáček, balení španělských ptáčků, španělský ptáček recept, balené maso, španělský ptáček z mletého masa, ptačci ze sekaneho masa, sekany španělský ptaček, sekanej ptáček, baleni ptacku, španělské vejce salát, nápln do španělských ptáčků, spanelske ptacky z sekaneho masa, obycejny parek, spanelsky ptacek na plech, sekané španělské ptáčky, balene veprove pulky, masturbace do igelitoveho sacku

Suroviny:
maso vepřové, vejce, mléko, strouhanka, bránice, sůl, česnek, majoránka, paprika sušená sladká, petrželka zelená, libeček, krkovice uzená, vejce, párky, paprika

Přidat fotografie receptu