Vitrážové perníčky
Perníčky s vitráží jsou roztomilý nápad na ozvláštnění zdobených perníčků. Představte si, jak se budou vyjímat perníčky s průhlednými okénky třeba na vašem vánočním stromku. Netradiční a navíc chutná ozdoba.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 23 689 kJ / 5 662 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 131,33 g |
Tuky | 121,24 g |
Vláknina | 24,60 g |
Cholesterol | 1,04 g |
Sodík | 7,16 g |
Sůl | 1,20 g |
Sacharidy | 999,06 g |
Postup přípravy
Krok 1: Tuk s medem rozpustíme v mikrovlnné troubě. Necháme zchladnout a vyšleháme. Nalijeme do domácí pekárny.
Krok 2: Vsypeme sypké suroviny a spustíme program těsto. V čase, kdy je v programu etapa na kynutí (což se perníčků netýká), nastavíme tento program ještě jednou a necháme jen propracovat. Pokud by se zdálo těsto hutnější, lze přidat případně lžíci oleje. Pak ho můžeme buď hned zpracovat a nebo nechat libovolně dlouho odpočívat.
Krok 3: Po odpočinku vyválíme a vykrajujeme libovolné tvary. Do každého vykrojíme nějaký motiv - srdíčko, kytičku. Přeneseme na pečicí papír (jinak by se potom vitrážka přilepila).
Krok 4: Do vykrojených okýnek nasypeme podrcené bonbony a necháme klasicky upéct v předehřáté troubě na 180 °C. Je nutno nechat zchladnout po upečení na plechu, aby vitráž ztvrdla.
Zveřejněno 19. 4. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vitrážové perníčky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/AQVz
Moje poznámka
Vitrážové perníčky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/AQVz
Nejnovější recepty
Linecká srdíčka II
Přidáno před 10 hodinami
Rohlíčky s vůní skořice
Přidáno před 10 hodinami
Vepřová pečeně na minutku
Přidáno před 13 hodinami
Kolečka se slaným karamelem
Přidáno před 14 hodinami
Plněná vepřová svíčková v listovém těstě
Přidáno před 17 hodinami
Nugátové cukroví
Přidáno před 20 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Melania Trumpová se v jídle hlídá. Celý den má na talíři jen zeleninu a ovoce, nesnáší sushi, ale neodolá smaženému kuřeti
Vánoční trhy v Praze na Míráku lákají na pečená jablka v čokoládě, cukroví i andělské langoše za 140 Kč
Jak na ty nejlepší topinky? Základem je tvrdý chleba a správný tuk. Známe fígl, jak chleba správně nakrájet a čím ho ochutit
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Máslové raženky (bulky)
Wanilor před 1 hodinou
Tvarohovo-jablečný kynutý koláč
Iwana666 před 8 hodinami
Kakaové řezy s krémem a čokoládou
Chmelova před 12 hodinami
Dvoubarevný piškot s polevou
Chmelova před 12 hodinami
Ošatkový chléb
monyss před 13 hodinami
Tmavé lněné rohlíky s kyškou
lecho před 14 hodinami
Slaný koláč z brokolice
lecho před 14 hodinami
Nadýchaná bublanina s meruňkami
KaterinaBilek před 15 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
tinakajfoszova před 17 hodinami
Vrstvená jablková buchta
vozlenka před 18 hodinami
Tématické fráze:
perníčky s bonpari,
vitrážové cukroví,
perníčky bonpari,
vytrážové perníčky,
vitrážkové perníčky,
perníčky recept,
vitrážové perníky,
vitrážový dort,
perníčky s bompary,
jak upect vitrazove perniky,
perníky s bonpari,
pernicky,
recept na perníčky,
vitrážové pečení,
perníčky s bon pari,
perníčky a bonpari,
vitrážkové linecké,
vitrážkové sušenky,
perníčky s vitrážky,
pernicky s vitrazemi
Suroviny:
tuk hera,
med,
vejce,
mouka hladká,
cukr moučkový,
soda jedlá,
koření do perníku,
olej,
bonbony
Komentáře (14)