Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Beránek s kandovaným ovocem a čokoládou

O Velikonocích nesmí na našem stole chybět tradiční sladký beránek. Ochutíme ho vlašskými ořechy, čokoládou, kandovaným ovocem a provoníme pomerančovou kůrou. Po upečení ho ozdobíme moučkovým cukrem a rozinkami.

Hodnocení receptu je 4,4 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

kucerova45 kucerova45

Náročný

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 60 min

80 min (20 min příprava + 60 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 kus

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie19 237 kJ /
4 598 kcal
Bílkoviny84,80 g
Tuky184,20 g
Vláknina19,20 g
Cholesterol 1,30 g
Sodík 650 mg
Sůl2,01 g
Sacharidy640,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do misky nasekáme nadrobno ořechy, čokoládu a kandované ovoce. Krok 2: Vejce a cukr vyšleháme do pěny, po částech zašleháme olej a vodu. Krok 3: Postupně zlehka zamícháme ořechy, ovoce, čokoládu, strouhanou pomerančovou kůru a mouku smíchanou s kypřicím práškem do pečiva. Krok 4: Těstem naplníme formu beránka, kterou jsme vymazali máslem a vysypali moukou. Troubu včas rozpálíme na 210 °C. Krok 5: Dáme péci do trouby, asi po deseti minutách snížíme na 170 °C a dopečeme 50 minut. Krok 6: Upečeného beránka vyklopíme a necháme vychladnout. Krok 7: Pocukrujeme moučkovým cukrem, v místě očí uděláme malé důlky a vložíme do nich po jedné rozince.

TIP: Tipy a rady k přípravě beránka

Zveřejněno 25. 4. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Beránek s kandovaným ovocem a čokoládou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wEWJ

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Beránek s kandovaným ovocem a čokoládou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wEWJ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

Dobrý den, chtěla bych se zeptat jak velkou formu jste na beránka použila :)

:-K:-K:-p:-)

je moc krasny davam bodik:-K

Tématické fráze:
biskupský beránek s čokoládou, čokoládový beránek recept, beránek z kandovaného ovoce, biskupský beránek s kandovaným, čokoláda na beránka, biskupský beránek s kandovaným ovocem, recept na beranka s csokoladou, slehackovy beránek s kandovanym ovocem, kandovany beránek, beránek recept, polévání beránka čokoládou, čokoladový beranek, beranek vel.maly s kand.ovocem, beránek z oleje, třený beránek s kandovaným ovocem, beránek s ořechy a kandovaným ovocem, polevani beranka, jak polevat beránka čokoládou, kandované ořechy, biskupský beránek s kandovaným ovoce

Suroviny:
mouka polohrubá, cukr třtinový, olej rostlinný, voda, ořechy vlašské, čokoláda na vaření, vejce, pomeranče, kypřící prášek do pečiva, ovoce kandované, máslo, mouka hrubá, cukr moučkový, rozinky

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu