Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Beránek s kandovaným ovocem a čokoládou

O Velikonoce nesmí na našem stole chybět tradiční sladký beránek. Ochutíme ho vlašskými ořechy, čokoládou, kandovaným ovocem a provoníme pomerančovou kůrou. Po upečení ho ozdobíme moučkovým cukrem a rozinkami.

Hodnocení receptu je 4,4 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

kucerova45 kucerova45

Náročný

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 60 min

80 min (20 min příprava + 60 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 kus

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie19 237 kJ /
4 598 kcal
Bílkoviny84,80 g
Tuky184,20 g
Vláknina19,20 g
Cholesterol 1,30 g
Sodík 650 mg
Sůl2,01 g
Sacharidy640,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do misky nasekáme nadrobno ořechy, čokoládu a kandované ovoce. Krok 2: Vejce a cukr vyšleháme do pěny, po částech zašleháme olej a vodu. Krok 3: Postupně zlehka zamícháme ořechy, ovoce, čokoládu, strouhanou pomerančovou kůru a mouku smíchanou s práškem do pečiva. Krok 4: Těstem naplníme formu beránka, kterou jsme vymazali máslem a vysypali moukou. Troubu včas rozpálíme na 210 °C. Krok 5: Dáme péci do trouby, asi po deseti minutách snížíme na 170 °C a dopečeme 50 minut. Krok 6: Upečeného beránka vyklopíme a necháme vychladnout. Krok 7: Pocukrujeme moučkovým cukrem, v místě očí uděláme malé důlky a vložíme do nich po jedné rozince.

TIP: Tipy a rady k přípravě beránka

Zveřejněno 25. 4. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Beránek s kandovaným ovocem a čokoládou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wEWJ

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Beránek s kandovaným ovocem a čokoládou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wEWJ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

Dobrý den, chtěla bych se zeptat jak velkou formu jste na beránka použila :)

:-K:-K:-p:-)

je moc krasny davam bodik:-K

Tématické fráze:
biskupský beránek s čokoládou, čokoládový beránek recept, beránek z kandovaného ovoce, biskupský beránek s kandovaným, čokoláda na beránka, biskupský beránek s kandovaným ovocem, recept na beranka s csokoladou, slehackovy beránek s kandovanym ovocem, kandovany beránek, beránek recept, polévání beránka čokoládou, čokoladový beranek, beranek vel.maly s kand.ovocem, beránek z oleje, třený beránek s kandovaným ovocem, beránek s ořechy a kandovaným ovocem, polevani beranka, jak polevat beránka čokoládou, kandované ořechy, biskupský beránek s kandovaným ovoce

Suroviny:
mouka polohrubá, cukr třtinový, olej rostlinný, voda, ořechy vlašské, čokoláda na vaření, vejce, pomeranče, prášek do pečiva, ovoce kandované, máslo, mouka hrubá, cukr moučkový, rozinky

Přidat fotografie receptu