Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřová játra na bazalce a rajčatech

Hodnocení receptu je 4,9 (17×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 664 kJ /
876 kcal
Bílkoviny107,81 g
Tuky22,40 g
Vláknina22,50 g
Cholesterol 1,54 g
Sodík 2,32 g
Sůl5,73 g
Sacharidy50,70 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Játra opláchneme, osušíme, nakrájíme na plátky, mírně z obou stran opepříme a poprášíme solamylem. Krok 2: Na větší pánvi rozehřejeme tuk a játra zprudka po 4 minutách z každé strany opečeme. Krok 3: Mezitím si oloupeme cibuli, nakrájíme na osminky a oprané rajčátka na půlky. Krok 4: Po osmažení dáme játra stranou a ve výpeku orestujeme cibuli, přidáme slunečnicová semínka, nasekanou bazalku, rajčátka - 3 minutky zarestujeme, přidáme sojovou omáčku, vložíme zpět játra, podlijeme 2 dl vody a pod pokličkou na mírném plameni dusíme 10 minut. Dochucovat nemusíme - bazalka, rajčátka a sojovka si už poradí. :-)
Podáváme s rýží nebo uvařeným a na troše tuku opečeným bramborem.

Zveřejněno 4. 5. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová játra na bazalce a rajčatech

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6m3Q

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová játra na bazalce a rajčatech

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6m3Q

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (24)

Jana Remkova::-DA Ty jsi ho viděla:-?:-O:-D:-DJani díky:-KAž teď jsem si všimla,že mám asi špatnou kategorii:-OTo má být v Pokrmech z vnitřností:-8

Šmankote, Aničko, jak jsem to mohla přehlídnout?.."Bůh existuje"...:-D:-D:-D:-D

Mysulko,Mirčo děkuji:-K:-K
Miri ta tvá verze se zakysankou bude moc dobrá:-p:yes:

Aničko:-) už název Tvého pokrmu prozrazuje dobrotu a fotky to jen dokládají:-K. Určitě tuhle dobrůtku uvařím a zkusím i variantu s troškou zakysanky...:-p. Boďka č. 15 už je tam.

:-p to je krása:yes::-K

Za komentáře a hodnocení všem děkuji:-K:-K

paráda, mňam..:yes::-p

Vypadá to skvěle:-p :yes:

hmmm,vypadá to mňamkově;-):yes: a v mrazáku jsou játýrka králičí,že bych to prubla;-):-?bazalku ale nemám:-//dokoupím,udělám;-):yes:

Tak jednoduché, sladěné a krásné :yes::-K.

Játýrka, ách:-p:-*:-O Krásný recept

:-O to musí být ňamka :-p:-p:-p:yes:

:-p:-p:-):-K:-K:yes:pěkné, nam a nama nam:-p:-p:yes:

hezky uvařeno, hezky vyfoceno :yes:

magdalenka:to já jen že to jsou takový tvrďoši:-D

Tématické fráze:
vepřová játra minutka, vepřová játra, játra recepty, vepřová játra recepty, játra na bazalce, bazalka recepty, vepřová játra jako minutka, vepřová játra na rajčatech, vepřové játra, vepřová játra recepty minutky, recepty játra, játra, recepty z jater, recept játra, minutky z vepřových jater, recepty z bazalky, játra na minutku, recepty-vepřová játra jako minutka, veprova jatra recept, recepty z vepřových jater

Suroviny:
játra vepřová, solamyl, cibule, rajče cherry, bazalka čerstvá, semínka slunečnicová, omáčka sojová, pepř mletý, tuk na smažení

Přidat fotografie receptu