Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuře čimičuri s divokou rýží v ŘH

Hodnocení receptu je 5,0 (26×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

srettka

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 318 kJ /
1 988 kcal
Bílkoviny76,96 g
Tuky5,84 g
Vláknina43,40 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 48 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy387,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Předmočím si římský hrnec aspoň na hodinu do vody. Krok 2: Jednu cibuli posekám na drobno, druhou na proužky. Krok 3: Do římského hrnce nasypu rýži, smíchám s posekanou cibulí, kukuřicí, osolím, opepřím, okořením dvěmi KL čimičuri. Krok 4: Posypeme proužky cibule a na ně položíme rozpůlené, osolené, opepřené okmínované a očimičurinované kuře. Krok 5: Podlejeme vodou a dáme péct na necelých 15O°C cca 3 hod. Krok 6: Potom odklopíme a necháme zapéct kůži na kuřeti. Krok 7: Rýže je šťavnatá a dohromady to má zajímavou a výtečnou chuť.

Zveřejněno 18. 4. 2011

Poznámka autorky srettka

Koření chimichuri jsme dostali od www.svetkoreni.cz k objednanému koření jako vzorek zdarma..velmi chutný vzorek.

je v něm sůl, sušená rajčata, cukr, směs sušené zeleniny

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuře čimičuri s divokou rýží v ŘH

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jv35

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuře čimičuri s divokou rýží v ŘH

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jv35

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (24)

Přidávám sem pro zajímavost složení chimichuri od Antonína http://koreni.cz/detail.php?pid=217&myid=dc634dba6...:-)

Chimichuri (přísně střežená indiánská receptura)
Vynikající směs na bázi sušeného kečupu je určena k ochucení minutek (ve směsi s olejem se musí odležet), ale i čerstvých zeleninových salátů, pomazánek a vaječných nebo sýrových pokrmů. Směs je argentinského původu a původní domorodé použití je na salát z okurek, pórku a dalších druhů zeleniny nebo k ochucení fazolí.Takto to prodávají u Sidibáda...

Sreti:-))jsem jako Bibinka:-D:-DTy něco"vytýkej"Colombovi;-):-D:-DParádní recept a nádherné fotky:-K:-KŘH ani koření nemám,ale to nebrání s chutí poslat další plusík+:yes:

Skvělý název dobrého papáníčka a fotka to akorát dokazuje, téda sret, hned bych se zakousla, a kůrčičku já mám ráda pěkně vypečenou:yes:

už kvůli tomu krásnému názvu musím vyzkoušet :yes::-D

Pěkný čimičuri! :-)) :-p:yes:+

čímu nemám,hrnec ano a taky jsem ho ještě nepoužila,už je na čase,že?
Tobě posílám bodíka:yes:

srettka: ještě, že se nejí očima, to já už bych musela mít 200 kg nejmíň, ledacos mě tu láká a tohle také a ta rejžička, no ta je boží, mám na ní pifku už delší dobu, tak teď jak jí vidím, je mi jasno:-! Za tu krásu máš 13.bod:yes:

rebeka:sem ti to napěchovala do sklínek na víno,ty rejžový zrna jsem jak pucle poskládala a pak tu homolku velmi ofafrně na talíř vyklopila.raději jsem i zatrylkovala...báábovičko poveď se mi, esli se mi nepovedeš,budeš bita....jak já po ředitelský důtce:-S:-)) no a bylo to:-p
použít já kanagona, tak mám ty zrna se sklínkou a možná i s tím stehýnkem,přilíplý na packách:-))

srettka:hej,mičurinko:-D:-D:-D a japato,že ta rejže v těch komolích táák krásně drží:-O:-? ze by kanagon:-O:-?:-D:-D:-D

Super recept a nádherné fotky. Já používám chimichuri (od Antonína) třeba i když peču na plechu v troubě brambory. Ale koukám, že stejný název, jiné složení. Toto má cibuli,petržel, pepř, česnek,oregáno,papriku, cukr, sůl a směs bylin. Rajčata nikde.:-O

Sretti nádhera:yes::yes:...nádherný název, úžasné fotky...:yes:

To je vyborny recept i na PH :yes::yes::yes:. Udelam v nem a dam vedet ;-).

Jééžíšku nakřížku, ta rýže, to je nádhera...fakt, když člověk vidí něco takového, tak si říká, že jíme očima. Streti PLUS, jak BUS!!! :-D:yes:

Krásné a jistě lahodné ;-);-);-)

super receptík a ten název je teda originální:-D:yes:římský hrnec mám, ještě jsem v něm nic nedělala,že bych zkusila "čimičuri"receptík ukládám;-);-)+1:yes:

Teda, Ty jsi číslo :-D:-D Očimičurinované kuře :-D:-D
Kam na to chodíš?;-)
Recept se mi líbí:yes:, římský hrnec mám a už dlouho jsem ho nepoužila:-8

:-O:yes: krásné:yes::-K

Bohužel nevím, jak kuřátko chutná, protože koření čimičuri jsem ještě neměla, ale vím, že ho mají taky u Antonína, asi budu muset si ho opatřit.;-):-) Krásná fotka:yes::yes:

indy ty si kus:-D:-D předmočím si čurimuri či co??:-D:-D já se picnu:-D

Krásně upravené, krásná fotka:-p:-p:yes:

:-Ořímský hrnec je,ale koření není:yes::yes:

teda dvakrát ve mně hrklo :-O oko mi padlo na "čimučuri", jazyk se zlomil, tak se zasekl na "předmočím" a už jsem znejistěla :-8:-D:-D:-D
srettko, moc hezky vymazlené kuřátko, dala bych si takový vzorek :yes:

srééét:-O:-O:-O:-O:-Otaková krááása:-O:yes::yes::yes: a já nemám římský hrnec;-(
foto jak od profíka,úúúžasné:-8:-K:yes::yes:

Tématické fráze:
vzorky zdarma 2011, čumičuri, koření čimičuri, čimičuri omáčka, rýže divoká indiánská, rýže recepty, kure s ryzi, kuře čimičuri s divokou rýží v římském hrnci, divoká rýže, omáčka čimi čuri, cimi curi omacka, divoká rýže recept, neco s ryzi, čumičuri omáčka recept, čimučuri, koření u antonína, rýže, čimi-čuri, cimicuri omáčka recept, argentinske moucniky recept

Suroviny:
kuře, rýže divoká, kukuřice mražená, cibule, sůl, pepř, římský kmín mletý, koření chimichuri, voda

Přidat fotografie receptu