Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Halibut v bylinkách

Halibut je platýz, který má bílé maso s vysokým obsahem bílkovin a zdravých tuků. V bylinkové marinádě s česnekem chutná naprosto dokonale. Překvapte své blízké výborným a jednoduchým jídlem.

Hodnocení receptu je 5,0 (21×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

JanaDorazinova JanaDorazinova

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 15 min + doba na odležení 2 hodiny

30 min (15 min příprava + 15 min tepelná úprava, + doba na odležení 2 hodiny)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 277 kJ /
305 kcal
Bílkoviny1,12 g
Tuky29,49 g
Vláknina3,05 g
Cholesterol 26 mg
Sodík 5 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy7,71 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z bylinek, citrónové šťávy, česneku, soli a oleje si uděláme marinádu, kterou potřeme kousky halibuta a necháme odstát aspoň 2 hodiny. Krok 2: Pak na rozpáleném másle a zbylé marinádě opékáme z každé strany cca 7 min. Krok 3: Podáváme s různě upravenými bramborami.

TIP: Ryby v naší kuchyni

Zveřejněno 24. 4. 2011

Poznámka autorky JanaDorazinova

Inspiroval mne pořad "Jste to, co jíte", kde podobně upravovali štiku. Halibut a jak jsem byla poučena vlastně platýz, je prozatím asi nejlepší ryba, jakou jsem kdy upravovala. Je krásně šťavnatá a milovníci ryb si příjdou na své, ať už si ji upraví jakkoliv podle svého.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Halibut v bylinkách

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2gVJ

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Halibut v bylinkách

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2gVJ

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (28)

Výborný recept, <3, moc mi chutnalo. Ukládám si ho. :yes::yes::yes:

alca2: ;-)

Josef Gajdůšek 4. 3. 2016 08:42
Nevím o čem se tady dohadujete Halibut je to samé jako Platýs obecný, ale hlavně je to rybka velice chutná a rybáři vyhledávaná. Přirovnání pes / kočka mi nějak nesedí spíš bych to srovnal s pes / dog. ;-)

sheilla: :-D

Zobrazit starší odpověď

Opravdu chutný recept a ještě vtipnější diskuse o tom zda je Halibut platýs :-? :-)

Halibut není Paltýs, ale patří do stejného řádu "Platýsi", tj pes není kočka, ale oba jsou savci ;-)

Jozef: Halibut je platyz, tak si to vygoogluj. :-)

Jozef:

Halibut je halibut a platýz je platýz. To ako keby ste povedali že zubáč (candát) je vlastne ostriež (vokoun)! Brrrr.bevilj@centrum.sk

Jana Remkova:já dělala 4 porce, ale asi to byly malé kousky (moc toho nesníme), jinak nevím, proč by to tak nasáklo

anubis: na 2 až 4 porce halibuta to bylo akorát. Kdybych dělala 2 kousky, dám méně.

Není šťáva z půlky citronu moc? Všechno ostatní koření prakticky zaniklo a rybička byla akorát tak kyselá po citronu :-(

mysulka: díky, krása nekrása, ale ta chuť:-p

:-p:yes: to je krása:yes::-K

Krásný recept na rybu:-p:yes: Platýze jsem ještě nejedla, vypadá opravdu lákavě :-p

Eliza: mi taky učaroval, fak mana nebeská a že já teda ryby můžu. Děkuji všem za kladné hodnocení a budu moc ráda, když někdo vyzkouší;-)

Platýze znám chvilku, ale úplně mi učaroval...skvělá ryba a Jano, s bylinkami musí být perfektní. :yes:

wau:-8co víc dodat!:yes:

Není co dodat:-p:-p:yes:+11

Tématické fráze:
halibut ryba, příprava halibuta, ryba halibut, ryba halibud, halibut příprava, úprava halibuta, ryby halibut, halibut foto, príprava ryby halibut, ryba halibut recept, ryba halibut recepty, halibut na másle, foto ryba halibud, halibut platýz, halibut filet recept, halibut ryba recept, recept na rybu halibut, recepty ryby halibut, platýz na bylinkách, halabout

Suroviny:
halibut, citron, olej olivový, bazalka čerstvá, majoránka čerstvá, koření oregáno čerstvé, petrželka zelená, libeček, sůl, česnek, máslo

Přidat fotografie receptu