Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Karamelový krém na dort

Příprava karamelového krému do dortu je sice časově náročnější, ale není nijak složitá. Karamelový krém ze Salka ve spojení s nadýchaným piškotovým korpusem vytvoří neodolatelnou kombinaci.

Hodnocení receptu je 4,8 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

blabol.jachym

Snadný

Doba přípravy 130 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 120 min bez chladnutí Salka

130 min (10 min příprava + 120 min tepelná úprava, bez chladnutí Salka)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 226 kJ /
1 488 kcal
Bílkoviny1,40 g
Tuky164,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 510 mg
Sodík 4 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy1,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Zavřenou konzervu salka vložíme do mírně vroucí vody na 2 hodiny. Krok 2: Necháme ji vychladnout a až poté jí otevřeme. Krok 3: Máslo ušleháme do pěny a po částech přidaváme karamelové salko. Krok 4: Krémem pomažeme hotový přepůlený piškotový korpus.

TIP: Jak zkaramelizovat Salko?

Zveřejněno 21. 4. 2011

Poznámka autora blabol.jachym

Vaření Salka je poněkud časově náročné, tak doporučuji ušlehat máslo v tu dobu co bude Salko chladnout. Krém stačí na na velký piškotový korpus.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Karamelový krém na dort

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kwmX

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Karamelový krém na dort

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kwmX

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (18)

Tenhle krém je velmi dobrý po chuti. Ovšem, na dort nepoužitelný, právě jsem si ho zničila. Udělala, jsem vše podle receptu, ale krém strašně teče, nelze s ním zdobit ani plnit. A to jsem jej nechala po zhotovení v lednici chvíli ztuhnout. Jsem z toho nešťastná... Ale po chuti je opravdu super, ale asi jen na jídlo. Nebo kdo bude plnit, tak nechejte déle v lednici aby opravdu ztuhl.

Vsem chutná, jen jsem dala víc másla na jedno salko.

Marie Martečíková 19. 3. 2017 12:07
Valina: Dobrý den,je to sice už dlouhá doba na reakci,ale já tenhle krém dělám už dlouho,jen s tím rozdílem že másla dávám 35dkg,salko uvařit předem,nechat řádně vychladit a pak zašlehat do másla a nemůže se nic stát. To salůko vařit tak asi hodinu a půl v papináku.:yes:

:-)

Kostku másla jsem ušlehala a přidala konzervu karamelového Salka po lžičkách a "nalila" na připravený piškot. Vůbec to neztuhlo a po rozkrojení krém stékal ze zákusku na talířek. Kde se stala chyby? Poraďte.
www.toprecepty.cz

V tescu (ČB) byli na výběr 2 druhy už karamelového :-)

Já tam jěště přidávám 1 vanil.cukr ,na vůni;-)A Salko vařím v papiňáku ;-)

Dnes je opravdu lepší koupit rovnou zkaramelizované Salko (také Kaufland cca 39,- Kč). Právě jsem tento krém dělala o víkendu.

Je to velice snadný a výborný krém:yes::-p+

já dávám aj rum...a více toho másla,pak to není tak sladké,ale je to jemnější,ale asi jak kdo...;-):yes:

Karamelizované Salko mají i v Globusu.

zatím je jenom v Penny

Samozřejmě, že to jde i s tím koupeným karamelovým salkem;-)

Já jsem ho koupila v Penny Marketu ;-)

hanahcotton: všude ještě nedorazilo!:-D

Tématické fráze:
karamelovy krem do dortu, karamelový krém na dort, krem ze salka, karamelový krém, salko krém, karamelový krém ze salka, krem na dort ze salka, karamelový krém salko, karamelový krém na dorty, dortový krém ze salka, krém z karamelizovaného salka, salko karamelizované recepty, krém na dort, dort salko, recept na karamelový krém na medovník, karamelové salko krém, krém salko, krém na dort salko, krém do dortu ze salka, krem z karameloveho salka

Suroviny:
salko, máslo

Přidat fotografie receptu