Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Medvědí máslo

Když nastane sezona medvědího česneku, bylinkové máslo s jeho chutí si lehce připravíte doma, nejen pro okamžitou potřebu, ale i do mrazáku. Jeho využití je široké, můžete ho mazat jen tak na chleba nebo využít při úpravě dalších pokrmů.

Hodnocení receptu je 4,8 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

magdalenka magdalenka

Snadný

Doba přípravy 10 min Doba přípravy: 10 min

10 min (10 min příprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 226 kJ /
1 488 kcal
Bílkoviny1,40 g
Tuky164,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 510 mg
Sodík 4 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy1,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Zmäknuté maslo miešame v miske, primiešame pokrájané listy medvedieho cesnaku. Krok 2: Formujeme guličky, uchovávame v chladničke v krabičke - na rýchlu spotrebu. Krok 3: Do zásoby - do mrazničky ho upravujeme nasledovne. Na dvojitú potravinársku fóliu dáme valček masla a zabalíme ako bonbón. Dáme do krabičky a do mrazničky. Krok 4: Pre spotrebu odrežem nožom daný kúsok - nôž nahrejem v horúcej vode.

TIP: Desatero: Medvědí česnek - rady a tipy na využití v kuchyni

Zveřejněno 28. 4. 2011

Poznámka autora magdalenka

Použijeme napr. na opečený plát mäsa, na suchú topinku, alebo na uvarené zemiaky a pod.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Medvědí máslo

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8oQl

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Medvědí máslo

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8oQl

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

Merylas: je prima mať ho v mrazničke.

Je to už hodně let, co jsem psala komentář. :-) Medvědí česnek už nemusím nikde shánět, mám ho na zahradě a úspěšně se rozrůstá. Máslo s tímto česnekem dělávám už každoročně, přidávám špetičku soli a na pozdější použití mrazím ve tvaru válečku. Chutná celé rodině. :yes::-K

Merylas: ďakujem, potešila si ma.:-K

Magdi, dneska jsem dostala darem doslova náruč medvědího česneku a dělala jsem taky medvědí máslo. Část mám určenou k rychlé spotřebě, část jsem taktéž zamrazila, zformované do válečku. Přidala jsem jen trošku soli. Máslo mám jak s jemně krájeným "medvědem", tak jsem taky na část použila elektrický sekáček potravin. Přidávám + 10 a dovolila jsem si přidat i foto. :-K

:-D+6:-D

:-p:yes:

Magdalenko taky dělám když mám medvěda;-)právě jsme se vrátili z procházky za účelem hledání a žádný jsme nenašli;-(;-(ach jo jsem se tak těšila:-8ten v obchodě je tak příšerně drahý:-SNicméně tobě posílám bodíka:yes::-K

Dobrý nápad:yes:+3

Budu muset začít myslet, jak medvěda uchovat na zimu, toto je výborný nápad:yes::-)+

Já to přesně věděla - nešlo to o velikonocích!!!!:-D:-D:-D:-D:yes::yes::yes::yes:

Tématické fráze:
medvědi česnek máslo, prepustene maslo s medvědím česnekem, máslo z medvědího česneku, maslo do mrazničky, máslo a medvědí česnek

Suroviny:
máslo, česnek mědvědí

Přidat fotografie receptu