Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Platýs oceánologa Piccarda

Hodnocení receptu je 4,8 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Bibinka Bibinka

Snadný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 60 min

90 min (30 min příprava + 60 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1

4

1

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 874 kJ /
448 kcal
Bílkoviny3,15 g
Tuky47,50 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 53 mg
Sodík 820 mg
Sůl2,05 g
Sacharidy1,95 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Rybu si očistíme, kůži stáhneme od naříznutí ocasu po celé rybě, jde to dobře, nařežeme na filátka, umyjeme, osušíme, osolíme a dáme do vytřeného pekáčku olejem a naskládanou anglickou slaninou, pokapeme celou rybu limetkou, nebo citronem a necháme 30 minut odpočívat. Krok 2: Pak natřeme filátka hořčicí, pod ně nalijeme smetanu, a posypeme nasekanou pažitkou, nebo petrželkou a nakrájenou bazalkou a hlívou. Krok 3: Dáme na 30-40 minut (podle velikosti platýse) péct do vyhřáté trouby.

Zveřejněno 27. 4. 2011

Poznámka autorky Bibinka

Recept jsem našla v knize Moře a oceány, kde ho použil a taky pekl oceánolog Piccard, jen jsem si ho upravila k naší chuti! Je to dost starý recept, ale moc dobrý-vyzkoušejte a třeba i s jinou mořskou rybou!

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Platýs oceánologa Piccarda

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/RM3L

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Platýs oceánologa Piccarda

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/RM3L

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (18)

Danielko, udělala si mi velkou radost, fotky máš krásný a ty brambory jsou hodně zajímavý. To je takový ředkvičkový dip ne:-?
Jsem ráda, že chutnalo:yes:

Bibinko, toto mi uteklo :-O krásná rybka, dala bych si :-p:yes:

Bibinko, slibila jsem, ze tenhle receptik vyzkousim. Doslo k tomu bohuzel az dnes, ale stalo to za to...:-p;-):yes:. Vyborna uprava platyze. Mela jsem obavy z delsiho peceni, protoze tahle rybka se rada vysusuje, ale smetana a slanina to nedovolily....:yes:. Podavala jsem s bramburky, ktere jsem plnila redkvickovym pyre, naredenym vypecenou stavickou a par kapkami citronu. Nadherne se doplnuje s rybou i houbami. Bodika uz jsem dala, takze pouze pridavam par fotek a konstatovani : SKVELE, SKVELE, SKVELE....:yes:. Dekuji :-K

:-p:yes: moc pěkné:-K

:-*Určitě nezbylo;-)receptík se mi líbí:-p+:yes:

:-p:-p:yes:+12

...a další dobrota:yes:

Jani, krása a doufám, že ti chutnal. Já si ho koupím a určitě zase něco vymyslím. Plus pro tebe.:-):yes:

Daniella O.:Danielko bingo, uhádla jsi:-))už ho asi děláš myslím;-)

Bibinko, muzu se zeptat, s cim jsi ho podavala???:-? Na fotografii to vypada jako bramborovy salat...:-K.

bibi :-*:-*:-*:-p:-p:yes::yes:, od Piccarda knížku mám - nemá chybu

no krása mňam opět mě dráždíš těma rybama:-)):-)):-))

Pan Piccard opravdu existoval. Já jsem si to musela vyhledat na internetu. Byl to švýcar a žil u Ženevského jezera. Musí to být dobrota, posílám bod.

;-)Jestli to děvčata uděláte, nebudete litovat a uděláte mi ještě radost

:-K Samé dobroty ryby hlíva:-p vyzkouším:yes::yes:+5bodík:-*

Načíst další komentáře (3)

Tématické fráze:
platýz celý recept, platýz recept, platýz celý, platys cely recept, picca od ládi hrušky, recepty platýz celý, platyz, jak upravit platýze, pečený platýz v troubě, platýz v troubě, platyz uprava, priprava platyze, uzeny platyz, celý platýz recept, uprava platyze, pečený platýz, platýz s kuží, platýz recepty, platýz příprava, mail logta.com loc:cz

Suroviny:
slanina anglická, hlíva ústřičná, smetana sladká, bazalka čerstvá, sůl, olej

Přidat fotografie receptu