Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřenky

V jednoduchosti je krása. Možná i proto jsou vepřenky z mletého masa dnes už známou klasikou české kuchyně. Pikantně ochucené, dozlatova osmažené placičky z mletého masa budou vynikající s hořčicí a čerstvou cibulí. Jako příloha je k nim nejlepší bramborová kaše.

Hodnocení receptu je 4,7 (21×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

pbarva pbarva

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 15 min

30 min (15 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 5 porcí

5porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 929 kJ /
939 kcal
Bílkoviny109,00 g
Tuky27,95 g
Vláknina4,90 g
Cholesterol 325 mg
Sodík 1,05 g
Sůl2,46 g
Sacharidy60,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Rohlíky nebo housky (můžou být starší, ale vláčné) nakrájíme na kostičky a zalijeme mlékem. Po vstřebání mléka pečivo lehce vymačkáme a přidáme k mletému masu. Přidáme ještě sůl, nakrájenou papriku, pepř, jednu lžíci hořčice a vše důkladně promícháme. Krok 2: Lžící nabíráme směs a mokrýma rukama tvoříme slabé placičky a opékáme na rozehřátém oleji dozlatova. Krok 3: Jako příloha se hodí bramborová kaše nebo pečivo, cibule nakrájená na proužky a hořčice.

TIP: Jídla z mletého masa - výběr nejlepších receptů

Zveřejněno 27. 4. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřenky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QN97

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřenky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QN97

Marie

Komentáře (16)

Také jsem na ně chodíval do Koruny.To nemělo chybu. Zkusím je podle tohoto receptu.:-p

yanull: Děkuji za radu. Zkusím to dáti do diskuze Zdeněk

Zdeněk: Dej svůj dotaz do Diskuze, téma: Poraďte mi, zde to nebude číst moc lidí. Myslím si, že hodně záleží na kvalitě masa, já je dělám z mletého plecka a ještě to maso pak rozmixuji v mixéru, abych měla jemnou a hladkou hmotu. Přidávám sůl, mletý pepř, lžičku sladké papriky, trochu sladké chilli omáčky, na 400 g masa rohlík namočený v 1 dcl vody. Klasicky usmažené potírám hořčicí, sypu cibulí.

Ahoj lidi.Moje teta v dobré době pracovala v KORUNĚ na Václaváku a občas přinesla tamní vepřenky. Tenkrát jsem neměl o vaření zájem a tak jsem se nezeptal jak to tam dělají. Bohužel se již nezeptám. To těstíčko na vepřenky bylo jemně mleté žekl bych že bylo nasekáno v kutru a mnělo uplně jinou chuť než všechny nalezené recepty na netu.Není zde nějaký pamnětník který by poradil ??? Díky Zdeněk ;-(

Marie Švarcová 27. 1. 2017 16:34
Zdeněk: Dobrý den, já pamětník určitě jsem , chodili jsme do Koruny rádi. Moje mamka dělávala vepřenky doma a když 2 x namlela maso tak přidala trochu mléka a šlehačem spojila v jemnou hmotu . Chce to ale pak zadělané nechat uležet přes noc. Nejradši jsme je měli s chlebem, hořčicí, cibulí a okurkou. <3

michal david 21. 10. 2013 05:54
Ale to vypadá dobře rád by si to dal.:-):-):-):-):-):-):-8:-8

Mňamina za+:yes::yes:už jsem také dlouho nedělala;-)Hóóódně moc cibule a hořčice:-pa nemá to chybku:-))

Také díky za připomenutí, já nedělala snad 100 let:-D a přitom je milujem, taky hooodně cibule a hořčice :-p:-p:-p:yes::yes:

papání od našich babiček - minulý týden jsem vepřenky dělala - bašta:-D:yes:

Tak, a ted jsem na ně dostala chuť, díky za inspiraci:yes:

chodíval jsem na ně do jednoho dávno zaniklého občerstvení... s chlebem, spoustou cibule...:-(

Typické české jídlo, já to miluji. Posílám bod.

:-p:yes::yes:+

Klasika vždy potěší, dnes už je snad nemá žádná hospoda v nabídce.

:-):yes:

:-p:yes:

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze:
vepřenky z mletého masa, vepřenky s cibulí, vepřenky s cibulí a hořčicí, vepřenky jak udělat, čevabčiči maminčiny recepty, mleté vepřenky, veprove veprenky, recepty z mletého masa veprenky, jak udělat vepřenky, vepřenky s cibulí recept, vepřenky-recept, pikantní vepřenky, maso na vepřenky, vaření vepřenky, recept na vepřové vepřenky, recepty-veprenky, mleté maso vepřenky, vepřenky s hořčicí, vpřenky, nejlepší vepřenky

Suroviny:
maso vepřové mleté, rohlík, mléko, pepř mletý, sůl, paprika čerstvá červená, paprika sušená pálivá, cibule, hořčice plnotučná, olej

Přidat fotografie receptu